Should We Limit Ourselves To Just Freehold Property?

Are you checking at property for sale in Malaysia as you plan to buy a property on your own? Buying your first own property to be called...

Kopi Tok Dalang

Tok Dalang, antara watak utama cerita Upin dan Ipin. Dah makin maju nampaknya beliau, walaupun badan kurus macam ikan kering..tapi siap keluarkan kopi jenama sendiri. First time jumpa,...

I Art You Malaysia

Sempena dengan Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke-55, Petroliam Nasional Berhad (Petronas) telah mengambil inisiatif untuk melancarkan projek "Planting Tomorrow". Salah satu cabang projek itu ialah "I Art...

Ada Apa Dengan Sticker Roadtax

Sticker roadtax, benda yang kecil tapi amat berguna. Tanpanya..kerja akan jadi rumit. Nak cabut roadtax yang melekat dicermin bukannya satu kerja mudah. Tanpa skill yang padu, silap-silap haribulan roadtax...

Kenali Personaliti Seseorang Melalui Cara Mereka Menutup Plastik Roti

Seriously, sebelum ini aku memang tak pernah tahu bahawa cara kita menyimpan dan menutup bungkusan roti boleh dikaitkan dengan personaliti diri yang sebenar, sehinggalah I saw one...

Servis Vios 120,000 km

Dapat call reminder daripada pihak Toyota Balakong beberapa hari lepas supaya aku datang servis kereta Vios untuk mileage yang ke 120,000 km. Melalui panggilan telefon, katanya servis kali ini adalah...

Redakan Selsema Bayi

Didalam entri ringkas kali ini, ingin Hafiz kongsikan satu cara pantas bagi golongan ibu bapa membantu melegakan selsema anak-anak kecil. Seperti yang telah diketahui ramai, apabila selsema menyerang...

Risau Gagal Peperiksaan Online Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41?

Fuh.. desas-desus mengatakan ramai rakan-rakan aku yang dah dapat panggilan untuk menghadiri peperiksaan online Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41. Di laman Facebook bukan main ramai lagi...

Dewasa Tak Dapat Duit Raya

Siapa cakap bila dah dewasa nanti tak kan dapat duit raya? Semalam, buat pertama kalinya selepas beberapa tahun.. dapat jugak aku sampul duit raya. Siap ada note purple...

Tarikan Baru di Melaka Zoo & Night Safari

Sejak tiga minggu yang lalu, Melaka Zoo & Night Safari telah menerima berita gembira dengan kelahiran ahli keluarga baru. Ahli keluarga baru yang dimaksudkan adalah datangnya dari...

SocMed

27,116FansLike
8,260FollowersFollow
1,415FollowersFollow
117SubscribersSubscribe