Bila Usia Haziq Dah Cecah 5 Bulan

5 bulan lebih, dah banyak progress dah si budak Haziq ni. Nak ajak orang bermain la, nak ajak orang keluar berjalan la, buat muka sedih la dan...

Batuk Tak Berkurang, Terpaksa Rujuk Pakar

Dua hari terpaksa berulang alik ke KPJ Kajang untuk rujuk kes batuk Haziq. Dah makin teruk. Sebelum ini ada juga wife cuba cara tepuk percussion dan petua menggunakan...

Haziq Jam 1.00 Pagi

Jam 1.00 pagi, Haziq terjaga dari tidur. Aku fikirkan lapar macam hari-hari biasa. Tapi lepas minum susu, selang 5-10 minit dia sambung menangis. Aku dodoikan dia untuk lebih...

Bila Cuti Bersalin Isteri Dah Tamat

Semalam tempoh cuti bersalin puan isteri dah tamat, menandakan secara rasminya dia kena masuk kerja dah. Dan secara rasminya juga rutin harian aku akan bertukar menjadi lebih...

Ini Sebabnya Kenapa Anak Selalu Nak Berdukung

Satu perbezaan yang aku perasan diantara Haziq dan abangnya, Khair. Haziq lebih suka berdukung. Boleh dikatakan setiap hari, pagi hingga ke malam.. kebanyakan masa yang diluang adalah...

Yeay! Success Hari Pertama Di Taska

Ahamdulillah, lega. Selesai satu perkara. Sebelum ni bukan main risau kitorang nak cari taska yang sesuai untuk Haziq. End up dapat cari taska yang betul-betul dekat dengan rumah....

Bila Bawa Khair Dan Haziq ke Bazaar Ramadan

Rutin bulan puasa, petang-petang pergi bazaar ramadan beli juadah untuk berbuka. Sekali sekala bawa juga Khair dan Haziq, lepas rasa bosan asyik berkurung kat rumah je sepanjang...

Pening Kepala Nak Cari Pengasuh

Satu perkara yang merisaukan mak ayah semua, bila dah isteri habis tempoh cuti bersalin.. anak nak letak mana? Hoho.. tak lama dah. Tinggal beberapa minggu je lagi. Naik...

Cucuk Imunisasi Haziq 2 Bulan

Hari ni cucuk immunisasi Haziq untuk umur 2 bulan. Cucuk vaksin 3 serangkai, plus ambik sekali dengan vaksin Rotavirus Rotarix. Kalau ikutkan jadual, dah missed schedule pun sebenarnya....

Cukur Rambut Baby Haziq

Licin kepala dia. Dogol terus aku kerjakan. Tak tahan dah rasanya tengok ada kerak-kerak (cradle cap) macam kelemumur atas kepala Haziq, aku bagitahu puan isteri jom beli shaver...

SocMed

27,393FansLike
1,118FollowersFollow
10,009FollowersFollow
1,389FollowersFollow
60SubscribersSubscribe