Berdua Dengan Haziq Ke Boomerang Holiday Party

Hari minggu lepas, wife kena masuk office untuk buat kerja tambahan. Aku macam biasa bila dah digelar suami mithali, layankan aje.. Anak? Biar aku...

Five Bedroom Decorating Tips To Help You Get Better Sleep

The bedroom can sometimes wear many hats and end up turning into a multifunctional space. Sometimes it is an office where you do some...

Kedai Cermin Mata Murah Melampau Di Sungei Wang Plaza

Serius, ini kali pertama aku rasa terlebih excited bila dah buat cermin mata baru. Bukan sebab buat cermin mata yang harganya ribu-ribu, tapi sebab...

Pelaburan Emas Merugikan?

Orang kata, don't put your all eggs in one basket. Erti kata dalam bahasa melayu ialah jangan letak semua telur yang ada dalam satu...

Hadiah Birthday Paling Bermakna Buat Daddy

Semalam 18 November 2018, antara ulang tahun kelahiran aku yang paling bermakna dalam hidup. Sebabnya, sehari sebelum tu adalah hari graduasi Khair. Hari yang...

Murahnya Tempah Kuala Lumpur Tour Packages Dengan Traveloka

Bila tengok kawan-kawan travel sana sini, tipu la kalau kata dalam hati tak teringin nak travel jugak kan. Lebih-lebih lagi bila kawan yang travel...

Kad TnG Tak Boleh Pakai, Nasib Baik Ada MyKad

Aku ada 3 keping kad lebihan TnG. Tambah dengan satu lagi kad yang aku selalu pakai, maka jumlahnya ada 4. Dan kalau ikutkan expiry...

Aku Kembali Bersemangat Untuk Melabur Saham

Nothing much to say sebab minggu ni agak busy. Nak update entri kat blog pun tak sempat. Cubaan untuk memaksa diri menghadap laptop kebanyakannya...

Suka Sangat Khair Belajar Bahasa Inggeris Di KLC Puchong

Awal Khair bangun ahad lepas. Jam 6.45 pagi dah siap-siap pergi mandi, sebabnya daddy dah janji nak bawa tempat special. Dia, kalau dah kata...

ASUS RT-AC1300UHP, Router Mid-Range Untuk Kegunaan Unifi Turbo

Oh yeah. Hari ni berpeluang untuk test drive router baru, ASUS RT-AC1300UHP. Router ini hadir dengan fungsi dual band, 2.4Ghz dan juga 5Ghz. Of...

Sudah Hampir 7 Tahun Aku Serius Berblogging

Pejam celik, pejam celik dah 6 tahun lebih aku blogging dengan serius. Sebelum daripada tu boleh kata aku blogging sekadar suka-suka, entri pun dihasilkan...

5 Tempat Menarik Untuk Bawa Anak-Anak Cuti Sekolah

Tak lama dah nak cuti sekolah lagi. Masa ni berebut-rebut lah mak ayah tengah cari pakej-pakej ataupun tempat percutian menarik cuti sekolah untuk bawa...

Makan Itik Salai Masthar di Sungai Ramal, Bangi. Sedap, Cuma..

Seawal jam 10 pagi lagi kedai makan itik salai Masthar di Sungai Ramal, Bangi dah bermula operasi. Tergerak hati nak singgah ke sana apabila...

Alamanda Dah Ada Butik Himalaya, Makin Mudah Nak Beli “Neem” Skin...

Alamanda dah memang jadi shopping mall favourite aku sejak mula-mula menetap di Bandar Baru Bangi lagi. Terutamanya apabila nak mencari sesuatu barang keperluan harian,...

Bila Khair Hilangkan Handphone Tanpa Sengaja

Rutin sebelum tidur, Khair selalu ingatkan aku untuk charge handphone dia. Aku pun, dari jauh iyakan je apa yang diberitahu tanpa berpaling pun sama...

Rampai Puteri Medical Centre Sediakan Pakej Bersalin Sekali Bayar Tanpa Caj...

Satu perkara yang bermain di fikiran tatkala isteri mengandung ialah, hospital mana yang nak dipilih untuk isteri melahirkan anak tu nanti? Of course kalau...