Homst Recipe Bangi Gateway

Alhamdulillah. Kenyang.

Baru je habis menjamu selera di Homst Recipe yang terletak di Bangi Gateway.

Homst Recipe Bangi Gateway

Actually kalau diikutkan ini merupakan kali pertama aku datang kesini walaupun lokasinya tak sampai 1km daripada rumah.

Makan-makan di Homst Recipe ianya lebih kepada resipi makanan cina kerana konsep yang diketengahkan ialah chinese muslim restaurant.

Antara menu makanan dan minuman yang telah dipesan oleh kami berdua sebentar tadi termasuklah:

Homst Recipe-Chinese Fried Rice
Chinese Fried Rice
Homst Recipe-Wantan Mee Kicap
Wantan Mee Kicap
Homst Recipe-Salted Egg Soft Shell Crab
Salted Egg Soft Shell Crab

 

Homst Recipe-A Pot of Chinese Tea
Chinese Tea

Secara keseluruhannya, apa yang boleh aku katakan tentang hidangan makanan restoran ini.. ianya sekadar so-so sahaja.

Bagi wantan mee dan nasi goreng cina, ianya menepati citarasa kami.

hafiz rahim-homst recipe bangi

khair-homst recipe bangi gateway

khair-makan-makan-homst recipe
Nyum.. Nyum..

chinese tea-homst recipe bangi

Cuma bagi menu soft shell crab, ia agak sedikit mengecewakan apabila cara masakan Salted Egg Soft Shell Crab-nya yang aku rasa akan cepat menaikkan rasa muak pelanggan apabila dimakan.

Rating: 3 bintang.

p/s: Elok-elok masa aku makan, Shamsul ghau-ghau ada sekali. Duduk selang semeja je.

Written by Hafiz Rahim

Social geek. Ambassador of the Planet Vegeta and alliance to the Autobot.

10 Comments

Leave a Reply
  1. Hurmmm…. tak penah makan HOMST lagi….tapi adik pompuan aku kata yang kat WARTA tu okey lagi la compare HOMST KAJANG…. tapi untuk chinese food nie aku lebih suka Restoran Mohd Chan jer…..

  2. Teringin gak nak makan restoran Cina Muslim tapi wife tak lalu lak… Boleh layan gambar jelah ini macam 😛

    P.s. – Nak kena try Restoran Mohd Chan yang bro Hazman cadangkan tu 🙂

  3. sy al sinni bangi dengan mohd chan je for chinese muslim restaurant

    bangi gateway pun tak penah jejak lagi

    harus dicuba segera ni

    30 may ni ada program lagi kat bangi

  4. Saya ni peminat tegar Chinese Muslim food.haha…penah makan Homst dkt TTDI lama dulu.bole tahan.nnt nak try gi bangi pulak lah.Antara suggestion saya utk Chinese Muslim terbaek (ikut ranking saya sendiri..hehe):

    1) Restoran Adam Ali , Puchong (ni mmg champion)
    2) Sharin Low, Bkt Antarabangsa/Bangi etc
    3) Adam Lai, Sek 15 Shah Alam (Ebby Yus taukeh dia)
    4) Satu restoran TTDI tp x ingat dah.tapi deret Melting Pot.

    ini mmg semua sedap menjilat dinding ni…huhuh…:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *