Bila Baby Haziq Kena Kudis Api

Tak pernah kena tak tahu, bila dah kena baru tahu. Sebab tu orang kata pengalaman mendewasakan kita. Macam Haziq baru-baru ni, kena kudis api kat tepi telinga....

Roseola, Punca Haziq Masuk Hospital

Dah seminggu lebih sejak keluar daripada wad KPJ tempoh hari. Trauma duduk kat wad masih lagi menebal. Trauma bukan sebab layanan kat sana teruk, tapi aircond dia.....

Bila Usia Haziq Dah Cecah 5 Bulan

5 bulan lebih, dah banyak progress dah si budak Haziq ni. Nak ajak orang bermain la, nak ajak orang keluar berjalan la, buat muka sedih la dan...

Ini Sebabnya Kenapa Anak Selalu Nak Berdukung

Satu perbezaan yang aku perasan diantara Haziq dan abangnya, Khair. Haziq lebih suka berdukung. Boleh dikatakan setiap hari, pagi hingga ke malam.. kebanyakan masa yang diluang adalah...

Hari Ke-6 Di NICU

Hari keenam di NICU, pemberian antibiotik pada baby H dah complete. Kalau ikutkan plan, tak ada lagi dah ubat yang nak diberikan lepas ni. Cuma sekarang, tinggal doktor...

Misteri Tali Pusat

Hari kesebelas.. Tali pusat baby Haziq dah tertanggal daripada perut. Aku hanya diberitahu ketika aku dipejabat.. Itu pun hanya diketahui selepas puan isteri melawat baby Haziq di...

Cukur Rambut Baby Haziq

Licin kepala dia. Dogol terus aku kerjakan. Tak tahan dah rasanya tengok ada kerak-kerak (cradle cap) macam kelemumur atas kepala Haziq, aku bagitahu puan isteri jom beli shaver...

Bila Haziq Umur Setahun Masuk Panggung Wayang Layan Didi & Friends

Aku sangkakan dalam 15 minit pertama Haziq akan meragam, tapi end up.. dia sangat behave. Sama juga dengan Khair. Eventhough ini adalah pertama kali diorang masuk panggung wayang,...

Hati-hati.. Dia Dah Ada Gigi!

Happy moment bila nampak kat gusi Haziq dah tumbuh gigi. 2 batang kat bawah, kecil cenonet je. Tapi serius, baby kalau mula tumbuh gigi nampak sangat comel. Bilamana...

Masuk Hari Ke-5 Di NICU

Hari kelima berada di wad NICU. So far, dah banyak progress baby H compare dengan first day dia dilahirkan. Daripada pakai Continuous Positive Airway Pressure (CPAP) - Mask...

SocMed

27,393FansLike
1,118FollowersFollow
10,009FollowersFollow
1,389FollowersFollow
60SubscribersSubscribe