Tukar Tayar Lagi.. Kali Ini TOYO NanoEnergy 3 Pilihan Aku

First time ever sarungkan tayar jenama TOYO pada kereta aku. Sebelum ni dah jadi macam pengguna tegar Bridgestone bila mana daripada mula-mula pakai encik dugong, hanya jenis...

MyCar Pencabar Grab? Ini Caranya Untuk Menjadi Pemandu Berdaftar

Baru-baru ni terdengar tentang satu lagi servis e-hailing yang wujud di Malaysia, namanya MyCar. Kiranya, competitor baru untuk Grab setelah Grab berjaya mengambil-alih operasi dan perniagaan Uber...

Nak Tutup Akaun Astro Bukan Satu Perkara Mudah

Setelah sekian lama jadi pengguna tegar, bulan lepas dapat capai kata sepakat dengan puan isteri untuk tutup akaun Astro. Antara sebab utama keputusan ini dibuat, tak lain tak...

Deposit Duit Syiling Di Tabung Haji

Sebelum ini aku pernah kongsikan info bagaimana untuk deposit duit syiling di Maybank Fasa 1 Bangi. Malangnya, cawangan Maybank yang aku maksudkan itu kini telah ditutup operasinya. Selain...

Review Tayar Bridgestone Ecopia EP200

Masuk hari ini dah hampir 3 minggu Vios aku menggunakan tayar baru Bridgestone Ecopia EP200. So far, prestasi tayar eco-friendly ini boleh dikira memuaskan hati. Naik bukit, turun...

Renew Lesen Perniagaan SSM Secara Online

Common problem bagi mereka yang pernah mendaftarkan perniagaan di SSM adalah ketika nak renew lesen yang dah tamat tempoh. Actually, nak renew lesen SSM sebenarnya bukan susah....

Servis Vios 100,000 km

Hambik kau.. asalnya sekadar nak kena servis minor untuk mileage 100,000km tapi bila dah check betul-betul, rupa-rupanya ada benda lain juga yang nak kena tukar. Belting aircond (V-Belt)....

Selesai Sudah Baiki Atap Rumah Bocor

Yes.. Selesai sudah masalah atap rumah bocor. Tak ada lagi air menitik laju diatas siling setiap kali hujan turun membasahi bumi. Kalau dulu, tiap kali hujan.. Tak kira...

Masalah Samsung Call Tak Dapat Dengar

Nak dijadikan cerita, siang tadi aku ada call wife. Dia jawab tapi suaranya sayup-sayup kedengaran. Macam duduk jauh daripada fon. Pada mulanya aku fikirkan ada gangguan coverage, so...

Serius.. Tak Rugi Datang Warung Bunian

Dah lama dah asyik tengok orang check-in je kat Warung Bunian ni. Akhirnya, hari ni sampai juga aku bertiga. Balik dari KL, perut dah berkeroncong. Bila tanya puan...

SocMed

27,034FansLike
8,172FollowersFollow
1,409FollowersFollow
132SubscribersSubscribe