Khair Berjaya Masuk Sekolah Kluster Kecemerlangan

Sebelum tidur berdebar.. masa tidur pun tak berapa lena. Tengah tidur berapa kali terjaga sebab teringat benda ni.. keputusan masuk darjah 1 Khair. Actually,...

Cirit-Birit Melarat

Hari ni kerja dari rumah je. Kerja pun buat kerja-kerja online yang tak melibatkan kerja hakiki di pejabat. Sebabnya, aku cirit-birit. Tak tahulah apa...

3 Portal Online Wajib Baca

Pembacaan online dah semacam wajib sejak-sejak wujudnya kemudahan telefon pintar. Kalau dulu untuk dapatkan sesuatu info, kita nak kena beli surat khabar ataupun tunggu...

Dapat Naik Taraf Lagi.. Kali Ini Unifi Turbo Pula

Aku mula-mula guna Unifi pada tahun 2014. Pada tahun tu pendaftaran aku hanyalah menggunakan Unifi pakej Vip5. Kelajuan maksima pun hanyalah setakat 4.+Mbps. Ketika...

Layan Final World Cup Di GSC Bersama Coca-Cola

Wow! Macam tak sangka pulak boleh layan final World Cup kat GSC ye. Ingatkan sebelum ni GSC memang untuk tonton filem je. Tetapi untuk...

Yeay!.. Aku Menang Liga Buddies Dalam Fantasy World Cup 2018

Félicitations France! (Tahniah Perancis!). You deserved it. 4 gol berbalas 2. Walaupun 1 daripadanya adalah own gol daripada pemain Croatia, Mario Mandžukić, tapi gol...

iPhone Tak Perlukan Aplikasi Tambahan Untuk Mengimbas QR Code

Dah beberapa bulan iOS 11 terpasang dalam iPhone aku. Minor update pun dah beberapa kali release. Sedar tak sedar rupanya ada built-in function yang...

Perbezaan antara Perkongsian, VPS, dan Hosting yang didedikasi (Dedicated Hosting) –...

Sekiranya anda bukanlah seorang yang pakar IT dan tanpa disangka secara tiba-tiba anda perlu menbina sebuah laman sesawang untuk suatu tujuan, sama ada untuk...

Best Ke Boat Noodle Aroi Thai?

Perut lapar, nak makan masakan panas tapi kebanyakan kedai makan masih cuti panjang. Al-maklumlah, musim raya. Setahun sekali tokey nak berehat panjang kan. Kita...

Panggilan Video Melalui Aplikasi Instagram

Aplikasi Instagram kini menjadi semakin menarik dengan kehadiran fungsi panggilan video. Tanpa memerlukan nombor telefon, anda boleh menghubungi individu yang menggunakan aplikasi ini hanya...

Terjebak Main Fantasy FIFA World Cup

Semuanya berpunca daripada ayat seorang mamat ni yang seakan-akan mencabar kejantanan member-member dalam group WhatsApp pasal Fantasy FIFA World Cup, katanya nak tengok siapa...

Sunfeet International Rehabilitation Centre Untuk Mereka Yang Mempunyai Masalah Kaki

Rasanya tak ramai yang tahu, posisi dan kedudukan tapak kaki seseorang memainkan peranan penting dalam kesihatan tubuh badan. Sebagai contoh, senget sikit boleh menyebabkan...

Kenapa Perlu Pilih Pakej Umrah Juara Travel

Sebut sahaja umrah, mesti terlintas difikiran tentang pilihan agensi-agensi umrah yang wujud dinegara kita bukan? Ya, didalam Malaysia saja terdapat puluhan agensi umrah yang berdaftar....

Bahaya Microsleep Ketika Memandu

Aku percaya majoriti yang nak balik beraya nanti mesti akan plan untuk memandu kereta sendiri kan? Well.. Kalau apa yang aku kata itu salah,...
Zakat Fitrah Online

Kiraan Dan Panduan Membayar Zakat Fitrah Secara Online

Arus pemodenan memberikan kesenangan kepada pengguna. Saban hari kita dapat melihat kewujudan perkakasan atau sistem teknologi yang banyak membantu memudahkan kita dalam urusan seharian. Dalam...

Storage Hosting Blog WordPress Dah Penuh, Kena Buat Apa?

Entri ini khusus untuk pengguna Wordpress. Storage penuh? Itu normal. Rumah kalau dah masukkan bermacam-macam barang lama-lama boleh penuh. That's why kita kena clean...