in

Ada Apa Dengan Kuantan – Part 1

Sambil cendol, sambil makan pulut panggang. Sedap.

Bila balik ke Kuantan, teringat port lama. Port apa? Ni haa..Gerai Cendol Air Putih

Cendol Air Putih Kuantan

Dari zaman sekolah lagi, gerai ni merupakan tempat kegemaran aku dan rakan-rakan untuk makan cendol. Nak kata sesedap cendol banting Titan, aku tak dapat nak agak..sebab belum pernah cuba lagi cendol banting.

Sambil cendol, sambil makan pulut panggang. Sedap.
Sambil cendol, sambil makan pulut panggang. Sedap.

Cuma setakat yang aku pernah rasa, kalau dekat Kuantan..cendol ni lah yang paling sedap. Lagipun dulu gerai ni depan sekolah aku je, Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Abu Bakar (SABS). Jalan kaki 5 minit sampai.

Tapi hari tu masa pergi bawak mak mertua dan adik ipar, katanya ada lagi cendol yang lagi sedap. Cendol pokok ceri, tapi yang ni aku tak pernah cuba lagi. Mungkin next time bila balik kampung isteri, aku akan singgah ke sana. Yang tu jauh sikit, dekat tengah-tengah bandar Kuantan.

p/s: Gambar gerai cendol lupa nak ambil. Haha


SAPS Ibu Bapa ok? berikut adalah laman semak keputusan peperiksaan online SAPS Ibu Bapa yang rasmi oleh KPM

Written by Hafiz Rahim

Social geek. Ambassador of the Planet Vegeta and alliance to the Autobot.

20 Comments

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge