Puasa, Raya dan Zakat Fitrah

Dalam bulan Ramadhan ni ramailah yang masing-masing tengah berkira nak beli baju raya, kasut raya, kuih raya dan bermacam raya lagi lah. Tak dilupakan juga yang sedang...

Tanda-Tanda Ketagih Internet

Tengah-tengah syok ber-Facebook-ing, Hafiz terjumpa satu senarai yang explain tentang tanda-tanda ketagihan Internet. Bila baca balik senarai tu, tiba-tiba rasa macam ada persamaan pula dengan diri Hafiz....

Majlis Pelupusan Canon

Haduh, betapa jiwa kacau nya Hafiz bila tengok gadget-gadget mahal Canon di bawah ni dipecahkan. Kalaulah sedekah kat Hafiz kan bagus, aman hidup. Daripada cerita yang diperolehi daripada...

Persediaan bulan Ramadhan

Sedar tak sedar tinggal lagi berapa hari untuk kita menyambut bulan Ramadhan. Baru je rasa macam awal tahun, tapi tengok kalendar dah lebih separuh tahun rupanya. Umur...

10 Perangai Awek Psiko

Malam-malam ni masa tengah duduk jaga anak tidur sempat juga Hafiz baca majalah lama-lama yang ada kat bawah meja. Ala, majalah Remaja. Ooops..Terlupa pula yang diri ni...

Facebook Tiada Lagi Privacy

Bila ada masa terluang, biasanya Hafiz akan blog walking. Sambil-sambil tu ada juga surf apa-apa di internet cari info-info yang menarik untuk dimuatkan dalam blog picisan Hafiz...

K-Pop? Big Bang? Apa tu?

Seriously, sebelum ni Hafiz memang clueless K-Pop tu apa. Baru hari ni je tahu, itu pun sebab adanya BIGBANG Alive Galaxy Tour 2012 (bukan teori Big Bang ye)....

Ramadhan dipermainkan – The Store minta maaf

Susulan daripada tersiarnya iklan promosi arak sempena Ramadhan, akhirnya pihak The Store Petaling Jaya mengeluarkan kenyataan memohon maaf kepada pelanggan Islam menerusi fanpage mereka.

Bazaar Ramadhan

Lagi seminggu lebih untuk kita menyambut bulan Ramadhan, time ni ramai lah peniaga-peniaga yang bersiap sedia untuk berjuang di Bazaar Ramadhan. Sampaikan ada yang kerja makan gaji,...

Uncle Seekers Positif Dadah

Ekoran penahanan Uncle Seekers di Tol Senawang tempoh hari, semalam satu laporan dari  Jabatan Siasatan Jenayah Johor telah dikeluarkan. Didalam laporan tersebut menyatakan bahawa semasa penahanan dilakukan,...

SocMed

27,058FansLike
8,228FollowersFollow
1,405FollowersFollow
123SubscribersSubscribe