ARTIKEL TERBARU

Servis Vios 180,000km. Fuhhh!

Kali ke-18 bawa Vios aku untuk diservis yang turut membawa maksud, dah sejauh 180,000km kereta aku bergerak. Dan kalau dicongakkan.. fuhh.. agak jauh sebenarnya aku memandu dengan...

Seronoknya Guna Aplikasi Pengecaman Muzik Shazam

Beberapa bulan lalu, aku jump ship daripada Android to iOS. To be precise, daripada Sony M5 ke iPhone 7. Memang ketara perbezaannya.. ye la, apa nak hairan....

Cipta Thread Dengan Mudah Di Twitter Dengan Kemaskini Yang Terbaru

Perkongsian di Twitter yang memerlukan seseorang untuk tweet ayat-ayat yang panjang seperti karangan dibantu dengan penambahan had kepada 280 aksara yang dikeluarkan oleh pihak Twitter bulan lepas. Menambah...

Ini Dia Trailer Rasmi Pertama Filem ‘Lee Chong Wei: Rise Of The Legend’

Kalau korang lahir tahun 80-an dan 90-an, mesti korang akan tahu kewujudan komik biografi Anak-Anak Sidek yang menceritakan tentang kehidupan keluarga jaguh-jaguh badminton suatu ketika dulu. Kini, seiring...

Akhirnya Aku Langgan Spotify Premium

Antara banyak-banyak perkhidmatan music streaming online, Spotify adalah pilihan aku. Sebabnya, bila dibandingkan dengan pesaing-pesaing lain yang berada dalam industri yang sama, Spotify menyediakan lebih wide range...

Kenapa Pentingnya Penyelenggaraan Kereta?

It happens all the time bila mana ada sesetengah driver yang langsung tak pedulikan tentang maintenance kereta mereka. Apa yang mereka tahu, pandu selagi boleh sehinggalah wujudnya...

Kempen Boikot Restoran Dan Kedai Makan Yang Tak Letak Tanda DILARANG MEROKOK?

Terang lagi bersuluh, rokok tak ada kebaikan pun buat si perokok. Malah, keburukannya wujud bukan sahaja untuk diri sendiri tapi juga orang di sekeliling yang turut menghidunya. Bila...

Pengguna Tidak Lagi Dikenakan Caj RM0.50 Untuk Transaksi “Instant Transfer”

One thing I hate the most bilamana buat online transaction (instant transfer) ke mana-mana akaun bank yang berlainan apabila dikenakan caj RM0.50. Tak kira la berapa nilai...

Philips Hue, Wireless Lighting Yang Memukau

Bila tengok filem-filem science fiction teringin jugak aku nak ada rumah yang high-tech kan. Misalnya rumah yang ada sistem voice command kemudian bila bagi arahan terus ada...

Ya, Ini Dia Trailer Rasmi Pertama ‘Avengers: Infinity War’

One word - Awesome! Tengok trailer je pun dah berdegup laju jantung ni bergerak. Belum tengok kat panggung wayang lagi. Hohoho. Selepas sekian lama menunggu, official trailer...

Samsung Gear S3 Mampu Bertahan Sehingga 41 Hari?

Kemaskini Tizen 3.0 pada Samsung Gear S3 menjadikan jam tangan pintar ini antara jam tangan pintar yang paling lama bertahan dengan tempoh penggunaanya yang mencecah sehingga 41...

DIY Nasal Aspirator Untuk Bayi

Aku pernah beli nasal aspirator masa Khair kecik dulu. tapi sekaranga dah hilang tak tahu ke mana. Lupa tempat simpan. Mungkin juga dah terbuang. Nak beli balik rasa...