Daya Ingatan Khair Kuat!

Usia Khair dah 5 tahun 4 bulan. Satu benda yang aku cukup kagum bila aku jejak kaki ke rumah petang semalam bilamana mendengar dia jawab soalan yang...

Sakit Mata Sampai Naik Selaput Lendir

Now I know how it feels bila mata kena korek dan cuci. Macam Haziq kena tempoh hari, masa aku follow up check up di KPJ tadi, doc...

Bila Cuti Bersalin Isteri Dah Tamat

Semalam tempoh cuti bersalin puan isteri dah tamat, menandakan secara rasminya dia kena masuk kerja dah. Dan secara rasminya juga rutin harian aku akan bertukar menjadi lebih...

Pelik Tapi Benar.. Anak Makan Pemadam

Dulu masa berumur 2 tahun, dia makan deodorant. Kali ni umur 5 tahun, dia makan pemadam pulak. Pelik, tapi benar. Hahaha. Masa mula-mula dapat tahu bila teacher inform Khair...

Khair Dengan Keputusan Peperiksaan PraSekolah-Nya

Puan isteri hantar gambar melalui WhatsApp. Ingatkan gambar baby Haziq, tetapi rupa-rupanya gambar result exam abang Khair. Tak mengecewakan. Kesemua subjek dia dapat score dengan baik. Yang paling...

Bila Bawa Khair Dan Haziq ke Bazaar Ramadan

Rutin bulan puasa, petang-petang pergi bazaar ramadan beli juadah untuk berbuka. Sekali sekala bawa juga Khair dan Haziq, lepas rasa bosan asyik berkurung kat rumah je sepanjang...

Bila Khair Masuk Taekwando

Daripada tahun lepas lagi dia teringin nak join Taekwando. Tapi baru tahun ni je decide untuk benarkan dia masuk kelas. Kelas tak buat jauh pun, cuma dekat preschool...

Khair Tak Cemburu, Tapi..

Orang datang tanya dia, nak ambil adik bawa balik boleh? Spontan dia jawab.. "Tak boleh!" Marah. Sayang sangat adik dia. Bila daddy tanya sayang baby ke sayang daddy? Dia sanggup...

Excited Jadi Abang

Sejak beberapa bulan lepas lagi. Bila mood "matang" dia datang, daddy panggil.. "Adikk!".. Terus spontan dia pun jawab. Eh bukan adik la. Abang K! Isk daddy niiii... Marah. Bajet abang-abang...

Penyambung Legasi Gamers

Khair dengan game smartfon memang sukar dipisahkan. Setiap hari, celik mata.. Mesti smartfon ditangan. Tetapi kebelakangan ini makin kerap pula dia minta untuk bermain PS3. Well.. Nak kata apa...

SocMed

27,393FansLike
1,118FollowersFollow
10,009FollowersFollow
1,389FollowersFollow
60SubscribersSubscribe