Review Tayar Bridgestone Ecopia EP200

Masuk hari ini dah hampir 3 minggu Vios aku menggunakan tayar baru Bridgestone Ecopia EP200. So far, prestasi tayar eco-friendly ini boleh dikira memuaskan hati. Naik bukit, turun...

Tukar Tayar Lagi.. Kali Ini TOYO NanoEnergy 3 Pilihan Aku

First time ever sarungkan tayar jenama TOYO pada kereta aku. Sebelum ni dah jadi macam pengguna tegar Bridgestone bila mana daripada mula-mula pakai encik dugong, hanya jenis...

Servis Vios 100,000 km

Hambik kau.. asalnya sekadar nak kena servis minor untuk mileage 100,000km tapi bila dah check betul-betul, rupa-rupanya ada benda lain juga yang nak kena tukar. Belting aircond (V-Belt)....

Tayar Baru Untuk Vios

Dah hampir dua tahun setengah tayar asal (stock) yang berjenama Bridgestone Potenza RE080 saiz 185/60/r15 aku gunakan pada Vios kesayangan. Kalau diikutkan pengalaman selama menggunakan tayar tersebut, boleh...

Kali Ke-3 Tukar Bateri Vios

Kali ketiga tukar bateri vios aku. Masih menggunakan jenama yang sama iaitu "Century", pertukaran bateri juga dibuat dikedai yang sama - kedai uncle cina bertentangan dengan KPJ...

Tukar Brake Pad Untuk Keselamatan

Beberapa hari lepas brake Vios aku tak berapa nak cengkam, whistling sound pun dah halus-halus kedengaran. Dalam hati aku terdetik, ini mesti brake pad punya hal. Dari last...

Major Servis Vios 160,000 km

5 tahun dah umurnya, mileage hampir mencecah 160,000 km. Petanda untuk aku buat major servis kali kedua. Memandangkan port biasa aku servis encik dugong (service center Balakong) dah...

Major Servis Toyota Vios Ku

Fuh.. selesai urusan major servis Vios aku di Toyota Servis Center Segambut. 4 jam jugak lah nak tunggu siap semuanya. Bosan menunggu, tak usah cerita. Nasib baik Khair...

Servis Vios 120,000 km

Dapat call reminder daripada pihak Toyota Balakong beberapa hari lepas supaya aku datang servis kereta Vios untuk mileage yang ke 120,000 km. Melalui panggilan telefon, katanya servis kali ini adalah...

Kahwinkan Tayar Kereta

Tayar pecah tempoh hari dek kerana terkena skru gergasi, terpaksa bergantung harap menggunakan tayar spare sebelum dapat mencari tayar pengganti bila tiba hari cuti. Sebelum ini aku pernah...

SocMed

27,193FansLike
1,114FollowersFollow
8,429FollowersFollow
1,426FollowersFollow
107SubscribersSubscribe