Cara Memasang Iklan Adsense In-feed Ads Ke Dalam Blog WordPress

Dalam bulan Julai 2017, Google telah memperkenalkan 2 lagi format baru dalam penyediaan iklan Google Adsense iaitu In-feed ads dan juga In-article ads. Pada mula ia diperkenalkan,...

Cara Memasang Google Analytics Di Blog

Google Analytics, the most reliable and trusted tracking tools yang dibina oleh Google sendiri. Kalau korang sebagai blogger yang serius, benda ni dah dikira tools wajib yang...

Tukar Theme Lagi.. Bye Genesis

Kali terakhir major upgrade untuk theme blog Hafiz Rahim adalah pada tahun 2012 yang mana pada ketika itu theme dan framework yang menjadi pilihan adalah Genesis. Sana sini heboh...

Tingkatkan Kelajuan Blog Dengan Google Accelerated Mobile Pages (AMP)

Setahun yang lalu Google memperkenalkan AMP project (Accelerated Mobile Pages) pada umum. Kini, majoriti blog berautoriti tinggi telah melaksanakan tetapan ini pada blog masing-masing. Fungsi utamanya hanya satu, iaitu menghasilkan blog...

Lecehnya Guna Domain .my

Patutlah ramai orang kata guna domain .my ni rumit. Setup untuk domain nameserver pun bukan main leceh lagi nak kena buat itu ini. Compare dengan TLD yang lain,...

Warm Up Sebelum Tahun 2016

Banyak benda nak difikirkan, hari ni cuti public holiday pun dah tak dapat berapa nak ingat dah. Nasib baik semalam tertengok kalendar. Kalau tak tengok, silap-silap pagi ni datang kerja...

Affiliate Jobdirumah Memang Best

Yaa, ini dia statistik affiliate Jobdirumah blog aku.. 404 klik, dapat 11 sales. Kiranya bagi setiap pembaca yang membaca artikel berkenaan dengan Jobdirumah melalui blog aku, peratus untuk...

Beza Blog Dulu Dan Sekarang

Inilah jadinya bila tak ada kerja. Bosan-bosan tak tau nak buat apa, bukak laman archive.org/web.. semak archive blog. Bila disemak, rupa-rupanya dah banyak perubahan yang pernah HafizRahim.com lalui. Daripada satu platform...

Duit Raya JDR

Kaching.. kaching! Dapat lagi komisyen daripada JDR. Untuk bulan ni saja kalau ikut rekod, dah 3 kali aku dapat email yang sama. Bermaksud, total komisyen bulan ni RM75. Alhamdulillah....

Rezeki Tersepak Jobdirumah

Di suatu petang yang sunyi.. Krikkkk.. krikkkk.. krikkkk.. Tiba-tiba lamunan aku diganggu satu bunyian.. Tet.. tettt.. Tet.. tettt.. Tet.. tettttttt.. ( Bunyi email masuk).. Aku pun bingkas bangun dari posisi baring diatas katil...

SocMed

27,748FansLike
1,112FollowersFollow
8,432FollowersFollow
1,227FollowersFollow
13SubscribersSubscribe