Lahirnya Baby H Ke Dunia

Alhamdulillah. Lahir zuriat ketiga dalam keluarga kecil aku. Perancangan sebaik-baiknya daripada Dia Yang Maha Esa. Jam 2 pagi isteri kejutkan aku dari tidur kerana air ketuban mula pecah,...

Bila Cuti Bersalin Isteri Dah Tamat

Semalam tempoh cuti bersalin puan isteri dah tamat, menandakan secara rasminya dia kena masuk kerja dah. Dan secara rasminya juga rutin harian aku akan bertukar menjadi lebih...

Roseola, Punca Haziq Masuk Hospital

Dah seminggu lebih sejak keluar daripada wad KPJ tempoh hari. Trauma duduk kat wad masih lagi menebal. Trauma bukan sebab layanan kat sana teruk, tapi aircond dia.....

Setiap Detik Itu Berharga..

Pejam celik pejam celik kejap je dia besar depan mata. Ingat lagi dulu masa lahir duduk bawah lampu biru, kecil.. terasa sangat fragile bila nak dukung. Tapi since...

Bila Usia Haziq Dah Cecah 5 Bulan

5 bulan lebih, dah banyak progress dah si budak Haziq ni. Nak ajak orang bermain la, nak ajak orang keluar berjalan la, buat muka sedih la dan...

Pening Kepala Nak Cari Pengasuh

Satu perkara yang merisaukan mak ayah semua, bila dah isteri habis tempoh cuti bersalin.. anak nak letak mana? Hoho.. tak lama dah. Tinggal beberapa minggu je lagi. Naik...

Tidur Meniarap Lepas Berkhatan

Seriously, kadang-kadang aku kagum dengan anak-anak kecil. Diorang cepat jatuh sakit, tapi kadar penyembuhan diorang juga cepat. Tengok si budak Haziq ni, berkhatan semalam jam 3.00 petang...

Hati-hati.. Dia Dah Ada Gigi!

Happy moment bila nampak kat gusi Haziq dah tumbuh gigi. 2 batang kat bawah, kecil cenonet je. Tapi serius, baby kalau mula tumbuh gigi nampak sangat comel. Bilamana...

Cucuk Imunisasi Haziq 2 Bulan

Hari ni cucuk immunisasi Haziq untuk umur 2 bulan. Cucuk vaksin 3 serangkai, plus ambik sekali dengan vaksin Rotavirus Rotarix. Kalau ikutkan jadual, dah missed schedule pun sebenarnya....

Haziq Jam 1.00 Pagi

Jam 1.00 pagi, Haziq terjaga dari tidur. Aku fikirkan lapar macam hari-hari biasa. Tapi lepas minum susu, selang 5-10 minit dia sambung menangis. Aku dodoikan dia untuk lebih...

SocMed

27,654FansLike
1,112FollowersFollow
8,414FollowersFollow
1,288FollowersFollow
29SubscribersSubscribe