Wednesday, January 24, 2018

Bila Khair Masuk Taekwando

Daripada tahun lepas lagi dia teringin nak join Taekwando. Tapi baru tahun ni je decide untuk benarkan dia masuk kelas. Kelas tak buat jauh pun, cuma dekat preschool...

Khair Tak Cemburu, Tapi..

Orang datang tanya dia, nak ambil adik bawa balik boleh? Spontan dia jawab.. "Tak boleh!" Marah. Sayang sangat adik dia. Bila daddy tanya sayang baby ke sayang daddy? Dia sanggup...

Excited Jadi Abang

Sejak beberapa bulan lepas lagi. Bila mood "matang" dia datang, daddy panggil.. "Adikk!".. Terus spontan dia pun jawab. Eh bukan adik la. Abang K! Isk daddy niiii... Marah. Bajet abang-abang...

Penyambung Legasi Gamers

Khair dengan game smartfon memang sukar dipisahkan. Setiap hari, celik mata.. Mesti smartfon ditangan. Tetapi kebelakangan ini makin kerap pula dia minta untuk bermain PS3. Well.. Nak kata apa...

Ragam Nak Dapat Adik

Tinggal beberapa minggu je lagi sebelum dia betul-betul bergelar abang. Makin hari perangainya makin manja. Pantang marah sikit, terus merajuk tak nak kawan. Kalau daddy marah, dia mengadu...

Bila Anak Ada Masalah Sakit Nak Kencing

Fuh.. Bilamana kelmarin anak tengah sihat dan aktif. Tiba-tiba keesokannya, dia menangis sebab sakit nak kencing. Ibu bapa mana tak panik. Ingatkan digigit serangga, tengok pada luaran bebirdnya tiada...

Dulu Masuk Majalah, Sekarang.. Masuk Paper

Kalau dulu pernah masuk majalah Pa&Ma, baru-baru ni dapat masuk surat khabar New Straits Time pulak. Mula-mula dulu, tumpang populariti daddy. Eh.. Hahaha. Yang terbaru ni atas bakat...

Karya Agung Pertama Khair di KLPF

Ok fine. Daddy mengaku kalah. Dulu masa sebaya Khair mmg daddy takde bakat langsung nak jadi fotografer. Asyik-asyik bila ambik gambar.. entah apa-apa je hasilnya. Lepas tu bila...

Tiru Daddy

Nak tumpah ke mana lagi kuah kalau tak ke nasi. Betul tak? Dulu masa aku kecil-kecil memang suka sangat aku ratah susu tepung. Paling best susu tepung campur...

Aku Dera Anak?

Kalau aku dekat Europe, mesti hari-hari dah kena tangkap dengan pihak berkuasa tempatan. Sebabnya, kes dera anak-anak. Tiap-tiap pagi.. asal daddy atau ibu nak mandikan Khair, mesti dia terjerit...

SocMed

27,763FansLike
1,110FollowersFollow
8,458FollowersFollow
1,232FollowersFollow
13SubscribersSubscribe