Bila Haziq Umur Setahun Masuk Panggung Wayang Layan Didi & Friends

Aku sangkakan dalam 15 minit pertama Haziq akan meragam, tapi end up.. dia sangat behave. Sama juga dengan Khair. Eventhough ini adalah pertama kali diorang masuk panggung wayang,...

Haziq Kena Tahan Wad Untuk Kali Ke-2

Aku sebenarnya tak berapa nak ingat berapa kali dah Haziq kena tahan wad. Tapi kalau ikutkan rekod catatan yang pernah aku kongsikan dalam blog, nampaknya kali ini...

Kahak Hilang Selepas Jalani Rawatan Sonotron

Pada mulanya dah rasa macam tak ada option lain selain hantar Haziq ke KPJ Kajang apabila dia secara tiba-tiba kerap muntah dengan banyak. Nak kata tersalah makan,...

Bila Baby Haziq Kena Kudis Api

Tak pernah kena tak tahu, bila dah kena baru tahu. Sebab tu orang kata pengalaman mendewasakan kita. Macam Haziq baru-baru ni, kena kudis api kat tepi telinga....

Hati-hati.. Dia Dah Ada Gigi!

Happy moment bila nampak kat gusi Haziq dah tumbuh gigi. 2 batang kat bawah, kecil cenonet je. Tapi serius, baby kalau mula tumbuh gigi nampak sangat comel. Bilamana...

Roseola, Punca Haziq Masuk Hospital

Dah seminggu lebih sejak keluar daripada wad KPJ tempoh hari. Trauma duduk kat wad masih lagi menebal. Trauma bukan sebab layanan kat sana teruk, tapi aircond dia.....

Setiap Detik Itu Berharga..

Pejam celik pejam celik kejap je dia besar depan mata. Ingat lagi dulu masa lahir duduk bawah lampu biru, kecil.. terasa sangat fragile bila nak dukung. Tapi since...

Tips Berkhatan Bayi Lelaki Dan Panduan Penjagaan Agar Cepat Sembuh

Seminggu lebih monitor keadaan Haziq yang baru lepas berkhatan. Alhamdulillah, everything went well. Bebird Haziq sembuh dengan jayanya, dan betullah kata orang.. jaga bayi berkhatan memang mudah. Definisi...

Tidur Meniarap Lepas Berkhatan

Seriously, kadang-kadang aku kagum dengan anak-anak kecil. Diorang cepat jatuh sakit, tapi kadar penyembuhan diorang juga cepat. Tengok si budak Haziq ni, berkhatan semalam jam 3.00 petang...

Baby Berkhatan Awal Semuda Usia 5 Bulan

Selesai satu perkara yang dah bertangguh beberapa minggu. Cerita tentang berkhatan bayi lelaki. Kalau dulu daddy berkhatan selepas habis peperiksaan UPSR. Tapi hari ini, sejarah buat Haziq....

SocMed

27,605FansLike
1,110FollowersFollow
8,216FollowersFollow
1,287FollowersFollow
40SubscribersSubscribe