• Trending

    , ,

    Questions To Help You Decide On Home Ownership

    Buying a house that is on sale in Selangor is one of the best and biggest investments that you will ever make in life. However, it is a move that needs to be handled with extra precaution by both first-time buyers and serial real estate investors. The huge financial risk that is involved in the […]

  • Trending Hot Popular

    ,

    JPJ Lancar Talian WhatsApp Untuk Pengguna Laporkan Kesalahan Jalan Raya

    Tinggal beberapa hari lagi nak raya. Mesti ramai yang dah tak sabar nak balik kampung kan? Well.. satu pesanan khidmat masyarakat untuk semua. Nak balik kampung nanti, korang sila hati-hati ya. Kesesakan lalu lintas itu susah semestinya ada. Cuma, pastikan diri tidak terlalu mengikut perasaan kerana mungkin ada mata yang memerhati. Hohoho Kalau sebelum ini […]

  • Trending Hot Popular

    ,

    Khair Dengan Keputusan Peperiksaan PraSekolah-Nya

    Puan isteri hantar gambar melalui WhatsApp. Ingatkan gambar baby Haziq, tetapi rupa-rupanya gambar result exam abang Khair. Tak mengecewakan. Kesemua subjek dia dapat score dengan baik. Yang paling membanggakan, matematik dia dapat A. Puan isteri bagitau, teacher ada kata dia suka matematik. Well.. sama macam daddy dia juga. Matematik adalah subjek kegemaran. Dan.. tak sangka […]

  • Trending Hot Popular

    ,

    Daripada Pembuli Kepada Pembunuh

    Seriously, dari satu sudut bila nampak ramai yang tweet tentang hukuman gantung sampai mati pada 5 suspek yang membuli arwah Zulfarhan Osman Zulkarnain, aku rasa macam nak tepuk tangan kuat-kuat sebab ada undang-undang yang akan membela nasib arwah Zulfarhan sebaiknya. Tapi dari satu sudut lagi, timbul juga rasa kesian bilamana mengenangkan perasaan ibu bapa kelima-lima […]

  • Hot Popular

    , ,

    Bila Bawa Khair Dan Haziq ke Bazaar Ramadan

    Rutin bulan puasa, petang-petang pergi bazaar ramadan beli juadah untuk berbuka. Sekali sekala bawa juga Khair dan Haziq, lepas rasa bosan asyik berkurung kat rumah je sepanjang cuti sekolah. Hahaha. Tapi, pergi bazaar tak boleh selalu juga bawa diorang. Kalau bawa abang Khair, nanti tiap kali pergi dia nak pow beli mercun dan bunga api. […]

  • Hot Popular

    ,

    Berbuka Puasa Dengan Buffet Ramadan Di Forest City Phoenix Hotel

    Tawaran menarik sempena Ramadhan untuk warga Johor dan juga mereka yang berhajat untuk ke negeri JDT ini.. Rancanglah hari anda untuk berkumpul bersama yang tersayang di Country Garden Chinese Restaurant yang berkonsepkan makanan cina di Forest City Phoenix Hotel, Gelang Patah. Bersedia untuk menikmati makanan yang enak-enak dengan pelbagai hidangan klasik tempatan dan antarabangsa bersempena […]

  • ,

    Pening Kepala Nak Cari Pengasuh

    Satu perkara yang merisaukan mak ayah semua, bila dah isteri habis tempoh cuti bersalin.. anak nak letak mana? Hoho.. tak lama dah. Tinggal beberapa minggu je lagi. Naik je lepas raya, isteri dah masuk kerja sedangkan kitorang tengah pening lagi nak buat keputusan nak letak Haziq kat mana. Abang Khair dah tak risau dah sebab […]

  • , ,

    Tiba Giliran Tukar Brake Pad Belakang Vios

    Selepas 2 kali major servis vios aku, semalam kali pertama tukar brake pad untuk brake disc belakang. To be exact, lepas 5 tahun.. baru lah brake pad belakang dugong aku ini haus senipis-nipisnya. Kalau ikutkan tempoh masa penggunaanya yang lama, kagum gak aku sebenarnya. Sebab jika dibandingkan dengan brake pad depan yang dah 2 kali […]

  • ,

    Kenapa Aku Suka Wallet Fossil

    Kali terakhir aku tukar wallet adalah ketika mana aku baru lepas kahwin. Wallet tersebut adalah hadiah hantaran daripada isteri kepada aku, yakni 6 tahun lepas punya cerita. Tahun ni, wallet tu dah agak uzur. Ada bahagian dalaman yang terkoyak, benang terbetas, namun dari pandangan luaran.. wallet ni nampak masih utuh sebab dia fully leather. Satu perkara […]