in

Akhirnya, Boleh Sambung Balik Kelas Renang


Kalau ikut garis masa, dah 2 tahun lebih Khair belajar berenang. Tapi kalau tolak tempoh perlaksanaan PKP, kira baru dalam setahun lebih Khair join kelas ni. Walaupun setahun lebih tu aku rasa baru sekejap, tapi Alhamdulillah.. boleh nampak Khair serasi dengan pembelajaran yang diajar oleh coach kat sana.

Daripada mula-mula tak ada water confidence nak masuk dalam kolam renang, hinggalah sampai saat sekarang dah boleh berenang sendiri-sendiri ala-ala swimmer tegar. Dan yang paling buatkan aku kagum, bilamana dah masuk dalam kolam tu dia dah pandai nak sesuaikan diri dia dengan kedalaman kolam tersebut tanpa bantuan coach. Syabas anak.

Berenang freestyle dah makin laju, breaststroke pulak dah makin kemas. Teknik-teknik bernafas ketika berenang pun dah makin betul. Cuma kadang-kadang ada la silap sikit kat mana-mana. Tapi sejujurnya, pendek kata aku puas hati lah dengan progress yang ditunjukkan oleh Khair.

Cuma satu je yang aku agak ralat disebabkan tempoh perlaksanaan PKP 2.0 sekejap pada tahun lepas, maka latihan berenang terpaksa dihentikan buat sementara waktu sehingga menjejaskan sesi latihan renang Khair yang sepatutnya dah masuk dalam teknik mengapungkan diri dalam air. Sempat la belajar dalam 1 kelas je.

Now, bila dah lama cuti dan kelas renang kembali dibenarkan sambung, maka coach terpaksa kebelakang kan sikit silibus untuk refresh balik skill yang lama tak practice.

Hadeh..

Tapi nak buat macam mana kan, benda alah Covid19 ni bahayanya bukan main-main dan jangkitannya pulak diluar jangkaan. Terpaksa redha dan ikut je peraturan dan SOP je la supaya situasi Covid19 ni tak jadi lagi teruk.

Hopefully in next few months bilamana vaksin dah diberikan secara meluas, Covid19 dah tak ada lagi kat muka bumi ni. Rindu weh nak kembali pada kehidupan kita sedia kala yang dulu tu. Hmmm.


Written by Hafiz Rahim

Social geek. Ambassador of the Planet Vegeta and alliance to the Autobot.

2 Comments

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *