Jemputan ke Forum “Leading The Nation Forward Post GE13”

Tengah syok melayan Facebook tiba-tiba terbaca status seorang rakan blogger tentang satu email jemputan daripada SocialMediaChamber.org yang dikesan sebagai email "spam". Terdetik juga di hati, mungkinkah ada...

Muffin Percuma

Entri ringkas lagi sempena masa terluang.. Sebenarnya aku nak update tentang satu benda yang aku terima kelmarin..Ni haa.. Datangnya dari jejaka yang bernama Ezadskytech sempena dengan giveaway komen paling...

3 Iklan Raya Paling Comel Tahun 2017

Bulan Ramadan ini pelbagai pihak telah mengeluarkan iklan raya masing-masing. Ada yang menarik, ada yang lucu, ada yang poyo, ada yang sedih, dan ada juga yang entah...

Hukum Hudud Di Brunei

Hari bersejarah bagi Brunei dalam konteks mengimplentasikan syariah Islam apabila hukum hudud diumumkan secara rasminya sebagai undang-undang yang sah bagi penduduk Islam disana. Mengikut petikan daripada keratan akhbar...

Mudahnya Daftar Anak Masuk Sekolah Darjah 1

Haa.. Dah pesan awal-awal dah hari tu kan, nak daftar anak sekolah darjah 1 kena tunggu bulan 3. Masa ni pendaftaran secara online dah dibuka untuk anak-anak...

Simpanan Pelajaran Masa Depan

Okay, semalam baru sahaja terima kad akaun SSPN-i untuk Khair. Rasanya dah ramai yang aware tentang Skim Simpanan Pendidikan Nasional (SSPN), di TV dan radio selalu sahaja...

Majlis Perkahwinan Bro Framestone – Behrang

Tahniah diucapkan kepada pasangan pengantin blogger famous, Bro Framestone dan Iera Kan diatas majlis perkahwinan baru-baru ini. Bertempat di Behrang, Perak majlis perkahwinan bagi pihak lelaki kelihatan...

“Doodle Your Moment”, Kolaborasi Terbaru Shell Dan Doodle Malaysia

Seriously aku memang kagum dengan mereka yang ada bakat melukis. Masa aku sekolah dulu, kalau ada student yang hasil lukisannya cantik dan mengagumkan, mesti aku akan tabik gila-gila....

Taktik Penipuan Melibatkan PosLaju

Perhatian kepada pembaca-pembaca sekalian, disini Hafiz nak kongsi sikit tentang sindiket penipuan terbaru yang melibatkan PosLaju Malaysia. Salah seorang daripada kawan Hafiz baru sahaja hampir-hampir terkena dengan...

Apa? Ikan Jebong?

Isinya rasa seperti ayam, tapi ia bukan ayam. Ia hidupan laut yang tiada kaki, tiada tangan dan datang daripada jenis pemakan karang. Ia jarang-jarang boleh ditemui di pasar....

SocMed

27,065FansLike
8,232FollowersFollow
1,405FollowersFollow
123SubscribersSubscribe