Jimat Duit Apabila Backup Ribuan Gambar Menggunakan Google Photos

Ada masa aku boros tak tentu hala, ada masa juga aku kedekut gila babas. Bergantung kepada situasi, mood berbelanja aku memang susah nak diramalkan. Macam kes pencarian...

Guna DNS CloudFlare 1.1.1.1 Untuk Internet Yang Lebih Pantas

Seringkali apabila terdapat gangguan internet yang tidak stabil ataupun ingin mengakses sesuatu laman web yang telah dihalang, public DNS adalah jalan singkat untuk menyelesaikan masalah tersebut. Didunia ini...

Snapask – Aplikasi Tutor Untuk Mereka Yang Mencari Kerja Part Time

This tweet has been circulated untuk beberapa minggu dah. Dan aku salah seorang yang RT tweet ini yang mana asalnya tweet ini adalah perkongsian daripada individu yang...

Unboxing G-Shock Model GA-800

Walaupun pada mulanya, rasa macam tak berapa minat nak pakai jam G-Shock model hybrid (analog + digital), end up terbeli jugak seketul bila mana puan isteri tergerak...

Aplikasi Youtube Kini Hadir Dengan Pilihan Tema Gelap

Salah satu cara untuk mengurangkan penggunaan bateri yang drastik bagi sesebuah telefon pintar adalah dengan menggunakan aplikasi yang mempunyai tema gelap bagi mengurangkan pencahayaan di skrin. Antara aplikasi...

Seronoknya Apabila Dapat 1TB Storage Percuma Untuk Backup Gambar

Berbanding 20 tahun lepas, aktiviti bergambar dalam era digital ini membuatkan kita makin malas untuk mencetak gambar-gambar untuk dimasukkan ke dalam album. Menyebabkan storan didalam telefon pintar...

G-Shock Rangeman GPR B-1000 Dengan Kebolehan Wireless Charging Dan Solar

Kepada pengumpul jam tangan G-Shock, mungkin korang perlu masukkan model terbaru ini dalam senarai wajib beli korang. Casio G-Shock Rangeman GPR B-1000, model G-Shock terbaru keluaran Casio...

Seronoknya Guna Aplikasi Pengecaman Muzik Shazam

Beberapa bulan lalu, aku jump ship daripada Android to iOS. To be precise, daripada Sony M5 ke iPhone 7. Memang ketara perbezaannya.. ye la, apa nak hairan....

Cipta Thread Dengan Mudah Di Twitter Dengan Kemaskini Yang Terbaru

Perkongsian di Twitter yang memerlukan seseorang untuk tweet ayat-ayat yang panjang seperti karangan dibantu dengan penambahan had kepada 280 aksara yang dikeluarkan oleh pihak Twitter bulan lepas. Menambah...

Samsung Gear S3 Mampu Bertahan Sehingga 41 Hari?

Kemaskini Tizen 3.0 pada Samsung Gear S3 menjadikan jam tangan pintar ini antara jam tangan pintar yang paling lama bertahan dengan tempoh penggunaanya yang mencecah sehingga 41...

SocMed

27,031FansLike
8,153FollowersFollow
1,410FollowersFollow
132SubscribersSubscribe