Wednesday, January 24, 2018

Daddy.. Saya Sihat

20 minggu menahan perasaan. Gembira ada, teruja ada, terharu ada.. Tak kurang juga dengan berdebar, risau dan takut. Gembira kerana dikurniakan zuriat yang ketiga. Tetapi berdebar dan risau...

Hati-hati.. Dia Dah Ada Gigi!

Happy moment bila nampak kat gusi Haziq dah tumbuh gigi. 2 batang kat bawah, kecil cenonet je. Tapi serius, baby kalau mula tumbuh gigi nampak sangat comel. Bilamana...

Roseola, Punca Haziq Masuk Hospital

Dah seminggu lebih sejak keluar daripada wad KPJ tempoh hari. Trauma duduk kat wad masih lagi menebal. Trauma bukan sebab layanan kat sana teruk, tapi aircond dia.....

Pening Kepala Nak Cari Pengasuh

Satu perkara yang merisaukan mak ayah semua, bila dah isteri habis tempoh cuti bersalin.. anak nak letak mana? Hoho.. tak lama dah. Tinggal beberapa minggu je lagi. Naik...

Cucuk Imunisasi Haziq 2 Bulan

Hari ni cucuk immunisasi Haziq untuk umur 2 bulan. Cucuk vaksin 3 serangkai, plus ambik sekali dengan vaksin Rotavirus Rotarix. Kalau ikutkan jadual, dah missed schedule pun sebenarnya....

2 Minggu Di NICU, Akhirnya Baby H Dibenarkan Keluar

Dua malam berturut-turut puan isteri tidur di HUKM seperti yang diminta oleh pihak hospital bagi menyusu badan kan baby Haziq. Akhirnya setelah genap 2 minggu berada di wad...

Setiap Detik Itu Berharga..

Pejam celik pejam celik kejap je dia besar depan mata. Ingat lagi dulu masa lahir duduk bawah lampu biru, kecil.. terasa sangat fragile bila nak dukung. Tapi since...

Yeay! Success Hari Pertama Di Taska

Ahamdulillah, lega. Selesai satu perkara. Sebelum ni bukan main risau kitorang nak cari taska yang sesuai untuk Haziq. End up dapat cari taska yang betul-betul dekat dengan rumah....

Batuk Tak Berkurang, Terpaksa Rujuk Pakar

Dua hari terpaksa berulang alik ke KPJ Kajang untuk rujuk kes batuk Haziq. Dah makin teruk. Sebelum ini ada juga wife cuba cara tepuk percussion dan petua menggunakan...

Tips Berkhatan Bayi Lelaki Dan Panduan Penjagaan Agar Cepat Sembuh

Seminggu lebih monitor keadaan Haziq yang baru lepas berkhatan. Alhamdulillah, everything went well. Bebird Haziq sembuh dengan jayanya, dan betullah kata orang.. jaga bayi berkhatan memang mudah. Definisi...

SocMed

27,763FansLike
1,110FollowersFollow
8,458FollowersFollow
1,232FollowersFollow
13SubscribersSubscribe