Servis Vios 180,000km. Fuhhh!

Kali ke-18 bawa Vios aku untuk diservis yang turut membawa maksud, dah sejauh 180,000km kereta aku bergerak. Dan kalau dicongakkan.. fuhh.. agak jauh sebenarnya aku memandu dengan...

Tukar Tayar Lagi.. Kali Ini TOYO NanoEnergy 3 Pilihan Aku

First time ever sarungkan tayar jenama TOYO pada kereta aku. Sebelum ni dah jadi macam pengguna tegar Bridgestone bila mana daripada mula-mula pakai encik dugong, hanya jenis...

Tiba Masanya Servis Vios 170,000km

Servis untuk mileage 170,000 km. Meaning to say dah masuk kali ke 17 vios aku diservis. Setiap kali servis bila mileage cecah 10,000km. Hari ini seperti yang sebelumnya,...

Kali Ke-3 Tukar Bateri Vios

Kali ketiga tukar bateri vios aku. Masih menggunakan jenama yang sama iaitu "Century", pertukaran bateri juga dibuat dikedai yang sama - kedai uncle cina bertentangan dengan KPJ...

Tiba Giliran Tukar Brake Pad Belakang Vios

Selepas 2 kali major servis vios aku, semalam kali pertama tukar brake pad untuk brake disc belakang. To be exact, lepas 5 tahun.. baru lah brake pad...

Major Servis Vios 160,000 km

5 tahun dah umurnya, mileage hampir mencecah 160,000 km. Petanda untuk aku buat major servis kali kedua. Memandangkan port biasa aku servis encik dugong (service center Balakong) dah...

Bila Mileage Dugong Dah Cecah 150,000km

Sabtu lepas, sikit lagi mileage kereta nak cecah 150,000km. Alang-alang dah kat kampung dan keesokannya pula nak kena balik semula ke Bangi, terus aku buat temujanji dengan...

Tips Penjagaan Tayar Kereta

Penjagaan tayar memang perlu dititik beratkan tak kira sama ada korang kerap berjalan jauh ataupun dekat. Ini kerana, sekiranya tayar tidak berada dalam keadaan yang bagus dan selamat,...

Servis Vios Bila Dah Masuk Mileage 140,000km

Kereta, biasalah. Perlukan maintenance bagai. Tiap-tiap 10,000 km perjalanan, mesti mintak masuk "Spa". Tak layan permintaan nanti takut merajuk pulak. Kalau Dugong aku merajuk, susah hidup aku. Nak...

Ecopia EP200 vs Potenza RE080 Untuk Vios

Setahun lebih tempoh aku menggunakan tayar Bridgestone Ecopia EP200 pada dugong aku. To be exact, setahun 11 bulan. Kalau nak dibandingkan dengan tayar stok kilang (Potenza RE080) yang...

SocMed

27,743FansLike
1,113FollowersFollow
8,433FollowersFollow
1,228FollowersFollow
13SubscribersSubscribe