Cabaran 30 Hari Day 6 – Makanan Aku

Okay, malas nak cerita banyak-banyak.

Ini memang style makan malam aku bila dah rasa malas sangat nak pergi keluar makan.

Kalau biasa, aku rajin juga terjah restoran-restoran baru seperti Big Brother, Old Malaya Kopitiam ataupun Pastamania.. tapi malam ini cukup dengan semangkuk emping jagung beserta susu penuh krim.

tips diet-emping jagung

Sedap woo!

Kalau korang nak tahu satu rahsia, inilah tips supaya korang dapat kekalkan perut yang slim macam perut aku. Walaupun dah kahwin dan ada anak seorang, masih maintain ada 6 pack seperti seorang remaja. Hehehe.

Nota: Ini task yang ke-6 untuk cabaran 30 hari. Tajuknya adalah “Apa yang anda makan hari ini?“.

p/s: Cara lain yang baik untuk diet, boleh cuba diet Atkins.

Written by Hafiz Rahim

Social geek. Ambassador of the Planet Vegeta and alliance to the Autobot.

13 Comments

Leave a Reply
  1. oh saya pun suka buat cenggini. tapi bukan dengan corn flakes..makan dengan koko krunch atau honey star (tak jadi cabaran 30 harinya sebab ada gula kan…huhu)

  2. saya pun tengah mencabar diri untuk eat healthy ni… hahahaa
    harap-harap berjayalah… berat badan ni kalau tak control memang mau melebihi had jadinya… kalau dah terlebih nanti jadi susah nak turunkan balik… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *