Kempen Boikot Restoran Dan Kedai Makan Yang Tak Letak Tanda DILARANG MEROKOK?

Terang lagi bersuluh, rokok tak ada kebaikan pun buat si perokok. Malah, keburukannya wujud bukan sahaja untuk diri sendiri tapi juga orang di sekeliling yang turut menghidunya. Bila...

Pengguna Tidak Lagi Dikenakan Caj RM0.50 Untuk Transaksi “Instant Transfer”

One thing I hate the most bilamana buat online transaction (instant transfer) ke mana-mana akaun bank yang berlainan apabila dikenakan caj RM0.50. Tak kira la berapa nilai...

Hati-hati.. Dia Dah Ada Gigi!

Happy moment bila nampak kat gusi Haziq dah tumbuh gigi. 2 batang kat bawah, kecil cenonet je. Tapi serius, baby kalau mula tumbuh gigi nampak sangat comel. Bilamana...

Philips Hue, Wireless Lighting Yang Memukau

Bila tengok filem-filem science fiction teringin jugak aku nak ada rumah yang high-tech kan. Misalnya rumah yang ada sistem voice command kemudian bila bagi arahan terus ada...

Ya, Ini Dia Trailer Rasmi Pertama ‘Avengers: Infinity War’

One word - Awesome! Tengok trailer je pun dah berdegup laju jantung ni bergerak. Belum tengok kat panggung wayang lagi. Hohoho. Selepas sekian lama menunggu, official trailer...

Khair Dan Majlis Konvokesyen Prasekolah 2017

Ahad lepas Khair hadir ke majlis konvokesyen tahunan prasekolah. Macam tahun-tahun sudah, akan ada performance dari anak-anak cilik ini untuk tontonan ibu bapa. Masa ini akan nampaklah...

Samsung Gear S3 Mampu Bertahan Sehingga 41 Hari?

Kemaskini Tizen 3.0 pada Samsung Gear S3 menjadikan jam tangan pintar ini antara jam tangan pintar yang paling lama bertahan dengan tempoh penggunaanya yang mencecah sehingga 41...

DIY Nasal Aspirator Untuk Bayi

Aku pernah beli nasal aspirator masa Khair kecik dulu. tapi sekaranga dah hilang tak tahu ke mana. Lupa tempat simpan. Mungkin juga dah terbuang. Nak beli balik rasa...

Kini Semua Orang Boleh Tweet di Twitter Sehingga 280 Aksara

Selepas beberapa minggu pengguna Twitter meluahkan rasa tidak puas hati mereka terhadap had yang dinaikkan daripada 140 aksara menjadi 280 aksara, semalam dengan rasminya pihak Twitter mengumumkan...

Make 11.11 Fly, Kempen Yang Ditunggu-Tunggu November Ini

Bulan November adalah bulan kegemaran aku. Kenapa? Sebabnya aku dilahirkan dalam bulan November. November boy. Selalunya orang yang lahir bulan November ni majoritinya memang awesome. Kalau jantina lelaki,...

Bukan Satay Tulang Senawang, Tapi Satay Tulang Putrajaya

Pernah beberapa kali aku pergi ke Senawang semata-mata untuk makan satay tulang. Kalau ikutkan agak jauh perjalanan aku nak kesana. Tapi memandangkan keinginan mengatasi segala-galanya, jadi gagahkan...

Cerita Tentang Ikan Guppy

Spesis ikan guppy ni memang betul-betul buat aku kagum. Letak dalam akuarium tanpa letak anti klorin dan filter pun selamba je boleh hidup. Tak macam sesetengah ikan...