Timbang Berat Badan

Aku dah ingat-ingat lupa bila kali terakhir aku timbang berat badan dulu. Nak kata 2-3 bulan lepas rasanya macam lagi lama je. Hahaha. Hari ini semasa jalan-jalan di...

Uncle Seekers buat perangai lagi

"Akibat mulut badan binasa", perumpamaan yang diguna pakai bagi orang yang mendapat kecelakaan akibat tingkahlaku yang tak menjaga percakapan. Tapi ungkapan tersebut agak tidak sesuai bagi blogger...

Dashing Sport Range Dengan Haruman Hitman Dan Golden Boot

Dashing bukan jenama baru. Dari zaman aku muda remaja lagi Dashing ni dah wujud. Kalau dulu, perfume Dashing ni aku selalu guna pakai sebab harganya murah dan...

Ular Sawa Besar di Putrajaya

Maaf, aku bukan seorang yang Ophidiophobia. Nampak ular aku takkan menangis atau menjerit, tetapi kalau boleh nak bergambar lagi. Ophidiophobia atau ophiophobia adalah jenis tertentu bagi fobia, perasaan takut...

Taktik Penipuan Melibatkan PosLaju

Perhatian kepada pembaca-pembaca sekalian, disini Hafiz nak kongsi sikit tentang sindiket penipuan terbaru yang melibatkan PosLaju Malaysia. Salah seorang daripada kawan Hafiz baru sahaja hampir-hampir terkena dengan...

Simpanan Pelajaran Masa Depan

Okay, semalam baru sahaja terima kad akaun SSPN-i untuk Khair. Rasanya dah ramai yang aware tentang Skim Simpanan Pendidikan Nasional (SSPN), di TV dan radio selalu sahaja...

Wordless Wednesday : Drummer Cilik

Ada gaya boleh jadi drummer. Bakat tu kena asah lebih sikit. Kan? p/s: Sila abaikan background. Habis pampers bersepah, Khair punya kerja.

Wordless Wednesday : Barang Antik

Ini barang rare punya tau. Usia hampir sama dengan gua.

Pemandu Biadap

Sama kes macam pemandu lori tak beradab dulu. Tapi kali ni lain skit sebab melibatkan kereta. Macam ni lah bila ada orang yang jenis tak fikir kesusahan orang...

Kenapa Produk Halal Tempatan Perlu Memasuki Pasaran Jepun

Tipu la kalau ada orang kata mereka tak ingin sama sekali nak jejakkan kaki ke luar negara. Macam aku sendiri pun, dalam kepala dah ada...

SocMed

27,230FansLike
1,117FollowersFollow
8,817FollowersFollow
1,420FollowersFollow
106SubscribersSubscribe