Bila Lelaki Jadi Suri Rumah

selfie Khair

Disebabkan cuti raya isteri aku setakat 2 hari sahaja, nak tak nak hari ini yang dah masuk raya ke-3, terpaksa aku manggalas tugas sebagai suri rumah sepenuh masa. Actually, ini bukan kali pertama Khair luangkan masa berdua dengan aku untuk satu tempoh masa yang lama. Sebelum ni pun pernah je. Cuma tak adalah sampai 3 […]

Dewasa Tak Dapat Duit Raya

wpid-duit-raya-aidilfitri.jpg.jpeg

Siapa cakap bila dah dewasa nanti tak kan dapat duit raya? Semalam, buat pertama kalinya selepas beberapa tahun.. dapat jugak aku sampul duit raya. Siap ada note purple lagi ko. Hahaha. Rezeki.. rezeki. Kata-kata orang tua, rezeki jangan ditolak. So nak tak nak terpaksa lah aku terima. Boleh la nanti buat belanja lepas raya. Alhamdulillah. […]

Elizabeth Tan Makin Mantap

elizabeth-tan-bintang-youtube

Nah tengok.. Dah makin maju selangkah kehadapan dah Elizabeth Tan. Kalau sebelum ini dia banyak buat cover video rekod sendiri-sendiri je, sekarang siap dah ada official video cover sendiri. Nyanyi lagu Royal by Lorde, siap featuring dengan street percussion band lagi. Mantap. Sempoi habis. Apa yang aku nampak suara Elizabeth Tan ni memang boleh pergi jauh. […]

Perabot Berkualiti Tinggi Bersama Stanzo Collection

ruang membaca

Stanzo  Collection, satu lagi nama baru yang bakal bersaing dengan nama-nama besar dalam menawarkan pelbagai jenis perabot eksklusif dan berkualiti tinggi. Minggu lepas, aku bersama beberapa orang rakan blogger sempat menghadirkan diri ke majlis pelancaran outlet mereka yang bertempat di 1 Mont Kiara Shopping Mall, Kuala Lumpur. “Stanzo” atau “Stanza” merupakan istilah daripada Itali yang […]

Iftar Bersama Eden Catering Di TMCC

Iftar Ramadhan KBBA Eden Catering

Bulan Ramadhan kalau tak menikmati bufet Ramadhan bersama sahabat handai memang tak sah. Paling kurang pun sekali dalam sebulan. Bukan kerana tamak ingin menikmati pelbagai juadah, tetapi sekali sekala nak menikmati hidangan luar disamping bagi peluang pada isteri supaya berehat daripada memasak di rumah. Beberapa hari lepas, sempat aku berkunjung ke Menara Rebung TM di […]

Tahan Kentut Itu Bagus

kentut merbahaya

Seriously betul-betul rasa tak logik pada permulaannya. Sebelum ini aku rasakan kalau dah rasa nak kentut sangat tu baik lepas kan aje, in case lah ada gas-gas jahat yang akan terkumpul di dalam badan kan. Hmm.. Tapi.. Aku silap.. Silap selepas membaca apa yang diterangkan secara ringkas oleh seorang pengamal perubatan moden iaitu Dr.Zubaidi melalui […]

Belajar Main Saham

Belajar main saham

Alhamdulillah, tercapai juga hasrat aku untuk buka CDS akaun dan beli saham yang pertama. Saham biasa je untuk try & error. Walaupun pada asalnya niat aku untuk buka CDS akaun ini disebabkan tertarik dengan pembelian IPO, tapi bagi aku, alang-alang nak belajar main saham.. baik main online stock juga kan. Dengan bantuan forum-forum pelaburan yang […]

Biskut Semperit Teruna

Biskut Semperit Teruna

Nah tengok. Siapa kata lelaki tak pandai buat kuih raya. Pandai tau. Petang semalam aku buat. Kuih semperit, walaupun nampak tak berapa nak comel. Tapi rasa semperit tu ada. Isteri tolong bentukkan je, adunan semua tu.. aku yang buat. Haa.. ada gaya nak jadi chef kan. Hahaha. Tapi korang jangan la tanya aku resipi biskut […]

Servis 70000 Di Toyota Service Center Bangi

Vios engine

Lagi 2 minggu untuk menyambut ketibaan Syawal, kereta pun nak kena dijaga rapi bagi memudahkan perjalanan untuk balik ke kampung nanti. Semalam hari sabtu, masa untuk servis kereta. Dah mencecah mileage 70,000km dah pun. Wah, agak jauh perjalanan kereta aku rupanya. Anggaran 20,000km+ setahun. Servis kali ini aku just pilih Toyota Servis Center Bangi. Dekat dengan […]

Western Food Di Big Brother Bangi

Big Brother Bangi Gateway-Steer Back Ribs

Cerita makan-makan di Bangi Gateway lagi. Kali ini restoran pilihan ialah Big Brother. Actually kalau diikutkan hati, dah lama nak pergi menjamu selera disini, tapi baru sekarang terlintas di hati untuk jejakkan kaki. Okay, tema pilihan restoran Big Brother ini ialah western food. Dari apa yang dilihat pada menu, kesemuanya adalah menu-menu barat yang aku […]