Bye Bye KPJ

Nah..penangan masuk wad KPJ Kajang 5 hari. Total bil melebihi nilai Rm3000. Nasib baik company isteri ada medical benefit. So boleh juga cover mana yang boleh.

Kalau nak harapkan company aku, setakat claim bulanan tak sampai RM100 boleh lah.

Apa-apa pun, Alhamdulillah.

Khair keluar wad
Sampai rumah maintain layan Boboiboy

Cuma kali ini kena bayar extra dari duit poket RM169.60 je sebab masa masuk wad tempoh hari, aku ada request untuk upgrade bilik ke single room. Entitlement asal hanya double bed room. Biasalah, bilamana anak aktif.. mana boleh duduk bercampur dengan orang. Nanti sia-sia Khair pergi ganggu orang sebelah tengah tidur. Hehehe.

p/s: Yeayyy! Khair seronok betul dapat balik rumah.

Written by Hafiz Rahim

Social geek. Ambassador of the Planet Vegeta and alliance to the Autobot.

21 Comments

Leave a Reply
  1. alhamdulillah dia dah sihat semula .. erm kalau hospital swasta ni memang tinggi kosnya tapi perkhidmatan memang tahap terbaik ..

  2. Kalau swasta memang mahal. Tu yang pentingnya kena ada insurans kesihatan keluarga untuk anak. sekurang-kurangnya medical card tu boleh cover perbelanjaan perubatan jika sesiapa dalam keluarga yang jatuh sakit.

  3. syukur semuanya dipermudahkan. Nasib baik ada isteri punya company medical cover. Untuk personal surely pun kena ada, mana tau tiba2 company tarik balik kemudahan perubatan, kan susah kita nanti. Kalau sihat ok, kalau dah sakit, sah2 xdpt apply mana2 medikal kad.

  4. Kesehatan memang sangat penting dan biaya kesehatan sangat mahal jika sudah sakit. Lebih baik menjaga daripada mengobati.

  5. Kurus khair ms jmp ritu.. shian khair asyek xsehat. Cuace cmnih mmg sng bebdk skt.. nsb laa xbyk kuar duit tp stil dpt treatmnt baek. Rezeki ank2..

  6. Sekarang ini sangat susah kalau takda medical insurance. Banyak saingan kalau nak masuk hospital kerajaan. Kalau ada sekurangnya selesa sikit kalau swasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *