Apa Itu CFM – Forum Pengguna Komunikasi dan Multimedia Malaysia?

Forum Pengguna Komunikasi dan Multimedia Malaysia

Sebelum-sebelum ini lah kan bila ada je masalah dengan pihak telco ataupun stesen televisyen berbayar, nak complain je mesti kita complain pada customer service kan? Bil over charge kita call customer service, signal tak dapat kita call customer service, tak faham tentang sesuatu promosi ataupun produk kita call customer service, dan aku rasa yang paling […]

Komisyen Ashadee Lagi

Komisyen Ashadee

Permulaan yang agak baik untuk bulan Febuari, dapat lagi komisyen untuk program affiliate Ashadee. Tak banyak mana pun, baru RM30 je. Okaylah kan, hasil penat lelah daripada satu artikel yang pernah aku publish berkenaan dengan SEO berbulan-bulan yang lalu. Buat kerja hanya sekali, tapi komisyennya berkali-kali. Alhamdulillah. Rezeki keluarga. p/s: Seronok layan affiliate, sebab selalu […]

Mileage Dugong Putih Dah Cecah 90,000km

Servis Vios

Selesai urusan servis kereta Vios aku untuk mileage yang ke 90,000km. Total damage, RM333.95. Itu dah dicampur dengan tax dan upah servis semua tu, kira not bad lah harga. Antara servis yang dibuat termasuklah: Tukar minyak hitam topup window washer tambah petrol injector cleaner dan tukar filter air cond Kalau diikutkan selepas major servis 80,000km […]

Mudahnya Beli Barang Di Lamido

Philips Blender + Mini Chopper - Lamido

Wahh.. Memang tak sangka, mudah sebenarnya buat pembelian secara online melalui laman web Lamido.com.my. Hanya perlu pilih barang, buat tempahan, tunggu notifikasi, bayar, kemudian selang beberapa hari, barang pun sampai depan pintu rumah. Kerja senang, macam tak keluar tenaga langsung. Hoho. Actually beberapa hari lepas, aku secara tidak sengaja terbeli Philips Blender + Mini Chopper. […]

Untung Rugi Pelaburan Saham

Belajar main saham

Ini antara tiga contoh kaunter dalam portfolio saham aku. Satu rugi, satu untung dan satu lagi masih on going. Kaunter Digista, percubaan aku yang pertama ketika mula-mula membuka akaun CDS. Modal tak banyak, cuma RM100 (pelaburan yang dibuat hanya untuk fahamkan bagaimana urusniaga beli saham secara online dijalankan, tak expect dapat untung pun). Kaunter UMWOG, […]

Excited Jumpa Monyet

Bela Monyet

Tu dia, bukan main berani lagi Khair kan. Mentang-mentang lah monyet ni jinak, dia pergi berdiri dekat tak sampai dua jengkal. Siap main cak-cak lagi sebab geram. p/s: Dengan monyet dia berani la, tapi kalau sebut “ULAT”. Dari jauh dah lari. Hahaha.

Adoi! Sakitnya Jatuh Tersembam

Khair injured - Ulcer besar

Anak umur 3 tahun, faham apa lah sangat. Lagi dilarangnya, lagi seronok dia buat apa yang kita larang. Dek kerana aktif tak kira masa.. Rabak dah sikit bibir Khair. Luka akibat jatuh tersembam atas karpet rumah mertua semalam. Puncanya.. Dia hilang keseimbangan badan masa berdiri atas kereta mini. Itu lah. Dah pesan banyak kali dah […]

Puas Hati Makan Murtabak Mengkasar Diraja

Murtabak Mengkasar

Murtabak Mengkasar Diraja, antara menu popular yang berasal dari bandar diraja Pekan, Pahang. Hari ini aku berkesempatan untuk singgah ke cawangannya yang terletak di Medan Selera UiTM Bukit Sekilau, Kuantan. Actually, aku tak pernah tahu pun sebelum ini pemilik resipi murtabak mengkasar ini buka cawangan baru. Tapi hari ini dapat tahu hanya setelah ayah mertua […]

Impianku Untuk Khair | AmMetLife

Baby Khair

Terkesan dengan jalan cerita video pendek ini mengenai seorang ayah yang sanggup bersusah payah untuk anaknya, aku terpanggil untuk meluahkan perasaan yang terbuku di hati. Anak.. siapa yang tak sayangkan anak? Even, binatang pun sayangkan anak-anak mereka. Disaat Khair dilahirkan dulu, menitis air mata kegembiraan aku tatkala terdengar tangisan kecil didalam wad bersalin. Satu perasaan […]

Bila Anak Dah Mula Pandai Baca Doa

Khair

Macam ni lah gayanya bila dah pandai baca doa makan. Tak kira tempat, tak kira masa. Asal suruh baca doa je mesti baca doa makan. Suruh tidur pun baca doa makan jugak. Doa lain.. maaf. Khair belum pandai. Buat masa sekarang, yang tu satu je dia ingat. Kira okay lah tu. Ada juga yang dia […]