Pandang Pertama GT Mobile GT-888

GT Mobile, jenama baru dalam industri telefon pintar tempatan. Dibawa khas oleh GT Group yang berpangkalan di Singapura, menyasarkan pengguna didalam kategori peranti kelas pertengahan. Telefon pintar GT...

Keyboard Generasi Baru

Dunia teknologi semakin lama semakin maju. Kali ini dengan kehadiran sejenis keyboard concept yang diberi nama E-inkey Concept Keyboard. Ianya direka oleh Maxim Mezentsev & Aleksander Suhih. Jika...

Jimat Duit Apabila Backup Ribuan Gambar Menggunakan Google Photos

Ada masa aku boros tak tentu hala, ada masa juga aku kedekut gila babas. Bergantung kepada situasi, mood berbelanja aku memang susah nak diramalkan. Macam kes pencarian...

Snapask – Aplikasi Tutor Untuk Mereka Yang Mencari Kerja Part Time

This tweet has been circulated untuk beberapa minggu dah. Dan aku salah seorang yang RT tweet ini yang mana asalnya tweet ini adalah perkongsian daripada individu yang...

WhatsApp Mengalah

Akhirnya.. WhatsApp mengalah. Sebelum ni ramai juga pengguna yang lurus bendul pergi bayar secara online untuk extend expiry date akaun WhatsApp mereka. Ada beberapa orang diantara rakan aku yang...

Disaman RIAA, Selamat Tinggal YouTube-MP3.Org!

Sebelum ini, kebanyakan lagu boleh dimuat turun dengan mudah melalui laman-laman Torrent. Namun, selepas kebanyakannya dikenakan tindakan saman oleh pemilik harta intelek, bilangannya semakin berkurang. Terkini, pemilik-pemilik harta...

Google Street View Merbahaya

Wah.. Google Malaysia semakin berkembang maju. Kali ini dengan kehadiran produk sokongan terbaru iaitu Google Street View. Bagi yang masih belum mengetahui apa itu Google Street View. Google...

Gara-Gara Unifi Turbo, Aku Terpaksa Pasang Router D-Link AC1200 DIR-842

Yes.. Seperti tajuk yang tertulis diatas, secara rasminya aku dah jadi pengguna router D-Link AC2100 DIR-842. Sebelum ni memang tak terlintas langsung di fikiran aku untuk tukar...

Telefon Pintar, Powerbank..Trend? Keperluan?

Telefon pintar, gadget yang wajib dibawa kemana-mana sahaja sekarang. Tanpa telefon pintar seseorang itu boleh jadi tidak keruan seperti cacing kepanasan. Aku? Sama saja..tanpa telefon pintar aku rasakan...

Yonder Music Dah Kembali Beroperasi, Kini Percuma Untuk Semua

Actually aku dah guna Spotify for quite some time. So far so good, sebab aku boleh dengar bermacam-macam lagu dengan high quality audio. Cuma kena spend RM22.40...

SocMed

27,113FansLike
8,262FollowersFollow
1,417FollowersFollow
117SubscribersSubscribe