• in

    7 Fungsi Paling Menarik Dalam iOS 11

    iPhone 7 running on iOS 11, so far so good. Lebih smooth compare to the previous version. File size untuk update pun agak besar, dalam lingkungan 1.9Gb. So, before korang update please make sure iPhone korang ada space yang mencukupi. Ada orang kata bila iPhone user update iOS over the air (OTA), most probably akan […] More

  • in

    iOS 11 Membolehkan Anda Merakam Skrin iPhone atau iPad Tanpa Menggunakan Aplikasi Tambahan

    Fungsi rakaman skrin bukanlah suatu benda baru. Namun, kehadirannya didalam peranti iPhone dan iPad sememangnya ditunggu-tunggu. Melalui kemaskini iOS 11 yang baru dikeluarkan hari ini, kewujudan fungsi ini sememangnya merupakan khabar gembira. Ini kerana pengguna tidak perlu lagi bergantung kepada aplikasi pihak ketiga untuk menghasilkan video rakaman skrin. Untuk menggunakan fungsi rakaman skrin ini, perkara […] More

  • in

    iOS 11 Sedia Dimuat Turun, Aplikasi 32-Bit Tidak Lagi Akan Berfungsi

    Bermula hari ini pengguna iPhone boleh mengemaskini sistem operasi peranti mereka kepada iOS 11. Namun perlu diingatkan bahawa, setiap aplikasi versi 32-bit yang wujud didunia ini tidak lagi disokong oleh Apple. Sekiranya anda telah memasang kemaskini iOS 11 pada peranti iPhone anda, terdapat satu cara yang boleh digunakan untuk mengenalpasti aplikasi manakah yang masih menggunakan […] More

  • in

    Daya Ingatan Khair Kuat!

    Usia Khair dah 5 tahun 4 bulan. Satu benda yang aku cukup kagum bila aku jejak kaki ke rumah petang semalam bilamana mendengar dia jawab soalan yang mak aku sengaja soal. “Abang Khair, nombor telefon daddy berapa?” Tanggapan awal aku mengatakan mesti dia tak boleh jawab, termenung memikirkan jawapan walaupun aku tahu sejak 4-5 hari […] More

  • in

    iPhone X Sempena Ulang Tahun Ke-10 Apple

    Seiring dengan pengumuman iPhone 8 dan iPhone 8 Plus semalam, pihak Apple membuat kejutan yang seterusnya dengan memperkenalkan satu lagi model iPhone bersempena dengan ulang tahun ke-10 Apple, iaitu iPhone X. iPhone X yang hadir dengan rekaan yang lebih fresh, dikatakan bakal menjadi ikutan jenama-jenama lain dimasa akan datang. Melalui model ini ia dilengkapi dengan rekaan […] More

  • in

    iPhone 8 dan iPhone 8 Plus Dilengkapkan Dengan Pengecasan Tanpa Wayar

    Sudah menjadi kebiasaan Apple dimana mereka akan mengadakan satu acara khusus bagi memperkenalkan produk-produk baru keluaran mereka. Terkini bertempat di Steve Jobs Theater, iPhone generasi baru iaitu iPhone 8 dan iPhone 8 Plus diperkenalkan. Menggunakan rekaan yang dikemaskini tapi masih lagi rekaan luaran menampakkan bayangan kepada iPhone 6 dan 7, perbezaan dengan iPhone 8 dan iPhone 8 Plus boleh dilihat […] More

  • in

    Petit Pli, Pakaian Yang Boleh Mengembang Mengikut Saiz Tubuh Badan Anak

    Kadar tumbesaran anak-anak sememangnya pantas. Dalam selang beberapa minggu sahaja, baju yang baru dibeli bulan lepas tidak lagi muat untuk dipakai. Pembaziran seperti ini jika berpanjangan sudah semestinya mendatangkan masalah kepada keluarga yang kurang berkemampuan. Menyedari wujudnya permasalahan ini dikalangan ibu bapa, terhasilnya satu koleksi pakaian kanak-kanak yang diberi nama Petit Pli, dimana pakaian yang […] More

  • in

    Tips Berkhatan Bayi Lelaki Dan Panduan Penjagaan Agar Cepat Sembuh

    Seminggu lebih monitor keadaan Haziq yang baru lepas berkhatan. Alhamdulillah, everything went well. Bebird Haziq sembuh dengan jayanya, dan betullah kata orang.. jaga bayi berkhatan memang mudah. Definisi mudah yang dikatakan bukanlah bermaksud anak berkhatan diusia belasan tahun lebih payah nak jaga, tapi apa yang aku maksudkan adalah dari segi pemakanan dan penjagaan kebersihan bayi […] More

  • in

    Tear Gun, Menembak Hanya Menggunakan Air Mata

    Hati-hati buaya darat di luar sana. Anda mungkin selepas ini boleh tercedera ditembak gadis-gadis yang telah anda mainkan perasaan mereka. Sejenis senjata yang diberi nama, Tear Gun dikatakan berupaya menembak hanya dengan menggunakan titisan air mata. Konsep asas yang diketengahkan mirip-mirip alat permainan paintball (marker). Cuma yang membezakannya adalah saiznya yang lebih kecil dan cara […] More

  • in

    Kenapa Perlu Bagi Anak-Anak Main Game?

    First of all, this is only my personal point of view. Kenapa aku bagi anak-anak main game? Aku terangkannya secara ringkas dibawah. Seperti yang dicanangkan oleh media bercetak mahupun media online, permainan video merupakan salah satu cara untuk develop motor skill anak-anak. Bergantung kepada pemilihan game kepada anak-anak, tidak semua game menjerumuskan mereka kearah sudut […] More

  • in

    Disaman RIAA, Selamat Tinggal YouTube-MP3.Org!

    Sebelum ini, kebanyakan lagu boleh dimuat turun dengan mudah melalui laman-laman Torrent. Namun, selepas kebanyakannya dikenakan tindakan saman oleh pemilik harta intelek, bilangannya semakin berkurang. Terkini, pemilik-pemilik harta intelek bertindak lebih agresif dengan mula menyerang laman web yang menyediakan servis penukaran format video kepada .mp3 pula. Salah satu laman web popular yang dikenakan tindakan adalah […] More

  • in

    Hypr.my scam?

    Jika korang merasakan peluang untuk menjana income secara online itu sukar, korang sebenarnya salah! Dipasaran tempatan sendiri masih ada platform yang menyediakan program CPC yang berbaloi kepada mereka yang ingin menjana side income secara online. Yang terbaru adalah Hypr.my. Dengan kos anggaran RM0.20 bagi setiap klik yang diterima daripada pengunjung, program ini dilihat sebagai program […] More

Load More
Congratulations. You've reached the end of the internet.