Air Kotor Akibat Catuan

Susulan kes air kena catu..masuk hari ni dah kali kedua rumah aku takde air. Kalau ada pun air dah macam air karat, kuning semacam je.

Catuan air selangor

Tapi nak buat macam mana, air memang dah keperluan asas semua orang. Terpaksa jugak guna walaupun nak minum rasa serba salah. Rumah aku mana ada water filter.

Catuan air ni dibuat 2 hari sekali. Maksudnya disini selang dua hari air ada dan tak ada. Berkemungkinan jugak masalah ini akan berlarutan sampai bulan Ramadhan ataupun Syawal.

Aduhai.. Dugaan-dugaan. Nak kata air kena catu sebab cuaca panas macam tak masuk akal. Hampir tiap-tiap hari hujan lebat kot.

Nota: Untuk rujukan jadual catuan air Selangor, boleh rujuk Notis Catuan Bekalan Air Peringkat Keempat.

p/s: Nasib baik aku bukan jenis mandi 2-3 jam.

Written by Hafiz Rahim

Social geek. Ambassador of the Planet Vegeta and alliance to the Autobot.

5 Comments

Leave a Reply
  1. Sama la kita… Bro time catuan, kurangkan guna air dalam tangki or paip.. risau air kuning nie yang masuk…

    kalau air dari sumber bawah tanah di Air Kunig, Taiping xpe la juga kan 🙂

  2. part hujan tiap2 hari tu saya pun terfikir jugak,tapi mungkin kot hujan tu tak lebat kat tempat tadahan,ataupun ada orang amik air ‘free’..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *