Roseola, Punca Haziq Masuk Hospital

Dah seminggu lebih sejak keluar daripada wad KPJ tempoh hari. Trauma duduk kat wad masih lagi menebal. Trauma bukan sebab layanan kat sana teruk, tapi aircond dia.....

Bila Baby Haziq Kena Kudis Api

Tak pernah kena tak tahu, bila dah kena baru tahu. Sebab tu orang kata pengalaman mendewasakan kita. Macam Haziq baru-baru ni, kena kudis api kat tepi telinga....

Kahak Hilang Selepas Jalani Rawatan Sonotron

Pada mulanya dah rasa macam tak ada option lain selain hantar Haziq ke KPJ Kajang apabila dia secara tiba-tiba kerap muntah dengan banyak. Nak kata tersalah makan,...

Daddy.. Saya Sihat

20 minggu menahan perasaan. Gembira ada, teruja ada, terharu ada.. Tak kurang juga dengan berdebar, risau dan takut. Gembira kerana dikurniakan zuriat yang ketiga. Tetapi berdebar dan risau...

Haziq Kena Tahan Wad Untuk Kali Ke-2

Aku sebenarnya tak berapa nak ingat berapa kali dah Haziq kena tahan wad. Tapi kalau ikutkan rekod catatan yang pernah aku kongsikan dalam blog, nampaknya kali ini...

Cucuk Imunisasi Haziq 2 Bulan

Hari ni cucuk immunisasi Haziq untuk umur 2 bulan. Cucuk vaksin 3 serangkai, plus ambik sekali dengan vaksin Rotavirus Rotarix. Kalau ikutkan jadual, dah missed schedule pun sebenarnya....

Tips Berkhatan Bayi Lelaki Dan Panduan Penjagaan Agar Cepat Sembuh

Seminggu lebih monitor keadaan Haziq yang baru lepas berkhatan. Alhamdulillah, everything went well. Bebird Haziq sembuh dengan jayanya, dan betullah kata orang.. jaga bayi berkhatan memang mudah. Definisi...

Hati-hati.. Dia Dah Ada Gigi!

Happy moment bila nampak kat gusi Haziq dah tumbuh gigi. 2 batang kat bawah, kecil cenonet je. Tapi serius, baby kalau mula tumbuh gigi nampak sangat comel. Bilamana...

Rupa-Rupanya Ada Sawan Tangis

Susulan Haziq tak tidur malam untuk beberapa hari. Terus kitorang decide untuk balik Terengganu untuk bawa dia berubat kampung. Tiba di terengganu, pergi jumpa seorang hamba Allah.. namanya...

Tak Sangka Servis Klinik Kesihatan B.B.Bangi Macam Ni..

Kali pertama pergi Klinik Kesihatan. Tak sangka, memuaskan hati betul. Aku bersiap keluar dari rumah hampir-hampir jam 8.00 malam. Sampai je Klinik Kesihatan, ambil darah baby Haziq.. Hantar...

SocMed

27,522FansLike
1,114FollowersFollow
7,420FollowersFollow
1,355FollowersFollow
48SubscribersSubscribe