Patung Figurin BoBoiBoy Limited Edition Untuk Khair

Model figurin 3D BoBoiBoy

Yesza.. Sempena dengan kempen kesetiaan 7Eleven, Khair dapat hadiah. Hadiah berupa, koleksi model figurin 3D BoBoiBoy. Limited edition keluaran 7Eleven. Comel-comel hokay, ada 8 design kesemuanya. Aku tunjukkan pada Khair tempoh hari, suka sangatlah dia. Kalau tidak, bila masuk 7Eleven je, terus guling-guling minta daddy belikan. Hahaha. Antara watak-watak yang dijadikan model figurin 3D ini […]

Best Lifestyle Blog MSMW 2015?

MSMW 2015

Awak.. awak.. tahun ini sekali lagi blog HafizRahim.com bertanding dalam merebut gelaran Best Lifestyle Blog MSMW (Malaysia Social Media Week) 2015 tau. Kategori ini sengit sangat. Ramai blogger-blogger yang berpengalaman tercalon. Jadi, boleh tak kalau saya nak minta jasa baik awak-awak semua tolong undi saya. Saya tahu blog saya tak lah popular mana. Tapi.. tapi.. […]

Macbook Air Dalam Hidup Aku

Macbook Air-Hafiz Rahim

At last, selepas dah bertahun simpan hajat, dapat juga beli laptop Macbook. Model yang mampu beli cuma Macbook Air 13″ 4GB Ram dengan processor 1.6GHz Dual-Core Intel i5. Sebelum beli tempoh hari, berminggu jugalah aku buat survey online supaya pilihan yang dibuat nanti betul-betul berbaloi dengan kos yang dikeluarkan. Well, benda nak pakai lama, of […]

Info Penting GST 2015

GST

Sekadar perkongsian tentang info yang umum sepatutnya tahu sebelum GST dilaksanakan. Dibawah merupakan contoh format resit yang telah dikeluarkan oleh pihak Kastam bagi mana-mana syarikat atau peniaga yang berdaftar GST. Dimaklumkan bahawa, jika resit yang dikeluarkan oleh peniaga tidak mempunyai ciri-ciri seperti yang tertera, aduan boleh dibuat melalui e-aduan.kpdnkk.gov.my dan denda boleh dikenakan terhadap mereka […]

Saya Pemalu

Cari port bawah tangga, hujung-hujung je duduk.

Semenjak dua menjak ni dah pandai malu dah sekarang. Kalau nak buat projek je, mesti cari port yang sunyi-sunyi sikit. Tak lalu dah nak buat projek depan-depan orang ramai. Sambil tangan pegang handfon, dia bawak diri jauh-jauh. Kalau tak dapat handfon pun, bawak bantal busuk pun jadi lah. Dah siap buat projek, baru datang cari […]

Anak Suka Mengamuk? Ini Jalan Penyelesaiannya

Egg Candy-Mainan dalam telur

Cuba teka ini apa? Telur dinosaur? Bukan. Telur itik? Bukan. Nama benda alah ni egg candy. Ala.. mainan telur yang ada gula-gula kat dalam tu. Aku belikan untuk Khair. Well, bila dia dah makin membesar ni makin pantang pula tengok mainan. Kalau tak dapat sure menggelupur atas lantai. So, jalan penyelesaian buat sementara waktu ni […]

Ada Apa Dengan Putrajaya Hot Air Balloon Fiesta 2015?

Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta-UK

Petang ni baru je bajet nak ke event 7th Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta. Siap pesan pada isteri untuk bersiap-siap sebab nak photoshoot belon-belon panas semasa sesi Night Glow malam nanti. Tapi.. bila dah dapat je maklumat daripada rakan-rakan tentang kondisi trafik disana ketika ini sangat sesak.. Fuh, aku tarik nafas kemudian terus sambung baring dalam […]

Penangan Kitab Teknik SEO Merah Jambu

Buat Duit Online

Baru je minggu lepas cerita tentang komisyen Ashadee. Tup tup.. semalam dapat lagi. Macam biasa, penangan SEO Merah Jambu. Dapat lah tambah RM30 lagi untuk duit poket. So total untuk 1 produk yang aku promote dah dapat RM60. Itu belum campur dengan produk-produk yang lain lagi. Hohoho. Bermain dengan affiliate ni memang seronok kalau kena pada […]

Berbaloi Ke Beli Macbook 12 Inci Retina Display?

New Macbook Retina Display 12 inch

Fuh Apple dah keluarkan Macbook terbaru bersaiz 12 inci. Hadir dengan Intel Core M processor yang dipadankan bersama OS X Yosemite, rekaan model tahun ini tampak lebih premium berbanding macbook lain yang sebelumnya. Fakta menarik tentang Retina Macbook 12″ Ia seberat 920g Ia mempunyai ketebalan 13.1mm Mempunyai size skrin 12 inci dengan paparan resolusi tinggi […]

Apa Itu CFM – Forum Pengguna Komunikasi dan Multimedia Malaysia?

Forum Pengguna Komunikasi dan Multimedia Malaysia

Sebelum-sebelum ini lah kan bila ada je masalah dengan pihak telco ataupun stesen televisyen berbayar, nak complain je mesti kita complain pada customer service kan? Bil over charge kita call customer service, signal tak dapat kita call customer service, tak faham tentang sesuatu promosi ataupun produk kita call customer service, dan aku rasa yang paling […]