Diet Atkins Kaedah Menguruskan Badan Paling Berkesan

Nak kurus tak semestinya seseorang itu perlu menahan lapar sehingga menyeksakan diri sendiri.

Sebenarnya untuk mendapatkan bentuk badan idaman, ada cara yang lebih mudah. Salah satu daripadanya adalah dengan mengamalkan diet Atkins.

Diet Atkins ialah satu kaedah untuk menurunkan berat badan dengan cara yang selamat. Ianya tidak memerlukan seseorang itu mengeluarkan belanja yang besar mengambil ubat-ubatan ataupun apa-apa produk pelansingan, tetapi ianya adalah satu proses pengurangan berat badan secara semulajadi.

Teknik Kuruskan Badan Melalui Diet Atkins

Diet Atkins, sesuai kepada semua peringkat umur tanpa mengira jantina lelaki ataupun perempuan. Ia secara teorinya adalah satu pelan diet yang sangat efektif dalam pembakaran lemak dan dalam masa yang sama juga memantapkan lagi jisim otot sekaligus memberikan tubuh badan yang cergas dan tidak menggeleber.

Antara kelebihan-kelebihan diet Atkins yang bakal dinikmati oleh anda sekira mengamalkan diet ini:

  • Anda tidak perlu menahan lapar, malah boleh menikmati makanan kegemaran seperti biasa; spaghetti, burger, nasi lemak. satay dll.
  • Diet Atkins secara efektif akan mencari dan membakar lemak sebagai bahan tenaga, bukan lagi karbohidrat. Dan ia juga mampu membakar lemak dengan pantas.
  • Pelan diet Atkins sekaligus mampu memaksimumkan pembakaran lemak ketika anda di atas treadmill atau semasa bersenam.
  • Diet Atkins adalah pelan diet paling seronok dan paling berkesan dalam usaha untuk menurunkan berat badan.

Okay, itu sahaja gambaran ringkas tentang kaedah diet paling popular dan efektif ini. Mudah untuk difahami kan? Tiada istilah sains yang kompleks ditulis bagi mengelakkan anda keliru.

Jadi, kepada anda yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang kaedah ini, bolehlah memuat turun panduan diet Atkins ini dengan kadar yang segera.

Didalam panduan diet Atkins ini terdapat banyak pendedahan dan teknik-teknik yang diterangkan dengan lebih terperinci dan mendalam. Jika diamalkan selalu, insya Allah akan berkesan.

p/s: Jangan mulut saja kata nak kurus. Muat turun sekarang, asyik bertangguh sampai bila pun angan-angan takkan jadi kenyataan.

Written by Hafiz Rahim

Social geek. Ambassador of the Planet Vegeta and alliance of the Autobot.

  • 13 Comments

    Leave a Reply
    1. pernah dengar pasal diet atkins ni, tapi tak pernah nak baca betul2. tak dapat download ebook, masih available ke tuan?

    2. weekend lepas kat seminar MMJ

      ada jumpa sorang anak dara ni dia makan telur masin, dengan ulam kacang botol dengan daging

      bila tanya dia kata dia diet atkins

      katanya takleh carbo, kacang dan ada lagi few foods yang takleh

      saya pun dah tak ingat

      macam senang juga diet dia ni

      tapi tak tau la bole bertahan ke tak tanpa nasi

      hihihi

    3. Diet sampai tak makan tu memang confirm2 salah..sebab tu ramai yang naik berat badan balik bila tak diet..siap lagi gemuk daripada sebelum start diet lagi tu..

      Anak buah saya pun ada sorang yg amalkan diet atkins ni..so far mmg nampak banyak gak la perbezaan dia…:)

    4. Sy pengamal atkins..dh stahun lebih..bila dh brjaya skali..rest jap..heaven mkn ape sja..rest 3bln naik lgi 6kg dri berat ideal..so,diet lgi..tp sbb dh biasa..dgn snghati dn xperlu rsau..sbb hasil diet sy akn loss 1kg/day…syukur alhmdulillah..xpyah ssah2 cari produk..good luck!*^▁^*

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Pastamania KLIA2

    Menu Itali Di Pastamania KLIA2

    BiggerBreak Sebentar Bersama KitKat