Masalah Selalu Mengantuk..

Satu masalah aku sekarang ni bila mana kalau pagi-pagi aku tak pekena Nescafe, mesti tengahari nanti aku akan mengantuk gila babas. Menguap sampai berair mata. Kalau duduk...

Bayaran Balik Cukai Terlebih Bayar

Agak terkejut sebenarnya bila baru saja menerima email daripada LHDN yang mengatakan bayaran balik cukai terlebih bayar (claim income tax) telah dikreditkan kedalam akaun aku.   Agak laju proses...

Dua Kemalangan Dalam Tempoh 1 Hari

17hb November - Hari yang penuh tragedi apabila sedang Hafiz menjamu selera di majlis perkahwinan BroFramestone, tiba-tiba Hafiz dan wife dikejutkan dengan panggilan telefon daripada kakak mengenai...

Model-Model Kelab Blogger Ben Ashaari Bergambar

Blogger, mana boleh berpisah dengan gambar. Bila cakap je ada photoshoot, bukan main seronok lagi semua. Dapat pula bergambar dengan sponsor. Pehh.. masing-masing apa lagi, posing mengalahkan model. Laki-laki, ada...

Aplikasi Verify Halal, Cara Mudah Untuk Semak Status Halal Sesuatu Produk

Ini berita baik untuk korang yang selalu ada perasaan was-was ketika ingin mencari makan di luar. Aplikasi Verify Halal keluaran Jakim dan Serunai Commerce telah dilancarkan. Aplikasi ini...

Koleksi Pantun Hari Raya Aidilfitri

Kedengaran takbir raya berkemundang menunjukkan bahawa esok bermulanya bulan Syawal. Sempena dengan itu, Hafiz kongsikan disini koleksi-koleksi pantun raya. Sila lah ambik mana yang berkenan di hati. Pantun...

Wordless Wednesday : Banjir Kilat KL

Tempat tinggi jangan disangka takkan banjir. Malaysia Boleh! :P
status terbaru MH370

Spekulasi Boeing MH370

Naik muak apabila terlalu banyak spekulasi di sosial media yang dihebahkan tentang nahas pesawat MAS Boeing MH370. Lebih mengeruhkan keadaan apabila terdapatnya penyebaran rakaman audio yang kononnya itu...

An Expatriate’s Guide to Apartments in Penang

If you’re looking to relocate to a beautiful and culturally rich city, look no further than Penang. You can find a lot of information about apartments on...

Hati-Hati Dengan PTPTN!

Ngeri betul bila baca berita PTPTN sedang mengganas. Segala butiran-butiran peminjam loan dikemas kini secara besar-besaran. Sehingga timbul satu isu dimana ada peminjam yang membayar pinjaman pelajarannya secara...

SocMed

27,065FansLike
8,232FollowersFollow
1,405FollowersFollow
123SubscribersSubscribe