• in

    Khair Dan Majlis Konvokesyen Prasekolah 2017

    Ahad lepas Khair hadir ke majlis konvokesyen tahunan prasekolah. Macam tahun-tahun sudah, akan ada performance dari anak-anak cilik ini untuk tontonan ibu bapa. Masa ini akan nampaklah bakat-bakat terpendam anak-anak yang kadang-kadang ibu bapa pun tak expect anak-anak diorang boleh buat. Khair? Tahun ni dia menari lagu Spanish. Tajuk lagu, unknown. Bila tanya kat rumah, […] More

  • in

    Samsung Gear S3 Mampu Bertahan Sehingga 41 Hari?

    Kemaskini Tizen 3.0 pada Samsung Gear S3 menjadikan jam tangan pintar ini antara jam tangan pintar yang paling lama bertahan dengan tempoh penggunaanya yang mencecah sehingga 41 hari. Namun, dengan pelbagai kemasan antaramuka dan fungsi-fungsi baru yang diperkenalkan melalui kemaskini tersebut, ketahanan bateri ini hanya mampu dicapai apabila pengguna menggunakan mod Watch Only sahaja. Untuk […] More

  • in

    DIY Nasal Aspirator Untuk Bayi

    Aku pernah beli nasal aspirator masa Khair kecik dulu. tapi sekaranga dah hilang tak tahu ke mana. Lupa tempat simpan. Mungkin juga dah terbuang. Nak beli balik rasa macam bazir duit je sebab benda tu kecik cenonet je pun. Timbul idea bila Haziq selsema tempoh hari, aku DIY je nasal aspirator guna tiub topeng nebulizer […] More

  • in

    Kini Semua Orang Boleh Tweet di Twitter Sehingga 280 Aksara

    Selepas beberapa minggu pengguna Twitter meluahkan rasa tidak puas hati mereka terhadap had yang dinaikkan daripada 140 aksara menjadi 280 aksara, semalam dengan rasminya pihak Twitter mengumumkan fungsi itu kini boleh diakses oleh semua pengguna melalui kemas kini yang baru dikeluarkan. Twitter, yang sebelumnya telah mempertimbangkan peningkatan had aksara ini sejak sekurang-kurangnya tahun lepas, mula […] More

  • in ,

    Make 11.11 Fly, Kempen Yang Ditunggu-Tunggu November Ini

    Bulan November adalah bulan kegemaran aku. Kenapa? Sebabnya aku dilahirkan dalam bulan November. November boy. Selalunya orang yang lahir bulan November ni majoritinya memang awesome. Kalau jantina lelaki, dia adalah seorang yang kacak. Manakala jikalau dia seorang perempuan, dia adalah perempuan yang cantik. Bonus bagi mereka yang lahir pada bulan November ni, kebanyakan daripada mereka […] More

  • in

    Bukan Satay Tulang Senawang, Tapi Satay Tulang Putrajaya

    Pernah beberapa kali aku pergi ke Senawang semata-mata untuk makan satay tulang. Kalau ikutkan agak jauh perjalanan aku nak kesana. Tapi memandangkan keinginan mengatasi segala-galanya, jadi gagahkan diri drive ke sana. Tapi itu cerita dulu.. Sekarang, lepas ni segalanya akan berubah.. Sebabnya.. Tak macam sebelum-sebelum ini yang aku tahu sememangnya Jelebu, Senawang saja satu-satunya tempat […] More

  • in

    Cerita Tentang Ikan Guppy

    Spesis ikan guppy ni memang betul-betul buat aku kagum. Letak dalam akuarium tanpa letak anti klorin dan filter pun selamba je boleh hidup. Tak macam sesetengah ikan perhiasan lain, manja gilos. Nak beli pun.. harga ikan guppy ni tak mahal. Seekor cuma RM2-3 je. Tapi nak dijadikan cerita semalam, first time juga sebenarnya bila tahu […] More

  • in

    Roseola, Punca Haziq Masuk Hospital

    Dah seminggu lebih sejak keluar daripada wad KPJ tempoh hari. Trauma duduk kat wad masih lagi menebal. Trauma bukan sebab layanan kat sana teruk, tapi aircond dia.. sejuk nak mam***. Dah macam duduk dalam peti ais. Nak switch off tak boleh, sebab nak kekalkan suhu badan Haziq supaya tak cecah 40 darjah celcius. Hadeh.. merana […] More

  • in ,

    Should We Limit Ourselves To Just Freehold Property?

    Are you checking at property for sale in Malaysia as you plan to buy a property on your own? Buying your first own property to be called home is another milestone achieved in your life. Whether it is for investment purpose or own stay, most people are still confused with the procedure of buying new […] More

  • in ,

    Tukar Tayar Lagi.. Kali Ini TOYO NanoEnergy 3 Pilihan Aku

    First time ever sarungkan tayar jenama TOYO pada kereta aku. Sebelum ni dah jadi macam pengguna tegar Bridgestone bila mana daripada mula-mula pakai encik dugong, hanya jenis Bridgestone Ecopia ataupun Bridgestone Potenza saja yang jadi pilihan. Namun, lepas membaca beberapa feedback daripada beberapa buah forum baru-baru ni, i’ve made up my decision, iaitu.. jump ship […] More

  • in

    Beli Shawl Emma Maembong Dengan Harga Murah

    Sekali pandang lawa pulak shawl Emma Maembong. Dari jauh seakan kain batik. Warna soft, corak cantik. Gadis-gadis pakai, serius nampak ayu sungguh! Pada mulanya aku ingatkan jenama shawl My Sketchbook Shawl ni macam shawl brand-brand lain yang memang datang dari kilang lambak. Tapi bila terbaca beberapa perkongsian artikel daripada rakan-rakan blogger, rupa-rupanya lukisan diatas shawl […] More

  • in

    Masalah Selalu Mengantuk..

    Satu masalah aku sekarang ni bila mana kalau pagi-pagi aku tak pekena Nescafe, mesti tengahari nanti aku akan mengantuk gila babas. Menguap sampai berair mata. Kalau duduk depan pc tu pendek kata dalam 5 minit dah berbelas kali aku menguap. Orang kata kalau asyik menguap itu petandanya tak cukup oksigen. Betul ke tidak, aku tak […] More

Load More
Congratulations. You've reached the end of the internet.