Cirit-Birit, Muntah-Muntah Akibat Virus Durjana

Dah agak dah, bilamana Khair muntah-muntah dan terkena cirit birit, confirm tak lama selepas itu dia akan kena tahan di wad. Kes yang lebih kurang sama dengan kes...

Khair Tak Cemburu, Tapi..

Orang datang tanya dia, nak ambil adik bawa balik boleh? Spontan dia jawab.. "Tak boleh!" Marah. Sayang sangat adik dia. Bila daddy tanya sayang baby ke sayang daddy? Dia sanggup...

Bila Khair Nak Bergambar

Tengah-tengah syok melayan tv.. Daddy.. daddy.. gambar. Aku pun bukak kamera.. ambik gambar sekeping, dua keping. Lepas tu aku pergi duduk atas sofa, nak tunjuk kat ibu gambar dia. Kemudian dia...

Wordless Wednesday : Tertonggeng

Tiru style siapa ni?

Baby Bulat a.k.a. Tomato Boy

Tinggal 1 hari je lagi untuk tomato boy genap berusia 4 bulan. Kejap je anak daddy ni besar. Pencapaian tomato boy yang genap 4 bulan ni: Berat 7.2kg ...

Breakfast Cara Barat

Standard rutin bagi Khair, kalau hari cuti atau hari minggu.. mesti bangun tidur lambat. Yelah, daddy dengan ibu ada sekali di rumah. Selagi jam tak cecah pukul...

Baby Suka Gigit Gigit

Kini Khair sudah pun berusia lebih 7 bulan. Antara kegemarannya sekarang ialah makan apa sahaja apa yang dimakan oleh orang dewasa. Pantang terlintas depan mata, kalau tak...

Umur 4 Tahun Hafal Rukun Negara

Kagum kejap bila balik rumah, tengah main-main.. Khair baca rukun negara. Tak sangka langsung, silibus pembelajaran kat pre-school Khair ajar sampai tahap macam ni sekali. Rasa terharu pulak...

Umur 4 Tahun Masuk Kedai Bersendirian

Pertama kali dalan sejarah.. Sampai je depan kedai runcit. Dia tak bagi daddy ikut dia masuk ke dalam kedai. Ibu berdiri sebelah pun dihalangnya ikut. "Jangan.. Jangan.. Ibu dengan daddy...

Bila Anak Mula Cerewet

Masalah.. masalah.. Gara-gara hari tu tukar botol susu Khair yang lama kepada baru, sampai ke hari ni dia dah mula pandai memilih untuk minum susu. Asal nampak botol...

SocMed

27,522FansLike
1,114FollowersFollow
7,420FollowersFollow
1,355FollowersFollow
48SubscribersSubscribe