5 Cara Mudah Dan Berkesan Untuk Elakkan Digigit Nyamuk

Satu benda yang paling menjengkelkan bila kita sedang nyenyak tidur ada bunyi-bunyi nyaring nyamuk berterbangan. Kemudian dihinggapnya dibadan kita lalu disedut-sedutnya darah seperti seekor vampire yang kelaparan. Tambah...

Kali Ketiga Tukar Brake Pad Depan Vios

Masuk kali ni dah jadi kali ke-3 aku tukar brake pad depan vios aku. Kali pertama tahun 2014, aku tukar kat kedai luar. Kali kedua...

Follower Tegar Blog Hafiz Rahim

Terharu betul. Tak sangka blog Hafiz Rahim ada silent reader yang sudi jadi follower tegar. Hinggakan masa diorang pergi holiday di Perth pun sanggup buka blog aku...

Keluarkan Lagi Duit KWSP

Ya.. Selesai urusan pengeluaran duit KWSP untuk pengurangan ansuran bulanan rumah buat kali ketiga. Macam sebelum-sebelum ni jugak, duit yang aku keluarkan adalah dari akaun 2. Aku keluarkan sikit, wife...

Zakat Keatas Diriku

Jika diikutkan syarat zakat, Hafiz merupakan diantara golongan yang wajib dikenakan zakat. Zakat yang bermaksud; Membersihkan harta dan diri seseorang daripada sifat bakhil dan kedekut. Dikenakan terhadap: Individu yang mempunyai...

Kekalahan Lee Chong Wei Dipertikaikan

Bila terkenangkan tragedi kekalahan Dato' Lee Chong Wei semalam, terasa agak sedih kerana satu-satunya harapan untuk Malaysia merangkul pingat emas berkecai. Tetapi dalam kekalahan itu, ada juga suara-suara...
Light painting technique

Melukis Dengan Cahaya

Actually, gambar ini gambar lama. Pernah aku keluarkan dalam blog lama yang hilang ditelan zaman. Masa mula-mula pegang DSLR dulu, tahun 2011. So, gambar pun agak nampak kelakar....

Panduan Menjahit Baju Kurung

Pejam celik, pejam celik..Musim raya bakal menjelma lagi. Hanya berbaki beberapa bulan sahaja. Sebagai persedian kebanyakan orang dah mula berduyun-duyun mencari dan menghantar kain ke kedai jahit...

Jahanam Sony Aku!

Cerita pagi tadi.. Tengah-tengah taip mesej. Khair datang panggil ajak main. Lantas aku menjawab.. Kejap.. daddy nak balas mesej ni. Adik tunggu. Lalu... Dia, macam biasa.. Tak nak dengar cakap aku,...

Coke Dalam Botol

Rare punya. Coke dalam botol. Dah susah nak jumpa dah. Production sekarang banyak dalam tin dan botol plastik je. Kelebihan coke botol ni, tudung botol (ceper) boleh simpan...

SocMed

27,116FansLike
8,260FollowersFollow
1,415FollowersFollow
117SubscribersSubscribe