Bila Khair Hilangkan Handphone Tanpa Sengaja

Rutin sebelum tidur, Khair selalu ingatkan aku untuk charge handphone dia. Aku pun, dari jauh iyakan je apa yang diberitahu tanpa berpaling pun sama...

Rampai Puteri Medical Centre Sediakan Pakej Bersalin Sekali Bayar Tanpa Caj...

Satu perkara yang bermain di fikiran tatkala isteri mengandung ialah, hospital mana yang nak dipilih untuk isteri melahirkan anak tu nanti? Of course kalau...

Yeah.. Khair Tak Minum Susu Botol Lagi Dah

Lagi berapa minggu nak masuk darjah 1, akhirnya dia ucapkan selamat tinggal juga buat botol susunya. Kalau sebelum ni bukan main susah nak pujuk...

Seminggu Lebih Selsema, Kahak Berdarah. Petanda Kanser Hidung?

Seminggu lebih aku selsema. Bangun dari tidur je mesti berkahak je kat dalam ruang tekak. Hembus keluar hingus hijau pekat, sedut ludah pun berkahak. Sampai...

Mini Karnival Sungai, Mendidik Orang Awam Tentang Kepentingan Menjaga Sungai

Tahap kesedaran masyarakat Malaysia tentang penjagaan alam sekitar masih rendah. Saban hari boleh dilihat orang-orang yang tidak bertanggungjawab membuang sampah merata-rata walaupun pada zahirnya...

Gara-Gara Unifi Turbo, Aku Terpaksa Pasang Router D-Link AC1200 DIR-842

Yes.. Seperti tajuk yang tertulis diatas, secara rasminya aku dah jadi pengguna router D-Link AC2100 DIR-842. Sebelum ni memang tak terlintas langsung di fikiran...

Yes.. Kereta Aku Dah Dipasang RFID

Akhirnya berjaya juga aku attend appointment pemasangan RFID. Ikutkan plan, dari minggu pertama tawaran untuk hadir ke sesi pemasangan lagi aku dah bercadang nak...

Inilah Punca Kenapa Aku Marah Dengan TM Unifi

Demm.. kali ni aku rasa macam nak marah TM Unifi.. sebab, sampai hati diorang perlakukan aku macam ni. Lama aku tunggu, hari demi hari...

Atap.co Mudahkan Anda Mencari Pereka Bentuk Dalaman (Interior Designer) Rumah

Tak semua orang ada bakat untuk menghias rumah secantik mahligai, tak semua orang juga ada sumber kewangan yang melimpah ruah bagi mendapatkan kediaman secantik...

Selain Di HUKM, Kini Ronald McDonald House Bakal Dibina Di HUSM

Seriously eh aku baru je tahu kalau sesiapa ada anak-anak bawah 18 tahun yang sakit dan terpaksa jalani rawatan di HUKM atau di HUSM...

Bila Tak Pakai Tali Pinggang Keledar..

Lately khair kerap bebel pada aku.. bila masuk kereta, drive, mesti tak pakai tali pinggang keledar. Boleh kata dia punya bebel tu macam dah...

Semak Baki Kad TnG Melalui Aplikasi Touch ‘n Go

Aplikasi Touch 'n Go (TnG) bukanlah baru diperkenalkan dalam satu dua hari ini, namun ianya telah wujud sejak bulan March 2018 lagi. Dengan erti...

Servis Vios Lagi.. Mileage 200,000km Pulak

Macam tak percaya mileage kereta aku dah cecah 200,000km. Actually kalau ikut nombor yang terpapar pada odometer masih belum officially cecah angka tu pun,...

Farm In The City, Kami Datang Lagi!

Farm In The City, petting zoo popular di Selangor. Siapa yang tak pernah datang ke sini wajib masukkan tempat ni dalam senarai place to...

Weh.. Ada Tiket Murah Ke Bangi Wonderland!

Kali terakhir aku jejakkan kaki ke Bangi Wonderland adalah pada tahun 2016, yang mana pada waktu itu juga merupakan kali pertama aku pergi ke...

Penggemar Makanan Johor Mesti Singgah Don’s Warong. Tak Datang Rugi!

Dari minggu lepas aku dah plan nak ke Plaza Damas, dekat Sri Hartamas sana nun. Sebab ada satu kedai makan yang kawan aku bagitahu makanan...