Harga Emas Jatuh? Apa Perlu Buat?

Sana sini heboh memperkatakan tentang harga pasaran emas yang jatuh merudum. Jika dibandingkan dengan nilai pasaran sebelum ini, nilai yang menurun bukanlah sedikit jumlahnya tapi mencecah puluhan...

Ini Dia Trailer Rasmi Pertama Filem ‘Lee Chong Wei: Rise Of The Legend’

Kalau korang lahir tahun 80-an dan 90-an, mesti korang akan tahu kewujudan komik biografi Anak-Anak Sidek yang menceritakan tentang kehidupan keluarga jaguh-jaguh badminton suatu ketika dulu. Kini, seiring...

Cara Buat Resume Cantik Dengan Mudah Menggunakan Adobe Illustrator

Resume yang cantik dan kemas merupakan salah satu faktor penting dalam pemilihan kerjaya seseorang. Adakalanya bagi mereka yang berlatar belakangkan multimedia, resume yang kreatif menjadi titik tolak...

Senarai Penghulu Mukim Daerah Hulu Langat

Buat masa sekarang aku memang tak ada apa-apa urusan yang melibatkan pengesahan bermastautin di Selangor. Tetapi aku dapat rasakan, suatu hari nanti mungkin aku atau ada orang...

Ada Apa Dengan Urine Test

Datang ke pejabat hari ini dengan imbuhan ilmu yang baru. Ada Urine Test secara percuma yang sedang dijalankan oleh pihak syarikat kepada staff yang ingin membuat pemeriksaan...

Serius.. Tak Rugi Datang Warung Bunian

Dah lama dah asyik tengok orang check-in je kat Warung Bunian ni. Akhirnya, hari ni sampai juga aku bertiga. Balik dari KL, perut dah berkeroncong. Bila tanya puan...

Formal Attire, No More Casual

Itu dia..Kalau minggu ni bermulanya kebebasan bagi bro Shakkido dari aspek pemakaian formal attire ditempat kerja..Perkara yang sebaliknya pula ditempat kerja Hafiz. Semalam baru je dapat email...

Menang RM20,000 Dengan Shell FuelSave Challenge 2014

Nak menang RM300? Ala sikit.. RM2, 000? Tak pun RM20,000? Wow, banyak! Haa okay kalau korang nak menang, ini aku nak bagitahu caranya. Bermula pada bulan Julai yang...

Pertama Kali Makan Telur Belangkas

Langkah kanan tempoh hari ke MMA Santai Corner, cadangnya nak bawa wife makan bubur je sambil diri sendiri layan mee udang galah. Tapi bila sampai, duduk sekejap...

Yes.. Kereta Aku Dah Dipasang RFID

Akhirnya berjaya juga aku attend appointment pemasangan RFID. Ikutkan plan, dari minggu pertama tawaran untuk hadir ke sesi pemasangan lagi aku dah bercadang nak pergi. Tapi, entah...

SocMed

27,116FansLike
8,260FollowersFollow
1,415FollowersFollow
117SubscribersSubscribe