ASUS RT-AC1300UHP, Router Mid-Range Untuk Kegunaan Unifi Turbo

Oh yeah. Hari ni berpeluang untuk test drive router baru, ASUS RT-AC1300UHP. Router ini hadir dengan fungsi dual band, 2.4Ghz dan juga 5Ghz. Of course percubaan aku...

Gara-Gara Unifi Turbo, Aku Terpaksa Pasang Router D-Link AC1200 DIR-842

Yes.. Seperti tajuk yang tertulis diatas, secara rasminya aku dah jadi pengguna router D-Link AC2100 DIR-842. Sebelum ni memang tak terlintas langsung di fikiran aku untuk tukar...

Panggilan Video Melalui Aplikasi Instagram

Aplikasi Instagram kini menjadi semakin menarik dengan kehadiran fungsi panggilan video. Tanpa memerlukan nombor telefon, anda boleh menghubungi individu yang menggunakan aplikasi ini hanya dengan sambungan internet. Untuk...

Terjebak Main Fantasy FIFA World Cup

Semuanya berpunca daripada ayat seorang mamat ni yang seakan-akan mencabar kejantanan member-member dalam group WhatsApp pasal Fantasy FIFA World Cup, katanya nak tengok siapa paling power manage...

Yonder Music Dah Kembali Beroperasi, Kini Percuma Untuk Semua

Actually aku dah guna Spotify for quite some time. So far so good, sebab aku boleh dengar bermacam-macam lagu dengan high quality audio. Cuma kena spend RM22.40...

Hashtag Beremoji Di Twitter Sempena Bulan Ramadan

Berita menarik buat pengguna tegar Twitter apabila mulai hari ini pihak Twitter telah mengeluarkan # (hashtag / tagar) beremoji baru bersempena dengan bulan Ramadan yang mulia ini. Hashtag...

Pakai Digi Postpaid Family Untuk Lebih Jimat

Era digital ni, "perang data" diantara telco tak akan pernah suram. Selepas menggunakan Digi Postpaid 138 yang disekalikan bersama iPhone 7 selama 1 tahun lebih, kini aku...

Aplikasi Buku 555 Untuk Pengurusan Hutang Yang Lebih Efisien

Nostalgia buku 555 yang sering digunakan untuk mencatat hutang-hutang, kini diberi nafas baru selaras dengan era modenisasi dan teknologi yang berkembang pesat. Kalau korang jenis yang mudah...

Jimat Duit Apabila Backup Ribuan Gambar Menggunakan Google Photos

Ada masa aku boros tak tentu hala, ada masa juga aku kedekut gila babas. Bergantung kepada situasi, mood berbelanja aku memang susah nak diramalkan. Macam kes pencarian...

Guna DNS CloudFlare 1.1.1.1 Untuk Internet Yang Lebih Pantas

Seringkali apabila terdapat gangguan internet yang tidak stabil ataupun ingin mengakses sesuatu laman web yang telah dihalang, public DNS adalah jalan singkat untuk menyelesaikan masalah tersebut. Didunia ini...

SocMed

27,348FansLike
1,118FollowersFollow
10,654FollowersFollow
1,407FollowersFollow
68SubscribersSubscribe