Pelihara Hubungan Suami Isteri Dengan Ambi Pur MoodTherapy

Ambi Pur Moodtherapy Love's bouquet

Nak jaga hubungan suami isteri, bukanlah satu perkara yang mudah. Macam-macam perkara yang perlu dijaga. Daripada sebesar-besar satu perkara seperti makan dan minum suami isteri, sehinggalah sekecil-kecil bau-bauan didalam rumah, setiap daripada satunya mampu menggugat kesejahteraan rumah tangga. Sebagai contoh, rumah yang tidak dijaga dengan rapi ataupun lebih mudah untuk aku katakan, rumah yang berbau […]

weBoost Connect 3G Bantu Anda Tingkatkan Signal Telefon Bimbit

weBoost Connect 3G

Signal teruk, panggilan tersekat-sekat ataupun SMS tak boleh nak keluar, itu adalah common problem bagi majoriti pengguna telefon bimbit apabila berada didalam rumah. Masalah ini kebiasaannya terjadi kerana struktur bangunan yang menghalang penerimaan signal dengan baik, menjadi lebih teruk apabila rumah yang didirikan itu berada diluar kawasan liputan. Sebagai contoh rumah aku sendiri di Bandar […]

Punca Rambut Gugur Dan Cara Mengatasinya

Mensive hair tonic

Betul atau tidak, keguguran rambut merupakan sesuatu yang sangat mengganggu emosi dan penampilan seseorang tidak kira bagi laki-laki ataupun perempuan? Meskipun ia adalah benar bahawa lelaki lebih cenderung untuk mengalami keguguran rambut, terutamanya apabila usia mereka semakin meningkat, keadaan ini semakin lama semakin menular kepada kaum perempuan juga. Antara punca-punca terjadinya keguguran rambut ini, adalah: Faktor […]

Jalan Rosak.. Paip Bocor..

SYABAS_kontraktor repair paip bocor

Masalah yang tak berkesudahan. Kontraktor datang turap jalan lorong sebelah, tapi alih-alih paip bawah tanah lorong aku pula yang bocor. Biasalah, nak turap jalan la katakan.. Lori yang datang bukannya saiz yang kecil-kecil. Tapi semuanya besar gedabak. Bila lori besar lalu, paip air mana yang mampu menahan tekanan, pecah la. Bila dah pecah pula, pihak kontraktor […]

Niat Puasa Bulan Ramadhan

Ramadhan 2015

Alhamdulillah, diberi peluang sekali lagi untuk menyambut ketibaan bulan Ramadhan pada tahun ini. Esok, dimana semua umat Islam di Malaysia akan mula menunaikan ibadah puasa. Seperti yang telah kita sedia maklum, ibadah puasa ini ada syarat-syarat sahnya. Dan yang paling penting dan wajib dilakukan adalah niat puasa itu sendiri. Maka, sebagai ulangkaji sebelum kita memulakan […]

USB 3.0 Besar Ibu Jari Untuk Macbook

Sandisk Flash drive USB 3.0 mini

Dah pakai Macbook punya pasal, pendrive biasa a.k.a flash drive USB 2.0 dah jadi tak berapa nak ngam dah. Bukan tak ngam sebab rosak, tapi tak ngam sebab speed data transfer tak boleh nak pergi lebih laju. Tak puas hati punya pasal, kelmarin masa aku tukar skrin handphone wife aku.. terus carikan sekali flash drive USB 3.0. […]

Tukar Skrin Handphone Pecah

Repair skrin S3

Kesian betul aku tengok handphone isteri yang dah terlampau daif tu. Dah berbulan dia guna dengan skrin yang pecah.. bahagian yang pecah tu pulak mula tertanggal satu per satu. Puncanya, jatuh la. Terlucut daripada tangan Khair masa makan kat kedai makan tempoh hari. Jadi, disebabkan aku ni suami yang penyayang (sangattt..), semalam lepas selesai servis […]

Servis Vios 100,000 km

Toyota Servis Centre Balakong

Hambik kau.. asalnya sekadar nak kena servis minor untuk mileage 100,000km tapi bila dah check betul-betul, rupa-rupanya ada benda lain juga yang nak kena tukar. Belting aircond (V-Belt). Bak kata SA (Service Advisor) Toyota, dah crack katanya. Kalau aku masih berkeras untuk tak nak tukar yang baru, berkemungkinan besar nanti akan ada masalah lain yang […]