Bila Baby Haziq Kena Kudis Api

Tak pernah kena tak tahu, bila dah kena baru tahu. Sebab tu orang kata pengalaman mendewasakan kita. Macam Haziq baru-baru ni, kena kudis api kat tepi telinga....

Haziq Kena Tahan Wad Untuk Kali Ke-2

Aku sebenarnya tak berapa nak ingat berapa kali dah Haziq kena tahan wad. Tapi kalau ikutkan rekod catatan yang pernah aku kongsikan dalam blog, nampaknya kali ini...

Daddy.. Saya Sihat

20 minggu menahan perasaan. Gembira ada, teruja ada, terharu ada.. Tak kurang juga dengan berdebar, risau dan takut. Gembira kerana dikurniakan zuriat yang ketiga. Tetapi berdebar dan risau...

Yeay! Success Hari Pertama Di Taska

Ahamdulillah, lega. Selesai satu perkara. Sebelum ni bukan main risau kitorang nak cari taska yang sesuai untuk Haziq. End up dapat cari taska yang betul-betul dekat dengan rumah....

Haziq Jam 1.00 Pagi

Jam 1.00 pagi, Haziq terjaga dari tidur. Aku fikirkan lapar macam hari-hari biasa. Tapi lepas minum susu, selang 5-10 minit dia sambung menangis. Aku dodoikan dia untuk lebih...

Kahak Hilang Selepas Jalani Rawatan Sonotron

Pada mulanya dah rasa macam tak ada option lain selain hantar Haziq ke KPJ Kajang apabila dia secara tiba-tiba kerap muntah dengan banyak. Nak kata tersalah makan,...

Setiap Detik Itu Berharga..

Pejam celik pejam celik kejap je dia besar depan mata. Ingat lagi dulu masa lahir duduk bawah lampu biru, kecil.. terasa sangat fragile bila nak dukung. Tapi since...

Nama Penuh Baby H Adalah..

Sejak hari pertama, ramai dah yang tanya apa nama penuh baby H. Tapi aku nekad, tak nak bagitahu lagi sehinggalah nama berjaya didaftar di JPN. Khair pula sporting....

Batuk Tak Berkurang, Terpaksa Rujuk Pakar

Dua hari terpaksa berulang alik ke KPJ Kajang untuk rujuk kes batuk Haziq. Dah makin teruk. Sebelum ini ada juga wife cuba cara tepuk percussion dan petua menggunakan...

Lahirnya Baby H Ke Dunia

Alhamdulillah. Lahir zuriat ketiga dalam keluarga kecil aku. Perancangan sebaik-baiknya daripada Dia Yang Maha Esa. Jam 2 pagi isteri kejutkan aku dari tidur kerana air ketuban mula pecah,...

SocMed

27,522FansLike
1,114FollowersFollow
7,420FollowersFollow
1,355FollowersFollow
48SubscribersSubscribe