Bila Anak Makan Deodorant

Anak-makan-deodorant

Khair punya kerja. Tersilap hari tu pergi letak atas meja solek, habis digigitnya deodorant aku. Elok-elok daripada licin, terus jadi menggerutu macam tu. Ini bukan kali pertama, dah masuk kali kedua dah. Kali pertama masa dia umur setahun lebih. Pun lebih kurang macam ni jugak kejadiannya. Orang lain buat kerja, dia diam-diam masuk bilik. Sedar-sedar […]

Rentap – Filem Aksi Parkour Yang Mendebarkan

Poster filem rentap the movie

Filem Rentap bakal menemui penonton pada 4hb Disember ini. Filem ini yang bakal mempertontonkan aksi-aksi lagak ngeri parkour dilakonkan oleh Syafie Naswip, Zahiril Adzim dan juga Elfira Loy sebagai bintang utama. Parkour jika masih ada yang belum tahu, Ia adalah sejenis aktiviti sukan yang berasal dari negara Perancis. Ia merupakan satu seni pergerakan badan yang bertujuan […]

Syoknya Join Affiliate

buatduitonline

Haa.. Siapa kata join affiliate tak best? Ini buktinya. Rezeki yang tak disangka-sangka. Masuk satu komisyen masa aku tengah tidur. RM56, bukan sikit tu. Alhamdulillah. Lepas duit belanja makan seminggu. Hee. Korang kalau nak tahu skill macam mana aku dapat komisyen affiliate, nah baca sini.. Kitab Teknik SEO Merah Jambu. Perkongsian ilmu terbaik daripada sifu […]

Mee Tarik Warisan Asli Cawangan Bangi

Wet Mee with Onion & Meat, harganya cuma RM

Sekali sekala makan makanan yang lain daripada yang lain ni best juga kan. Mee Tarik Warisan Asli, masakan cina muslim. Pertama kali makan disini, rasa sangat terhibur apabila melihat tukang masak menarik-narik doh adunan hingga menjadi mee. Rasa masakan pun not bad. Mee tarik yang dimasak fresh, seakan-akan rasa mee maggi. Tapi lebih kenyal dan […]

Model-Model Kelab Blogger Ben Ashaari Bergambar

Hafiz Rahim-Kelab Blogger Ben Ashaari

Blogger, mana boleh berpisah dengan gambar. Bila cakap je ada photoshoot, bukan main seronok lagi semua. Dapat pula bergambar dengan sponsor. Pehh.. masing-masing apa lagi, posing mengalahkan model. Laki-laki, ada yang pose ala-ala james bond, tak kurang juga ada yang pose ala-ala mak nyah. Gadis-gadis, semua control cun. Dah bajet semacam puteri yang turun dari kayangan. […]

Dah Pasang Unifi.. Ok Ke?

unifi package

Alhamdulillah.. Akhirnya, dapat jugak aku pasang Unifi. Tak perlu lagi nak bergantung sepenuhnya kepada data plan DiGi aku. Bulan ini saja dah 10 kali aku topup. Kalau tiap-tiap bulan nak kena topup banyak macam ini, silap-silap boleh kering poket. Hahaha. Unifi, buat masa sekarang aku cuma pasang VIP5 je. Cukuplah tu daripada tak ada. Bandwidth […]

Seminar Dunia Pelaburan Saham Khusus Untuk Bumiputera

Seminar Dunia Pelaburan Saham - Richwork

Agak teruja aku sebenarnya bila mana ketika aku menghadirkan diri ke Seminar Dunia Pelaburan Saham yang ke-11 tempoh hari, aku dapati ramai anak-anak melayu mula mengorak langkah dalam mempelajari selok belok dunia saham. Seperti yang kita sedari, sebelum ini ramai diantara kita yang telah dimomokkan dengan persepsi negatif yang seakan-akan menghalang jika ada yang berkeinginan […]

Tips Menyimpan Duit Paling Ideal

Tabung simpanan

Tertarik dengan tips tabung bunian daripada blogger misai kucing, aku juga ingin berkongsi satu tips menyimpan duit yang aku rasakan mungkin boleh membantu jika ada diantara korang yang menghadapi masalah untuk mengawal nafsu berbelanja yang terlampau. Caranya mudah saja. Korang tahu Sijil Simpanan Premium BSN? Ya, Sijil Simpanan Premium. Ala.. sijil yang boleh dapat cabutan […]

Mee Udang Sedap Dengan Asam Pedas

Mee Udang Sedap MMA Santai Corner

Yeah.. lama tak pekena mee udang D’laila. Kelmarin sempat singgah kesana untuk makan malam bersama family. Dah lain kedainya. Makin besar, makin maju. Menu pun dah ada menu tambahan yang lain iaitu masak asam pedas. Style masakan.. sama seperti mee udang. Korang pilih makanan laut mana yang jadi idaman hati kemudian tukang masak akan masakkannya […]

Tips Nak Potong Rambut Anak

Potong rambut anak

Aktiviti hari minggu, potong rambut Khair. Walaupun tak berapa nak pandai sangat sebenarnya, dan oleh kerana Khair ni pula memang jenis yang tak suka orang lain potongkan rambut. So, nak tak nak terpaksa aku gagahkan diri jadi barber separuh masa. Hahaha. Tips taknak bagi Khair meronta-ronta semasa rambut dipotong, senang je. Bagi dia pegang fon. […]