Kali Ini Tukar Absorber Belakang Vios Pulak

Lepas tukar tayar, cadangnya nak postpone dulu niat nak tukar absorber belakang vios aku yang dah leaking. Tapi memandangkan puan isteri insist untuk aku tukar...

Tukar Tayar Kali Ke-5, Bridgestone Potenza RE080 Pilihan Aku

Hari ni tukar tayar kereta buat kali ke-5. Cadangnya nak tukar 2 biji tayar belakang je sebab dah macam nazak makan sebelah. Tapi wife cakap...

Kali Ketiga Tukar Brake Pad Depan Vios

Masuk kali ni dah jadi kali ke-3 aku tukar brake pad depan vios aku. Kali pertama tahun 2014, aku tukar kat kedai luar. Kali kedua...

Servis Vios 210,000km Di Penghujung Tahun

Penghujung tahun 2018, selesai servis vios aku untuk mileage ke 210,000km. So far so good. Ada jugak orang tanya, dah guna Vios untuk satu tempoh...

Servis Vios Lagi.. Mileage 200,000km Pulak

Macam tak percaya mileage kereta aku dah cecah 200,000km. Actually kalau ikut nombor yang terpapar pada odometer masih belum officially cecah angka tu pun, cuma lagi berapa...

Servis Vios Dugong Mileage 190,000 km Di SC Bangi

Alkisahnya, mileage vios dugong aku dah cecah 190,000 km. Pada mulanya bercadang nak servis kat SC Wing Hin, Balakong. Tapi bila call untuk set appointment date, tarikh...

Kahwinkan Tayar Kereta

Tayar pecah tempoh hari dek kerana terkena skru gergasi, terpaksa bergantung harap menggunakan tayar spare sebelum dapat mencari tayar pengganti bila tiba hari cuti. Sebelum ini aku pernah...

Cik Ponti Kebaya Merah Main Kasar.. Pancit Tayar Aku!

Tengah-tengah sedap pandu kereta sambil layan lagu Sufian Suhaimi. Tiba je exit tol Bangi, betul-betul kat corner.. tiba-tiba berbunyi "tunggg!". Kuat dibahagian tayar belakang diikuti dengan bunyi...

Servis Vios 180,000km. Fuhhh!

Kali ke-18 bawa Vios aku untuk diservis yang turut membawa maksud, dah sejauh 180,000km kereta aku bergerak. Dan kalau dicongakkan.. fuhh.. agak jauh sebenarnya aku memandu dengan...

Tukar Tayar Lagi.. Kali Ini TOYO NanoEnergy 3 Pilihan Aku

First time ever sarungkan tayar jenama TOYO pada kereta aku. Sebelum ni dah jadi macam pengguna tegar Bridgestone bila mana daripada mula-mula pakai encik dugong, hanya jenis...

SocMed

27,054FansLike
8,232FollowersFollow
1,405FollowersFollow
122SubscribersSubscribe