Excited Jadi Abang

Sejak beberapa bulan lepas lagi. Bila mood “matang” dia datang, daddy panggil.. “Adikk!”..

Terus spontan dia pun jawab.

Eh bukan adik la. Abang K! Isk daddy niiii…

Marah. Bajet abang-abang sangat.

Happy dia dapat adik sampaikan nama panggilan pun dia tukar sendiri jadi Abang K, lepastu habis dicanangkan juga pada mereka yang rapat bahawa dia nak kongsi sekali bantal busuk dia dengan baby.

Walhal.. Sebelum ni kalau daddy mintak pinjam. Huh.. Sampai ke sudah dia peluk kuat-kuat takut daddy rampas. Hahaha.

Well.. Macam ni lah jadinya bila dah lama sangat lonely. Asyik tengok orang lain ada adik, ada kawan.. dia pun excited sangat dapat adik.

2-3 hari ini, seraya daddy dan ibu berulang-alik ke HUKM pergi melawat baby H, dia akan kata..

Rindu baby..

Hoho.. rasa tersentuh kejap since dia belum berkesempatan untuk bersua muka dengan baby H sejak baby H dilahirkan. T_T

p.s: Berdoa dan terus berdoa agar baby H dapat discharge cepat-cepat. Prof yang ditugaskan untuk jaga baby H pun ada inform, lung infection ni mungkin ambil masa sikit nak hilang sepenuhnya. Paling minimum dalam wad sekitar 5 hari.

Written by Hafiz Rahim

Social geek. Ambassador of the Planet Vegeta and alliance to the Autobot.

5 Comments

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *