Wednesday, January 24, 2018

Ini Sebabnya Kenapa Anak Selalu Nak Berdukung

Satu perbezaan yang aku perasan diantara Haziq dan abangnya, Khair. Haziq lebih suka berdukung. Boleh dikatakan setiap hari, pagi hingga ke malam.. kebanyakan masa yang diluang adalah...

Rupa-Rupanya Ada Sawan Tangis

Susulan Haziq tak tidur malam untuk beberapa hari. Terus kitorang decide untuk balik Terengganu untuk bawa dia berubat kampung. Tiba di terengganu, pergi jumpa seorang hamba Allah.. namanya...

Bila Baby Haziq Kena Kudis Api

Tak pernah kena tak tahu, bila dah kena baru tahu. Sebab tu orang kata pengalaman mendewasakan kita. Macam Haziq baru-baru ni, kena kudis api kat tepi telinga....

Tak Sangka Servis Klinik Kesihatan B.B.Bangi Macam Ni..

Kali pertama pergi Klinik Kesihatan. Tak sangka, memuaskan hati betul. Aku bersiap keluar dari rumah hampir-hampir jam 8.00 malam. Sampai je Klinik Kesihatan, ambil darah baby Haziq.. Hantar...

Bila Cuti Bersalin Isteri Dah Tamat

Semalam tempoh cuti bersalin puan isteri dah tamat, menandakan secara rasminya dia kena masuk kerja dah. Dan secara rasminya juga rutin harian aku akan bertukar menjadi lebih...

Bila Usia Haziq Dah Cecah 5 Bulan

5 bulan lebih, dah banyak progress dah si budak Haziq ni. Nak ajak orang bermain la, nak ajak orang keluar berjalan la, buat muka sedih la dan...

Baby Berkhatan Awal Semuda Usia 5 Bulan

Selesai satu perkara yang dah bertangguh beberapa minggu. Cerita tentang berkhatan bayi lelaki. Kalau dulu daddy berkhatan selepas habis peperiksaan UPSR. Tapi hari ini, sejarah buat Haziq....

Misteri Tali Pusat

Hari kesebelas.. Tali pusat baby Haziq dah tertanggal daripada perut. Aku hanya diberitahu ketika aku dipejabat.. Itu pun hanya diketahui selepas puan isteri melawat baby Haziq di...

Pening Kepala Nak Cari Pengasuh

Satu perkara yang merisaukan mak ayah semua, bila dah isteri habis tempoh cuti bersalin.. anak nak letak mana? Hoho.. tak lama dah. Tinggal beberapa minggu je lagi. Naik...

Hari Ke-6 Di NICU

Hari keenam di NICU, pemberian antibiotik pada baby H dah complete. Kalau ikutkan plan, tak ada lagi dah ubat yang nak diberikan lepas ni. Cuma sekarang, tinggal doktor...

SocMed

27,763FansLike
1,110FollowersFollow
8,458FollowersFollow
1,232FollowersFollow
13SubscribersSubscribe