Kali Ketiga Tukar Brake Pad Depan Vios

Masuk kali ni dah jadi kali ke-3 aku tukar brake pad depan vios aku. Kali pertama tahun 2014, aku tukar kat kedai luar. Kali kedua...

Servis Vios 210,000km Di Penghujung Tahun

Penghujung tahun 2018, selesai servis vios aku untuk mileage ke 210,000km. So far so good. Ada jugak orang tanya, dah guna Vios untuk satu tempoh...

Servis Vios Lagi.. Mileage 200,000km Pulak

Macam tak percaya mileage kereta aku dah cecah 200,000km. Actually kalau ikut nombor yang terpapar pada odometer masih belum officially cecah angka tu pun, cuma lagi berapa...

Servis Vios Dugong Mileage 190,000 km Di SC Bangi

Alkisahnya, mileage vios dugong aku dah cecah 190,000 km. Pada mulanya bercadang nak servis kat SC Wing Hin, Balakong. Tapi bila call untuk set appointment date, tarikh...

Kahwinkan Tayar Kereta

Tayar pecah tempoh hari dek kerana terkena skru gergasi, terpaksa bergantung harap menggunakan tayar spare sebelum dapat mencari tayar pengganti bila tiba hari cuti. Sebelum ini aku pernah...

Cik Ponti Kebaya Merah Main Kasar.. Pancit Tayar Aku!

Tengah-tengah sedap pandu kereta sambil layan lagu Sufian Suhaimi. Tiba je exit tol Bangi, betul-betul kat corner.. tiba-tiba berbunyi "tunggg!". Kuat dibahagian tayar belakang diikuti dengan bunyi...

Servis Vios 180,000km. Fuhhh!

Kali ke-18 bawa Vios aku untuk diservis yang turut membawa maksud, dah sejauh 180,000km kereta aku bergerak. Dan kalau dicongakkan.. fuhh.. agak jauh sebenarnya aku memandu dengan...

Tukar Tayar Lagi.. Kali Ini TOYO NanoEnergy 3 Pilihan Aku

First time ever sarungkan tayar jenama TOYO pada kereta aku. Sebelum ni dah jadi macam pengguna tegar Bridgestone bila mana daripada mula-mula pakai encik dugong, hanya jenis...

Tiba Masanya Servis Vios 170,000km

Servis untuk mileage 170,000 km. Meaning to say dah masuk kali ke 17 vios aku diservis. Setiap kali servis bila mileage cecah 10,000km. Hari ini seperti yang sebelumnya,...

Kali Ke-3 Tukar Bateri Vios

Kali ketiga tukar bateri vios aku. Masih menggunakan jenama yang sama iaitu "Century", pertukaran bateri juga dibuat dikedai yang sama - kedai uncle cina bertentangan dengan KPJ...

SocMed

27,289FansLike
1,119FollowersFollow
9,373FollowersFollow
1,419FollowersFollow
84SubscribersSubscribe