Khair VS Durian Kecil

Khair dan durian

Balik kuantan tempoh hari, atoknya ada bawa balik durian kecil dari kebun. Ada lah sebesar dua penumbuk orang dewasa. Bagi kat Khair, ingatkan dia nak makan. Tapi rupa-rupanya, seronok pulak dia golek-golekkan durian tu atas lantai. Siap senyum lepas tu gelak sorang-sorang bila nampak durian tu berpusing. Mungkin lucu agaknya, durian kecil boleh dijadikan mainan. Hahaha.

Ubat Ulser Untuk Kanak-Kanak

Ubat ulser - Afta med Oral Gel

Haa.. ini dia oral gel Afta med. Ubat untuk rawat ulser dalam mulut Khair yang dah dua tiga hari tak sembuh-sembuh. Ubat ni kalau sapu dalam mulut tak ada rasa pedih apa pun. Tau-tau je dekat luka tu akan rasa kebas. Sesuai sangat la kan dengan budak-budak. Nak letak bonjela nanti kang meraung pulak. Hahaha. […]

#PakCikMisteri – Orang Memberi, Kita Merasa

Pakcik Misteri TM

Nak buat amal bukan susah, tak perlu ada duit pun boleh je hulurkan bantuan. Janji niat itu ikhlas. Betul tak? Korang ingat lagi sejak kebelakangan ni ramai orang asyik sebut #PakCikMisteri. Ala.. gambar viral di Facebook yang mana kalau dekat bazar Ramadhan, ada makanan free, korang boleh ambil je tanpa perlu bayar apa-apa. Ataupun kalau […]

Duit Raya JDR

Duit raya

Kaching.. kaching! Dapat lagi komisyen daripada JDR. Untuk bulan ni saja kalau ikut rekod, dah 3 kali aku dapat email yang sama. Bermaksud, total komisyen bulan ni RM75. Alhamdulillah. Lepas belanja boat noodle 40 mangkuk. Hehehe. Musim-musim harga barang makin mahal ni, elok sangatlah cari part time job untuk dapatkan income tambahan. Kalau nak harapkan […]

Jubah Untuk Lelaki Kacak

Model Jubah Arab

Raya dah lepas dah. Hari ni baru tergerak hati nak update pasal jubah raya yang aku beli tempoh hari. Punya lah busy kan, sampai terbiar macam tu je blog beberapa hari ni. Hahaha. By the way, cerita jubah raya.. Tahun ini merupakan tahun pertama aku beraya dengan menggayakan jubah sebagai baju raya aku. Sebelum-sebelum ni […]

Durian Murah Sg.Chua

Durian Udang Merah

Fuuhh.. musim raya ni elok pulak harga durian tengah murah. Durian Udang Merah, aku dapat beli tadi RM10 je sekilogram. Nak makan berdua, bungkus 3 biji bawak balik. Total harga kena dalam RM45 je. Siap mintak tokey kedai isikan dalam bekas polisterin. Puas hati beb makan durian Udang Merah. Isi kuning, rasa manis-manis lemak. Makan […]

Layan Mee Di Bangi Boat Noodle

Bangi Boat Noodle

Pertama kali makan di Bangi Boat Noodle. Restoran yang baru je dibuka beberapa minggu lepas. Kalau nak dicompare Bangi Boat Noodle dengan Boat Noodle@Mee Sampan, aku rasanya ini bukanlah official branch mereka. Sebaliknya inisiatif penjual lain untuk guna konsep yang sama tapi berlainan resipi masakan. First impression tentang makan boat noodle disini, harga yang ditawarkan agak murah. […]

Mitsui Outlet Park Tak Best

Mitsui Outlet Park

Orang tanya.. Mitsui Outlet Park best ke tak? Okay. Hmm.. Jawapan jujur aku.. so-so je. Takde apa yang menarik sangat pun. Nak kata harga barang murah bagai nak rak, tak jugak. Nak kata barang lain dari yang lain pun tak jugak. Habis apa je yang best? Kalau tanya aku, macam tak ada apa yang best je. Kedai […]