ARTIKEL TERBARU

Tawaran Naik Taraf UniFi Secara Percuma Telah Bermula

Akhirnya untuk tahun 2017, Telekom Malaysia mengotakan janji mereka untuk menaik-tarafkan pelan jalur lebar mereka seperti yang telah dibentangkan dalam bajet 2017. Penaik-tarafan ini yang bakal...

Penemuan Sains Terkini, Sebatian Yang Menghasilkan Bau Durian

Okay. Berita lucu yang sememangnya seluruh Malaysia dah tahu. Durian memang dikenali raja buah. Rasanya yang manis dan tekstur isinya yang berkrim membuatkan sesiapa...

Makan Sambil Menikmati Suasana Klasik Di Warong Nostalgia

Selalunya aku jarang-jarang tergerak hati untuk ke kedai-kedai makan atau restoran yang pengunjungnya tak ramai. Ini kerana bagi pendapat aku, tentu menu yang ditawarkan...

Berbaloi Ke Belajar SEO? Ini Jawapan Aku

SEO.. Tak susah. SEO.. Tak membosankan. SEO.. Tak bazirkan masa. SEO juga.. Tak perlu modal yang besar. Dan yang paling seronok, SEO.. mampu memberikan keuntungan dalam jangka masa...

MyTOWN Shopping Centre Dan Hadiah Contest Selfie Bernilai RM10,000

Seronoklah orang KL, sebelum ini dah ada IKEA Cheras.. tak lama lagi, bakal dibuka pula sebuah shopping mall baru. Kedua-dua bangunan, bersambung antara satu sama lain...

Ibu Bapa Shopping Di IKEA, Anak Bermain Di Småland

Pertama kali biarkan Khair bermain di Småland (tempat permainan kanak-kanak) didalam IKEA Cheras. Melalui percubaan pertama ini, nampaknya Khair selesa bermain disitu. Anggaran masa aku tinggalkan dia...

Bila Anak Ada Masalah Sakit Nak Kencing

Fuh.. Bilamana kelmarin anak tengah sihat dan aktif. Tiba-tiba keesokannya, dia menangis sebab sakit nak kencing. Ibu bapa mana tak panik. Ingatkan digigit serangga, tengok pada...

Tips Penjagaan Tayar Kereta

Penjagaan tayar memang perlu dititik beratkan tak kira sama ada korang kerap berjalan jauh ataupun dekat. Ini kerana, sekiranya tayar tidak berada dalam keadaan yang...

Serius.. Tak Rugi Datang Warung Bunian

Dah lama dah asyik tengok orang check-in je kat Warung Bunian ni. Akhirnya, hari ni sampai juga aku bertiga. Balik dari KL, perut dah berkeroncong....

Berbaloi Ke Pergi Bangi Wonderland?

Dah jadi habit aku kalau nak pergi ke mana-mana, wajib aku akan Google dulu bagaimana keadaan ataupun review sesuatu tempat yang bakal aku jejaki. Bangi...