Ada Apa Dengan Kuantan – Part 1

Bila balik ke Kuantan, teringat port lama. Port apa? Ni haa..Gerai Cendol Air Putih

Cendol Air Putih Kuantan

Dari zaman sekolah lagi, gerai ni merupakan tempat kegemaran aku dan rakan-rakan untuk makan cendol. Nak kata sesedap cendol banting Titan, aku tak dapat nak agak..sebab belum pernah cuba lagi cendol banting.

Sambil cendol, sambil makan pulut panggang. Sedap.
Sambil cendol, sambil makan pulut panggang. Sedap.

Cuma setakat yang aku pernah rasa, kalau dekat Kuantan..cendol ni lah yang paling sedap. Lagipun dulu gerai ni depan sekolah aku je, Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Abu Bakar (SABS). Jalan kaki 5 minit sampai.

Tapi hari tu masa pergi bawak mak mertua dan adik ipar, katanya ada lagi cendol yang lagi sedap. Cendol pokok ceri, tapi yang ni aku tak pernah cuba lagi. Mungkin next time bila balik kampung isteri, aku akan singgah ke sana. Yang tu jauh sikit, dekat tengah-tengah bandar Kuantan.

p/s: Gambar gerai cendol lupa nak ambil. Haha

Written by Hafiz Rahim

Penduduk planet Bumi yang merupakan fanatik kepada Wordpress dan telah menjadi blogger separuh masa sejak tahun 2011.

  • Comments

    Leave a Reply
    1. Ha! Family memang kaki cendol!

      lelagi kampung blah ayah tiri kat temerloh dan selalu juga turun kuantan aktiviti xd kerja hehehe…

      boleh lah nanti jejalan cari makan CENDOL huhu..

      Thxs Abg Hafiz…

    2. huh bro kalau balik lagi kuantan helo2 boleh pekena cendol bersama hehehe

      ps: cendol paling best kat kuantan, cendol sultan dia guna lori gerai… pekena dgn mee goreng dia perghhh..

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Loading…

    Comments

    comments

    Ada Apa Dengan Durian

    Ada Apa Dengan Baju Kurung