Cara Mudah Elak Kucing Berak Merata

Fuh..akhirnya. Setakat ini berjaya selesai satu masalah. Tak perlu lagi hidu bau yang kurang enak setiap pagi dek kerana kucing yang suka melabur didepan pintu pagar rumah.

Tips mudah, ringkas, malah tak keluarkan peluh sekalipun. Korang cuma perlu ambil botol kosong, penuhkan dengan air kemudian letakkan di tempat yang berhampiran dengan kawasan kucing selalu buang air besar.

Tips elak kucing berak merata
Ini dia port kucing selalu berak depan rumah aku.

Insha Allah, hari-hari berikutnya, kucing takkan berani lagi untuk melabur najis-najisnya dikawasan yang dimaksudkan tadi.

p/s: Kalau tanya penjelasan saintifik kenapa perlu buat macam tu? Entah.. aku pun tak tahu. Mungkin bila dah ada botol kat situ, kucing pun beranggapan akan ada orang yang selalu lepak kat situ kot. Dia malu, thats why dia cari port lain. Hahaha. Petua ini aku cedok dari blog irrayyan.com.

Sponsor Ads – Tercari-cari tempat yang menarik dengan harga yang murah untuk bercuti bersama keluarga tersayang? Saya syorkan anda semua membuat tempahan melalui Agoda.com, sebuah laman web yang menyediakan pelbagai pilihan hotel atau resort dengan review-review dari pengunjung yang pernah berkunjung ke sana. Worth for the money.

Written by Hafiz Rahim

Penduduk planet Bumi yang merupakan fanatik kepada Wordpress dan telah menjadi blogger separuh masa sejak tahun 2011.

13 Comments

Leave a Reply
  1. kucing sy lak, kalau kt rumah ni, dia berak kt pasir yg kami sediakan, tapi disebabkan dia suka melepak rumah jiran, selalu gak la membuang depan pintu rumah jiran ( selalu jiran takde kt rumah)..kang guna petua ni kang, pe lak jiran pk, tetiba balik tgk ada botol depan pintu rumah dia…kihkih…naya..

  2. setakat ni kucing aku tak berak merata la..kucing lain pun takde plak..sebab tinggi, tingkat 3..hehee..nasib le..tapi tak pernah nampak plak ada tahi kucing lain kat memane, biasa depa melepas kat port pokok besar kot.

  3. Terima Kasih atas Share`nya, Artikelnya Menarik, sangat membantu saya sebagai Bloger Pemula, jangan lupa mampir ke website kami ya . . . !!!

  4. Tq cik atas infonya. 1st time saya dengar. Boleh jugak saya praktikkan nanti.
    Mungkin saya boleh kongsikan satu cara untuk menghalau kucing berak merata ni. Lebih2 lagi bukan kucing kita sendiri, tapi kucing liar atau mendatang. Harap2 dapat selesaikan masalah semua.
    Boleh cuba gunakan produk “Cat Repellent” dari Jepun ni. Produk ni bila letak akan keluarkan bau yang menyebabkan kucing tak selesa & lari.
    Yang bukan sahaja murah & mudah tapi tak menyeksa binatang.
    Selamat mencuba yer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ini Ke Mangga Harum Manis?

Dapat Dah Signal Booster