Cabaran 30 Hari Day 3

Dah masuk hari ketiga cabaran. Untuk hari ini, persoalan yang perlu dijawab adalah “Apa Yang Menguatkan Anda“?

Hmm.. Jawapan aku mudah.

Makanan.

hafiz rahim

Sebab, tanpa makanan kita tidak akan mempunyai tenaga. Then bila kita tidak mempunyai tenaga, nak buat apa-apa kerja sekalipun tidak akan menjadi. Paling kuat pun setakat boleh bertahan dalam 2-3 hari. Kemudian terlantar macam orang sakit. Betul tak?

Makanan kan penting. Kita hidup untuk makan, kita makan untuk hidup. Tipulah kalau ada orang cakap makanan tak penting.

p/s: Selain makan, family adalah pemangkin semangat aku untuk terus berjuang meneruskan hidup. Terutamanya Khair.

 Terbaru! Baca tweet-tweet femes di channel Telegram @tweetfemes

Written by Hafiz Rahim

Penduduk planet Bumi yang merupakan fanatik kepada Wordpress dan telah menjadi blogger separuh masa sejak tahun 2011.

12 Comments

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cabaran 30 Hari Day 2

Udara Segar Bersama Ambi Pur Dan Febreze First Defense