Pertama Kali Masuk Kejohanan Taekwondo

Hari ni hari bersejarah buat Khair. Sebab buat kali pertama dalam hidupnya, dia join kejohanan Taekwondo. Kejohanan tu bukan kejohanan kat sekolah, tapi kejohanan terbuka...

Yes! Berjaya Pisahkan Khair Tidur Bilik Asing

Akhirnya niat nak pisahkan tempat tidur Khair ke bilik dia sendiri tercapai jugak. Sebelum ni niat asyik tertangguh sebab kewangan tak mengizinkan untuk hiaskan bilik...

Minggu ke-4 Latihan Renang Khair

Semalam, minggu ke-4 Khair attend kelas renang. So far so good. Ada improvement dari segi water confidence. Kalau sebelum ni tiap kali bila coach panggil...

Masuk Kelas Renang Pula

Kalau sebelum ni untuk seni mempertahankan diri, daddy suruh Khair sambung belajar taekwondo. Tapi untuk asas menyelamatkan diri pula, daddy suruh Khair masuk kelas renang.

Hantar Khair Belajar Taekwondo

Sejak dari taska lagi Khair dah masuk kelas taekwondo. Basic step dia dah belajar, first grading untuk naik ke yellow belt pun dah ambik tahun...

Hari Pertama Khair Darjah 1

Selesai hari pertama. Tepat jam 10.00 malam akhirnya aku boleh rehat. Tersandar beb.. tersandar terus. Laki bini tersandar. Macam baru lepas balik jogging 10km non-stop....

Bila Kali Pertama Gigi Berlubang

Dah berumur 6 tahun lebih, tahun depan darjah 1. Throwback 2 minggu lepas merupakan kali pertama Khair kena pergi klinik gigi. Sebabnya dia bagitahu aku,...

Checklist Khair Nak Masuk Darjah 1

Tak sampai seminggu lagi untuk Khair enjoy cuti sekolah. Lepas ni akan masuk zaman sekolah rendah pulak. Jujurnya bagi aku yang kali pertama anak masuk...

Hadiah Birthday Paling Bermakna Buat Daddy

Semalam 18 November 2018, antara ulang tahun kelahiran aku yang paling bermakna dalam hidup. Sebabnya, sehari sebelum tu adalah hari graduasi Khair. Hari yang menandakan bahawa tamat...

Yeah.. Khair Tak Minum Susu Botol Lagi Dah

Lagi berapa minggu nak masuk darjah 1, akhirnya dia ucapkan selamat tinggal juga buat botol susunya. Kalau sebelum ni bukan main susah nak pujuk dia berhenti menyusu,...

SocMed

27,116FansLike
8,260FollowersFollow
1,415FollowersFollow
117SubscribersSubscribe