Dah Pasang Unifi.. Ok Ke?

Alhamdulillah.. Akhirnya, dapat jugak aku pasang Unifi. Tak perlu lagi nak bergantung sepenuhnya kepada data plan DiGi aku.

unifi package

Bulan ini saja dah 10 kali aku topup. Kalau tiap-tiap bulan nak kena topup banyak macam ini, silap-silap boleh kering poket. Hahaha.

Unifi, buat masa sekarang aku cuma pasang VIP5 je. Cukuplah tu daripada tak ada. Bandwidth untuk pakej VIP5 ni pun still lagi unlimited, so tak risau sangat.

tm unifi bangi
Sampai 3 orang datang pasang tu.

Lagipun aku banyak buat kerja blog je. Online gaming PS3, sekali sekala. Itupun kalau ada masa terluang.

speed test unifi bangi seksyen 3 tambahan
Speed test Unifi VIP5 guna WiFi. Not bad lah kan.

By the way, pakej Unifi ini sebenarnya aku minta blogger Shakiddo yang uruskan. Yelah, sebab dia kan ejen Unifi. Aku malas sikit kalau nak berurusan dengan orang yang aku tak kenal, in case kalau ada apa-apa nanti susah.

Dengan blogger Shakiddo, kalau ada masalah.. boleh je roger terus kan. Walaupun dia tengah tidur, mesti dia reply. Eh.. yeke macam ni. Hahaha.

p/s: So far, Unifi okay. Memuaskan hati. Yeah, baru semangat sikit nak update blog.

Written by Hafiz Rahim

Social geek. Ambassador of the Planet Vegeta and alliance to the Autobot.

19 Comments

Leave a Reply
  1. Tak berpeluang lagi nak apply sebab kawasan ni tak masuk lagi Unifi. Tapi kalau balik umah mertua di Ampang tu cilok juga la guna unifi ni. Kekadang laju tahap maksimum, kadang sempot macam siput 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *