Aku Dan Alexa

Bila mana blogger full time ini bertungkus lumus untuk menurunkan lagi ranking Alexa beliau dibawah angka 500, aku pula sedang mencuba sedaya upaya untuk melepasi angka 1000 didalam carta Alexa.

Nak kata susah, memang agak susah..kerana sebelum ini pun belum pernah sesekali blog aku tersenarai dalam top 1000 Malaysia.

Tapi susah itu bukannya bermakna mustahil, mungkin sebelum ini kedudukan aku hanya dalam lingkungan 1300-1500 disebabkan kemalasan aku untuk update entri-entri terbaru setiap hari. Kini aku dah mula merajinkan diri.

Tip-tip dari rakan-rakan yang telah berjaya dalam mengambil hati Alexa akan aku praktikkan sebaik mungkin demi memajukan lagi blog HafizRahim.Com. Wish me luck.

p/s: Esok ada temu janji dengan Honda CR-Z. Rasa excited pulak.

Written by Hafiz Rahim

Penduduk planet Bumi yang merupakan fanatik kepada Wordpress dan telah menjadi blogger separuh masa sejak tahun 2011.

26 Comments

Leave a Reply
  1. apa2pun tahniah ye hafiz… lama dah tak singgah sini, sebab kunjungan blogger femes hari ni, terus terbang naik flight datang sini…he he he…

    *awak lagi hebat dari sayalah bro… saya pun nak menuntut dengan awak ni…he he he…

  2. ahhhaha memanh tak terkejar lah kalaunak ikut kan ranking alexa ni…aku pun kdg2 dah malas nak amik tahu….cuma pernah beberapa kali tersenarai dalam top 300 ranking di malaysia…tp nak capai sekarang pun dah susah…

  3. sikit je lagi nak bawah 1k tu…mesti boleh capai la bro…kalau sy ye la masih jauh lagi…baru bawah 3k…hee…dulu sebelum tukar domain ke dot com…pernah jugak la cecah rank bawah 900…sekarang nak capai macam tu agak mustahil sikit sebab makin ramai blogger yang hebat2 di luar sana tu…hee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Penting Ke Insurans?

Khair Dan Sticker