Samsung Galaxy SIII Pilihanku

Hafiz : Sayang, rasa best pulak kalau pakai Samsung Galaxy SIII kan. Internal memory besar. Macam-macam boleh letak. Isteri : Haa dah start la tu. Hafiz : Abang cakap...
Root Samsung Galaxy

Cara Nak Hack Android

Untuk pengguna Android, tak pernah ke korang rasa bosan dengan default setting "smartphone" korang tu. Seriously bagi Hafiz, tempoh 1 bulan menggunakan default setting bagi Android memang...

Update JellyBean 4.1.2

Kali ini agak terlewat beberapa hari bagi Hafiz up to date berkenaan dengan official update OS Android, JellyBean 4.1.2. Itu pun Hafiz sedar selepas terbaca salah satu entri...

Macbook Air Dalam Hidup Aku

At last, selepas dah bertahun simpan hajat, dapat juga beli laptop Macbook. Model yang mampu beli cuma Macbook Air 13" 4GB Ram dengan processor 1.6GHz Dual-Core Intel...

Telefon Pintar TP-Link Neffos C5 & C5L Mampu Milik

Jenama TP-Link bukanlah satu jenama yang asing lagi. Mereka telah bertapak dalam industri buat sekian lamanya sehingga jenama ini cukup sinonim dengan produk rangkaian Wifi dirumah. Namun, baru-baru...

Kotak Like Facebook Menjengkelkan

Blogwalk adalah salah satu cara untuk meninggalkan jejak ke sesuatu blog, malah ia juga merupakan satu kaedah yang berguna kepada blogger untuk mendapatkan idea-idea baru kepada blog...

Jump Ship To OS Ubuntu

Diwaktu korang masih lagi enak dibuai mimpi dek kerana penat menyambut tahun baru 2013 semalam, Hafiz dah pun terjaga. Terjaga disebabkan oleh si budak kecik ini yang...

Network Test Digi 4G LTE, Mantap!

Lebih daripada 5 tahun aku jadi pengguna tegar Digi, dan beberapa hari lepas aku merupakan salah seorang blogger yang bertuah kerana dijemput untuk menghadiri satu event mereka yang bertempat...

Tips Jaga Charger Macbook

Yesza.. dah berjaya balut kabel MagSafe Macbook aku dengan paracord yang aku beli di Ikea. Actually, tujuan aku balut kabel ni bukan semata-mata nak make up charger itu bagi cantik....

Telefon Pintar, Powerbank..Trend? Keperluan?

Telefon pintar, gadget yang wajib dibawa kemana-mana sahaja sekarang. Tanpa telefon pintar seseorang itu boleh jadi tidak keruan seperti cacing kepanasan. Aku? Sama saja..tanpa telefon pintar aku rasakan...

SocMed

27,065FansLike
8,232FollowersFollow
1,405FollowersFollow
123SubscribersSubscribe