Sayang Anak Pukul-Pukul Kan

Perghh tajuk! Sekali imbas mesti ramai yang akan terfikir, kejamnya nak pukul anak. Tak dinafikan ada golongan ibu bapa yang suka pukul anak. Tapi maksud Hafiz bukan...

Bayangan Awal Barisan Kabinet Pakatan Rakyat

Hari PRU13 makin lama makin dekat. Seperti yang diketahui, Datuk Seri Anwar Ibrahim bercita-cita untuk merampas Putrajaya dari genggaman Barisan Nasional sehinggakan senarai awal barisan kabinet Pakatan...

Lawaklah Amerika

Kalau tak lain dari yang lain, bukan Amerika namanya. Negara yang selalu perasan yang diri mereka "Terbaik". Tengok lah, even perkataan yang dah famous satu dunia pun...

Ramadhan bakal menjelma

Pejam celik pejam celik sekejap je dah nak masuk bulan yang paling diberkati Allah iaitu bulan Ramadhan. Setibanya Ramadhan, banyak perancangan yang bermain difikiran Hafiz. Antaranya bersolat tarawih....

Budak Mati Selepas Ditinggalkan Didalam Kereta

Hari ni terbaca satu keratan akhbar The Star yang bertajuk "Boy dies after mun forgot she left him in her car". Tajuk yang straight forward. Sekali baca...
hard disk tipu

Beli Hard Disk Dapat Thumbdrive

Penemuan yang agak mengejutkan, memarahkan dan melawakkan bila Hafiz terbaca 1 post dalam Lowyat.Net, yang baru je terjadi baru-baru ni tentang penipuan jual beli Hard Disk kat...

Taktik Penipuan Melibatkan PosLaju

Perhatian kepada pembaca-pembaca sekalian, disini Hafiz nak kongsi sikit tentang sindiket penipuan terbaru yang melibatkan PosLaju Malaysia. Salah seorang daripada kawan Hafiz baru sahaja hampir-hampir terkena dengan...

Jangka hayat gigi ibu bapa berkurang selepas dapat baby

Ye..ini fakta sahih.jangka hayat gigi ibu bapa bayi akan berkurang dengan pantasnya selepas kelahiran anak. Baca betul-betul. "IBU BAPA". Kedua-duanya sekali. Kenapa? Puncanya bila terjadinya tindakan reflek saraf-saraf...
Baby Miracle

Fakta menarik tentang bayi baru lahir

  Fakta yang Hafiz rasakan menarik untuk di share. Mungkin ada yang dah tahu, tapi boleh nak baca balik. Bayi tiada kepala lutut. Ia tidak membentuk sehinggalah bayi...
Stop MLM

Say NO to MLM!

Terbaca 1 topik forum dimana majoriti kat situ sume yang Anti-MLM & anti-Scam. Topik tu khusus untuk pernah tertipu dengan DCHL atau sekarang lebih dikenali dengan nama...

SocMed

27,065FansLike
8,232FollowersFollow
1,405FollowersFollow
123SubscribersSubscribe