30 Fakta Menarik Tentang Tubuh Badan Manusia

Ya.. Tubuh manusia sangat unik. Kadang-kala kita sendiri sebagai manusia, langsung tidak tahu akan kewujudan fakta-fakta menarik tentang tubuh badan kita. Kemisterian tubuh badan kita juga berlaku kerana...

Punca Kereta Tak Boleh Start

Ini semalam punya cerita..Adoyai..Buat pertama kali dalam hidup aku, kena kes macam ni. Kes yang memberi sedikit pengajaran. So, taknak cerita banyak..Cuma nak kongsikan sekeping dua gambar. Puncanya, kerana...

ASTRO Tak Hutang Aku Dah

Susulan kes terminate Astro, akhirnya settle jugak urusan. Nampak tak berapa lama proses diorang. Daripada bulan november tahun lepas, sampai masuk bulan februari baru selesai. Urusan selesai ni...

The Diamond Building

Ingat lagi tak tentang sebuah rumah di Melaka yang dibina berdasarkan konsep cekap tenaga? Rumah yang terletak di Bukit Katil dan dimiliki oleh Puan Stephanie Bacon dari...

Cuka Kurma?

Pertama kali nampak cuka kurma ketika sedang membeli belah di Jaya Grocer, Bangi Gateway. Sebelum ini aku ingatkan kalau sebut cuka, just cuka biasa saja. Tapi cuka...

LAMPU: Light And Motion Putrajaya

Tiada apa yang nak diceritakan sangat tentang event LAMPU ini. Cukup sekadar beberapa keping gambar yang sempat aku rakamkan. By the way jika ditanya personal opinion aku, event...

Nak Beli Rumah, Fikir 100 Kali

Tahun 2015, had kelayakan pinjaman rumah dinaikkan. Kiranya, ini adalah satu berita gembira bagi semua orang untuk mendapatkan aset kekal yang lebih baik. Yalah, boleh buat pinjaman yang...

3 Iklan Raya Paling Comel Tahun 2017

Bulan Ramadan ini pelbagai pihak telah mengeluarkan iklan raya masing-masing. Ada yang menarik, ada yang lucu, ada yang poyo, ada yang sedih, dan ada juga yang entah...

Panduan Asas Kecekapan Tenaga

Rata-rata dari kita pasti mempunyai lebih daripada 5 peralatan elektrik di rumah. Peti sejuk, penyaman udara, ketuhar, gelombang mikro, pemanas air, cerek elektrik, dapur, mesin basuh, kipas...

Rezeki Jangan Ditolak

Entah dari mana puncanya, balik dari kerja sampai dirumah tiba-tiba ada sekeping surat daripada Etiqa. Dalam hati dah agak, ini mesti berkenaan dengan promosi insurans. Kalau bab-bab...

SocMed

27,034FansLike
8,172FollowersFollow
1,409FollowersFollow
132SubscribersSubscribe