Yonder Music Dah Kembali Beroperasi, Kini Percuma Untuk Semua

Actually aku dah guna Spotify for quite some time. So far so good, sebab aku boleh dengar bermacam-macam lagu dengan high quality audio. Cuma kena spend RM22.40...

Hashtag Beremoji Di Twitter Sempena Bulan Ramadan

Berita menarik buat pengguna tegar Twitter apabila mulai hari ini pihak Twitter telah mengeluarkan # (hashtag / tagar) beremoji baru bersempena dengan bulan Ramadan yang mulia ini. Hashtag...

Pakai Digi Postpaid Family Untuk Lebih Jimat

Era digital ni, "perang data" diantara telco tak akan pernah suram. Selepas menggunakan Digi Postpaid 138 yang disekalikan bersama iPhone 7 selama 1 tahun lebih, kini aku...

Aplikasi Buku 555 Untuk Pengurusan Hutang Yang Lebih Efisien

Nostalgia buku 555 yang sering digunakan untuk mencatat hutang-hutang, kini diberi nafas baru selaras dengan era modenisasi dan teknologi yang berkembang pesat. Kalau korang jenis yang mudah...

Jimat Duit Apabila Backup Ribuan Gambar Menggunakan Google Photos

Ada masa aku boros tak tentu hala, ada masa juga aku kedekut gila babas. Bergantung kepada situasi, mood berbelanja aku memang susah nak diramalkan. Macam kes pencarian...

Guna DNS CloudFlare 1.1.1.1 Untuk Internet Yang Lebih Pantas

Seringkali apabila terdapat gangguan internet yang tidak stabil ataupun ingin mengakses sesuatu laman web yang telah dihalang, public DNS adalah jalan singkat untuk menyelesaikan masalah tersebut. Didunia ini...

Snapask – Aplikasi Tutor Untuk Mereka Yang Mencari Kerja Part Time

This tweet has been circulated untuk beberapa minggu dah. Dan aku salah seorang yang RT tweet ini yang mana asalnya tweet ini adalah perkongsian daripada individu yang...

Unboxing G-Shock Model GA-800

Walaupun pada mulanya, rasa macam tak berapa minat nak pakai jam G-Shock model hybrid (analog + digital), end up terbeli jugak seketul bila mana puan isteri tergerak...

Aplikasi Youtube Kini Hadir Dengan Pilihan Tema Gelap

Salah satu cara untuk mengurangkan penggunaan bateri yang drastik bagi sesebuah telefon pintar adalah dengan menggunakan aplikasi yang mempunyai tema gelap bagi mengurangkan pencahayaan di skrin. Antara aplikasi...

Seronoknya Apabila Dapat 1TB Storage Percuma Untuk Backup Gambar

Berbanding 20 tahun lepas, aktiviti bergambar dalam era digital ini membuatkan kita makin malas untuk mencetak gambar-gambar untuk dimasukkan ke dalam album. Menyebabkan storan didalam telefon pintar...

SocMed

27,580FansLike
1,109FollowersFollow
7,602FollowersFollow
1,315FollowersFollow
43SubscribersSubscribe