46 KOMEN

  1. Harga emas kat kedai mmg akan naik rm20-rm50 dati harga pasaran . Nak huntung lebih memang kena buka gold acct . Dedulu buka kena terus beli 5 gram , now segram pun dah boleh buka acct. cuba rancang setiap bulan tambah segram dlm acct . Ada kawan dah dekat 50gram , haiyaaak kalau harga tggi jual masyukkk wooo .

    • betul..sekarang lebih mudah..1gram pun dah boleh beli..tapi kalau nak maintain beli bulan2 kena tengok harga jugak tu..takut terbeli time harga tinggi..bleh simpan duit kat lain dlu untuk standby.

  2. belum ada kerja tetap lagi, belum ada rezeki untuk beli emas.
    insyaAllah nanti akan buat account untuk masa hadapan…
    good sharing entry

  3. Harga emas untuk barang kemas di Malaysia nie di tentukan oleh FGJAM. Ikut suka persatuan tu lah nak tentukan harganya berapa. Sebab tu walaupun harga emas dunia jatuh, harga barang kemas belum tentu.

  4. kena pndi cari kedai emas jgk nak beli brg kemas ni..pastu kena pndi tawar menawar utk kos upah..br berbaloi2 bli…ciktom rekemenkan kl nak beli brg kemas tu sila ke area kuala pilah..memang murah harga dan kos upah.. 🙂

  5. inilah masa beli emas, Simpan, kemudian jual jika perlu. Emas pun boleh jadi satu bentuk simpanan aset juga.

TINGGALKAN MAKLUM BALAS

Sila masukkan komen!
Sila masukkan nama disini