Belon Panjang Bentuk Ular

Jalan-jalan dekat Bangi Gateway, ternampak ada satu books fair. So, terus lah aku pergi ke bahagian buku kanak-kanak.

Pusing punya pusing, terjumpa sebuah buku “Balloon Modelling” ni.

RM10 je buku ni. Nak beli boleh pergi Bangi Gateway

Nampak macam menarik, sebab boleh buatkan belon panjang bentuk macam-macam untuk Khair. Jadi, aku beli satu.

Balik kat rumah, cuba buat. Ingatkan bila ada guide jadi senang.

Rupa-rupanya tetap susah. Ingatkan mulanya nak tunjuk skill pada Khair buat bentuk buaya.. Tapi bila dah putar sana, putar sini.. Yang jadi hanyalah bentuk ular. Itu pun secara tak sengaja. Hahaha.

p/s: Siapa cakap kerja jadi badut tu senang? Susah oo nak bentukkan belon tu. Kalau tak caya, cuba korang try buat.

Written by Hafiz Rahim

Social geek. Ambassador of the Planet Vegeta and alliance of the Autobot.

  • 4 Comments

    Leave a Reply

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    WeChat Speed All Star Race Ketagihan Terbaru Para Gamers

    Menangi 3 iPad Mini Di Spritzer+Fibre Viral Video Contest