Wednesday, January 24, 2018

Bila Cuti Bersalin Isteri Dah Tamat

Semalam tempoh cuti bersalin puan isteri dah tamat, menandakan secara rasminya dia kena masuk kerja dah. Dan secara rasminya juga rutin harian aku akan bertukar menjadi lebih...

Ini Sebabnya Kenapa Anak Selalu Nak Berdukung

Satu perbezaan yang aku perasan diantara Haziq dan abangnya, Khair. Haziq lebih suka berdukung. Boleh dikatakan setiap hari, pagi hingga ke malam.. kebanyakan masa yang diluang adalah...

Yeay! Success Hari Pertama Di Taska

Ahamdulillah, lega. Selesai satu perkara. Sebelum ni bukan main risau kitorang nak cari taska yang sesuai untuk Haziq. End up dapat cari taska yang betul-betul dekat dengan rumah....

Bila Bawa Khair Dan Haziq ke Bazaar Ramadan

Rutin bulan puasa, petang-petang pergi bazaar ramadan beli juadah untuk berbuka. Sekali sekala bawa juga Khair dan Haziq, lepas rasa bosan asyik berkurung kat rumah je sepanjang...

Pening Kepala Nak Cari Pengasuh

Satu perkara yang merisaukan mak ayah semua, bila dah isteri habis tempoh cuti bersalin.. anak nak letak mana? Hoho.. tak lama dah. Tinggal beberapa minggu je lagi. Naik...

Cucuk Imunisasi Haziq 2 Bulan

Hari ni cucuk immunisasi Haziq untuk umur 2 bulan. Cucuk vaksin 3 serangkai, plus ambik sekali dengan vaksin Rotavirus Rotarix. Kalau ikutkan jadual, dah missed schedule pun sebenarnya....

Cukur Rambut Baby Haziq

Licin kepala dia. Dogol terus aku kerjakan. Tak tahan dah rasanya tengok ada kerak-kerak (cradle cap) macam kelemumur atas kepala Haziq, aku bagitahu puan isteri jom beli shaver...

Rupa-Rupanya Ada Sawan Tangis

Susulan Haziq tak tidur malam untuk beberapa hari. Terus kitorang decide untuk balik Terengganu untuk bawa dia berubat kampung. Tiba di terengganu, pergi jumpa seorang hamba Allah.. namanya...

Bila Haziq Selalu Menangis Tengah Malam

Kebelakangan ni makin kerap baby Haziq berjaga malam. Paling teruk, jam 2 pagi dia bangun dari tidur.. menangis minta susu, lepas tu tak tidur langsung dah sampai lepas...

Tak Sangka Servis Klinik Kesihatan B.B.Bangi Macam Ni..

Kali pertama pergi Klinik Kesihatan. Tak sangka, memuaskan hati betul. Aku bersiap keluar dari rumah hampir-hampir jam 8.00 malam. Sampai je Klinik Kesihatan, ambil darah baby Haziq.. Hantar...

SocMed

27,763FansLike
1,110FollowersFollow
8,458FollowersFollow
1,232FollowersFollow
13SubscribersSubscribe