Wednesday, January 24, 2018

Masuk Majalah Pa&Ma

Seingat aku, kali terakhir aku masuk majalah pada 10 tahun lepas. Tetapi itu pun setakat majalah sekolah. Kena buat 3 barisan, aku berdiri dibarisan paling belakang dan...

Excited Jadi Abang

Sejak beberapa bulan lepas lagi. Bila mood "matang" dia datang, daddy panggil.. "Adikk!".. Terus spontan dia pun jawab. Eh bukan adik la. Abang K! Isk daddy niiii... Marah. Bajet abang-abang...

Daya Ingatan Khair Kuat!

Usia Khair dah 5 tahun 4 bulan. Satu benda yang aku cukup kagum bila aku jejak kaki ke rumah petang semalam bilamana mendengar dia jawab soalan yang...

Bila Khair Masuk Taekwando

Daripada tahun lepas lagi dia teringin nak join Taekwando. Tapi baru tahun ni je decide untuk benarkan dia masuk kelas. Kelas tak buat jauh pun, cuma dekat preschool...

Bila Kacang Tersumbat Dalam Hidung

Hari ini dalam sejarah. Pertama kali berdebar bila mana dapat berita mengenai Khair. Tengah syok-syok buat kerja di pejabat, aku terima call dari ayah aku dari Servis Center...

Pelat Mengira 1 hingga 10

Seronok bila dapat lihat sendiri progress anak-anak membesar. Part paling seronok ketika mereka mula pandai bercakap. Walaupun pada mulanya agak susah nak faham apa yang dicakapkan oleh mereka....

Khair Dan Upin Ipin

Haiii..Kuat sungguh penangan kartun Upin Ipin ni. Mungkin disebabkan kedua-dua karakter kartun ni cute, sampai Khair pun asyik melekat depan tv. Orang lalu lalang pun tak diendahnya. Tengok...

Batuk Semput

Cerita hari ni, buat pertama kalinya Khair kena ambik neb disebabkan batuk yang melampau. Kalau diikutkan dua tiga hari yang lepas, dia cuma batuk biasa-biasa je. On-off, sekejap...

Majlis Aqiqah: Selesai Sudah

الحمد لله Akhirnya niat untuk menunaikan ibadah Aqiqah dan cukur jambul anak kesayangan terlaksana juga. Kalau diikutkan plan yang sebenar, dulu memang dah bercadang untuk buat majlis aqiqah...

Khair Masuk Tadika?

Pantang sebut dah sekarang. Bila sebut je nak pergi “school”, dia yang dulunya bersiap. Siap suruh ambil beg letak buku dia. Hari jumaat sebelum pergi sekolah keesokan harinya pun...

SocMed

27,763FansLike
1,110FollowersFollow
8,458FollowersFollow
1,232FollowersFollow
13SubscribersSubscribe