Mudahnya Daftar Anak Masuk Sekolah Darjah 1

Haa.. Dah pesan awal-awal dah hari tu kan, nak daftar anak sekolah darjah 1 kena tunggu bulan 3. Masa ni pendaftaran secara online dah dibuka untuk anak-anak...

Modern Style Home

Modern style home..Itulah tema pilihan bagi Hafiz dan isteri untuk rumah sendiri yang bakal kitorang duduki. Bersesuaian dengan trend dan aliran masa zaman sekarang, rasanya tak susah...

5 Artis Top Wanita Malaysia Berdarah Campuran

Juliana Sophie binti Johari Evans, gadis berdarah kacukan Melayu Inggeris. Dilahirkan pada 5 Julai, 1989 di Shah Alam, Selangor. Mula melibatkan diri dalam bidang pengacaraan sejak berumur...

Daftar Khair Sekolah Rendah Darjah 1

Tahun ni umur Khair dah 5 tahun. Pejam celik pejam celik, sekejap je dia dah nak masuk alam persekolahan rendah. Kalau ikutkan sekarang ni, memang dia dah diajar...

Wordless Wednesday : Percubaan Menggodam

Warning!!..Warning!! Adakah percubaan menggodam daripada Sofea Hana?

Penting Ke Insurans?

Susulan kes Khair dimasukkan ke dalam wad KPJ Kajang tempoh hari..Alhamdulillah, tak lama. Hanya tiga hari. Bermula daripada hari jumaat petang hinggalah ahad petang sahaja. Sepanjang tempoh tiga...

Tawaran Naik Taraf UniFi Secara Percuma Telah Bermula

Akhirnya untuk tahun 2017, Telekom Malaysia mengotakan janji mereka untuk menaik-tarafkan pelan jalur lebar mereka seperti yang telah dibentangkan dalam bajet 2017. Penaik-tarafan ini yang bakal dilakukan secara berperingkat...

Kenapa Perlu Ada FiT

Okay, dalam entri yang lepas aku dah terangkan secara ringkas mengenai SEDA dan apa itu mekanisma FiT. Maka dalam entri kali ini pula aku akan cuba menerangkan mengapa perlunya...

Cabaran 30 Hari Day 1

Okay. Menyahut Cabaran 30 Hari #KelabBloggerBenAshaari dimana aku perlu mengemaskini entri-entri terbaru setiap hari mengikut tema atau tajuk yang telah diberikan. Untuk cabaran hari pertama, 1 gambar terbaru...

Bila Dapur Meletup

Tengah sibuk-sibuk tolong pasang rel langsir di rumah mertua tempoh hari, tiba-tiba aku terima satu panggilan daripada mak aku di Bangi. Dia bagitahu.. stove kaca di dapur rumahnya...

SocMed

27,230FansLike
1,117FollowersFollow
8,817FollowersFollow
1,420FollowersFollow
106SubscribersSubscribe