Cara Mudah Pengeluaran Akaun 2 KWSP

Merujuk kepada artikel yang pernah aku tulis satu ketika dulu mengenai cara-cara pengeluaran akaun 2 KWSP bagi tujuan untuk pengurangan pembayaran ansuran bulanan pinjaman perumahan. Sabtu lalu...

Kedai Cermin Mata Murah Melampau Di Sungei Wang Plaza

Serius, ini kali pertama aku rasa terlebih excited bila dah buat cermin mata baru. Bukan sebab buat cermin mata yang harganya ribu-ribu, tapi sebab dapat buat cermin...

Spritzer Pilihanku

Spritzer. Siapa yang tak kenal, jenama terkemuka air mineral yang telah menerima pelbagai award. Pergi mana-mana kedai bersepah orang jual Spritzer. Kira dah jadi macam jenama no.1...

Tukar Skrin Handphone Pecah

Kesian betul aku tengok handphone isteri yang dah terlampau daif tu. Dah berbulan dia guna dengan skrin yang pecah.. bahagian yang pecah tu pulak mula tertanggal satu...

Tukar Nama Cukai Pintu

Alang-alang semalam bercuti, sempat aku singgah ke bangunan MPKj yang terletak berhampiran Hospital Kajang bagi menukar nama pemilik cukai pintu rumah yang dibeli tahun lepas. Apa itu cukai...

Yes! Dah Siap Pasang Penapis Air Dan Water Pump

Akhirnya.. selesai masalah. Air kotor dah jadi bersih, air perlahan dah jadi laju. Thanks to outdoor water filter dan juga water pump yang baru siap pasang beberapa hari...

Deposit Duit Syiling Di Maybank

Alang-alang dah pergi Maybank tukar hasil tabung oren beribu-ribu ringgit tempoh hari, sempat juga aku mencuri masa untuk pergi menukar duit syiling yang menggunung di rumah. Transaksi penukaran...

Petua Hilangkan Cirit Birit Anak

Okay..taknak cakap banyak. Sebelum ini bukan Khair tak pernah kena cirit birit pun, banyak kali. Cuma kali ini agak degil cirit biritnya. Semalam sahaja dah dekat 10...

Proses tukar hak milik kenderaan

Hari tu aku ada buat pertukaran nama kereta kancil wife Hafiz. So, biar aku explain kat sini serba sedikit tentang proses tersebut. Kereta tu sebenarnya nak ditukarkan hak...

Kat Mana Nak Tukar Bateri Jam G-Shock?

Lebih 10 tahun aku pakai G-Shock, tapi baru hari ni aku tahu jam jenis ni tak boleh main tukar bateri sesuka hati. Bila nak tukar, kena cari...

SocMed

27,091FansLike
8,234FollowersFollow
1,412FollowersFollow
120SubscribersSubscribe