Masuk Kelas Renang Pula

Kalau sebelum ni untuk seni mempertahankan diri, daddy suruh Khair sambung belajar taekwondo. Tapi untuk asas menyelamatkan diri pula, daddy suruh Khair masuk kelas renang.

Hantar Khair Belajar Taekwondo

Sejak dari taska lagi Khair dah masuk kelas taekwondo. Basic step dia dah belajar, first grading untuk naik ke yellow belt pun dah ambik tahun...

Hari Pertama Khair Darjah 1

Selesai hari pertama. Tepat jam 10.00 malam akhirnya aku boleh rehat. Tersandar beb.. tersandar terus. Laki bini tersandar. Macam baru lepas balik jogging 10km non-stop....

Bila Kali Pertama Gigi Berlubang

Dah berumur 6 tahun lebih, tahun depan darjah 1. Throwback 2 minggu lepas merupakan kali pertama Khair kena pergi klinik gigi. Sebabnya dia bagitahu aku,...

Checklist Khair Nak Masuk Darjah 1

Tak sampai seminggu lagi untuk Khair enjoy cuti sekolah. Lepas ni akan masuk zaman sekolah rendah pulak. Jujurnya bagi aku yang kali pertama anak masuk...

Hadiah Birthday Paling Bermakna Buat Daddy

Semalam 18 November 2018, antara ulang tahun kelahiran aku yang paling bermakna dalam hidup. Sebabnya, sehari sebelum tu adalah hari graduasi Khair. Hari yang menandakan bahawa tamat...

Yeah.. Khair Tak Minum Susu Botol Lagi Dah

Lagi berapa minggu nak masuk darjah 1, akhirnya dia ucapkan selamat tinggal juga buat botol susunya. Kalau sebelum ni bukan main susah nak pujuk dia berhenti menyusu,...

Khair Berjaya Masuk Sekolah Kluster Kecemerlangan

Sebelum tidur berdebar.. masa tidur pun tak berapa lena. Tengah tidur berapa kali terjaga sebab teringat benda ni.. keputusan masuk darjah 1 Khair. Actually, benda ni banyak...

Bila Haziq Umur Setahun Masuk Panggung Wayang Layan Didi & Friends

Aku sangkakan dalam 15 minit pertama Haziq akan meragam, tapi end up.. dia sangat behave. Sama juga dengan Khair. Eventhough ini adalah pertama kali diorang masuk panggung wayang,...

Kali Kedua Cabut Gigi Dalam Tempoh Sebulan

Tak sampai sebulan Khair cabut gigi buat kali pertama, semalam dah cabut lagi sebatang. Gigi bawah yang kedudukannya sebelah menyebelah. Pada mulanya dia bagitahu daddy bahawa gigi dia...

SocMed

27,243FansLike
1,117FollowersFollow
8,975FollowersFollow
1,421FollowersFollow
106SubscribersSubscribe