Anak Suka Mengamuk? Ini Jalan Penyelesaiannya

Cuba teka ini apa?

Egg Candy-Mainan dalam telur

Telur dinosaur? Bukan. Telur itik? Bukan.

Nama benda alah ni egg candy. Ala.. mainan telur yang ada gula-gula kat dalam tu. Aku belikan untuk Khair.

Well, bila dia dah makin membesar ni makin pantang pula tengok mainan. Kalau tak dapat sure menggelupur atas lantai.

So, jalan penyelesaian buat sementara waktu ni egg candy je lah. Kos effektif. Harga murah je, satu egg candy ni dalam seringgit lebih. Nak beli pun mudah, kat kedai Mesra Petronas.

Aku beli banyak-banyak je terus. Simpan dalam bonet buat stok. In case Khair mengamuk, keluarkan satu per satu. Tak larat weh asyik nak beli Kinder Joy je. Mahal kot coklat tu, GST lagi.. confirm nanti lagi naik harga. Hahaha.

Written by Hafiz Rahim

Social geek. Ambassador of the Planet Vegeta and alliance to the Autobot.

9 Comments

Leave a Reply
  1. Anak saya hari-hari tengok video berkaitan telur ni… Ada macam-macam jenis telur, mujur dia tak minta. Tapi kadang-kadang tu saya belikan Kinder Bueno untuk anak, dalam telur ada coklat dan mainan.

Leave a Reply to akak vitamin Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *