Bug Dalam Update Edisi Terbaru Instagram

Sesungguhnya Hafiz merupakan diantara pengguna yang teramat excited apabila Instagram melancarkan update terbaru mereka iaitu versi 4.0. Dengan update terbaru itu, ia menyediakan fungsi rakaman video selama 15 saat.

Review

Sebagai pengguna Samsung Galaxy S3 (Android 4.1.2), proses muat turun update ini tidak mempunyai masalah. Proses installation juga berjalan dengan lancar. Cuma mungkin disebabkan ia adalah update pertama Instagram kepada fungsi video, masih terdapat bug dalam applikasi ini dimana rakaman suara didalam video rakaman akan bertukar kepada “suara alien” selepas selesai sahaja proses memuat naik video ke Instagram.

Sumber video: Instagram Fiza (Isteri)

Diharapkan dalam masa yang terdekat, pihak instagram akan melakukan sedikit ubahsuai dan upgrade didalam edisi update yang seterusnya.

p/s: Bila dengar balik, rasa gerun pun ada.

Written by Hafiz Rahim

Penduduk planet Bumi yang merupakan fanatik kepada Wordpress dan telah menjadi blogger separuh masa sejak tahun 2011.

19 Comments

Leave a Reply
  1. Salam,

    Ehhh kenapa suara alien pulak ye? ig video akak ok jek suara macam biasa, kelakar pulak dengar hehehee.

    psstt!!! ingat kot masih bujang, rupanya dah kawin dan dah ada anak, comel anak tu..sebijik muka bapak dia 🙂

  2. Kan3x..!!!

    tapi tu lah version dalam iPhone xd pun suara comel tu…

    and i didn’t aware that IG comes along with android too…

    Great lah… sian ibu kie… dya beriya nak.. huhu.. kie cakap android tengah working on…

    well said so u… esok kie tolong ibu update kan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Melayu Boleh!

Kurma Dan Arab