Bila Gas Memasak Dah Habis

Korang pernah alami tak bilamana tengah masak-masak, gas memasak habis. Perut pulak tengah kebuluran mintak makanan. Nak keluar pulak, malas. Hehehe

Masa-masa kritikal macam ni lah kita jadi fed up gila bila “terpaksa” bersiap, semata-mata nak ke kedai untuk pergi tukar tong gas memasak yang baru.

Bagi orang yang rajin nak keluar balik, memang tak ada masalah. Tapi, bagi orang yang malas nak keluar rumah macam aku semalam?

Ahaa.. nasib baiklah ada ni haa.. penyelamat! Aku snap gambar masa pergi beli barang tempoh hari. Hahaha.

Penghantaran ke rumah gas memasak
Pasar Mini Riyadh, Seksyen 3 Bangi – 013-6939481 / 03-89203966

Nombor telefon kedai runcit berdekatan yang ada buat penghantaran tong gas memasak ke rumah. Walaupun jarang-jarang orang ambil peduli tentang nombor telefon ni, tapi bila disaat-saat yang memerlukan.. inilah yang sangat dicari-cari. Hohoho.

Dalam hati.. Fuhhh selamat. Tak payah penat-penat keluar pergi kedai. Pekerja kedai runcit tu yang akan datang hantar naik tong gas motorsikal je.

Nota: Tapi sebelum telefon.. pastikan duit nak kena standby jugak la kan. Tak guna kalau nombor telefon kedai runcit ada, tapi duit nak bayarnya tak ada. Kuakuakua.

p.s: Bukan nak promo sangat kedai runcit Riyadh ni, saja nak buat rujukan untuk kegunaan diri sendiri di masa akan datang. 😉

Written by Hafiz Rahim

Penduduk planet Bumi yang merupakan fanatik kepada Wordpress dan telah menjadi blogger separuh masa sejak tahun 2011.

  • Comments

    Leave a Reply
    1. Hahaha… Bila sebut tentang gas habis ni.. Baru hari Selasa minggu lepas saya terkena..
      Hari tu tengah sibuk memasak nak buat open house.. Open House start pkl 11.00 pagi… Tup-tup tengah masak dalam pukul 8.00 pagi gas dah habis…
      Nak call kedai, macam pagi sangat jer lagi.. last sekali terpaksa angkat tong gas dari tingkat 3 pergi cari gas… Mujur ada kedai kampung yang dah buka… Nak harapkan kedai Cina satu pun tak buka lagi masa tu… huhuhu

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Loading…

    Comments

    comments

    Mufti Nasihat Elakkan Bermain Pokemon GO

    Umur 4 Tahun Masuk Kedai Bersendirian