Dapat Lagi Komisyen Klikjer

klikjer logo

Kaching! Nampaknya entri lama yang aku tulis pada awal tahun lepas masih membuahkan hasil. Peram punya peram, dapat lagi komisyen daripada Klikjer. Tak banyak.. cuma Rm56. Kiranya lepas lah nak buat belanja beli breakfast untuk seminggu. Hehehe. By the way, bercakap tentang komisyen ni.. aku just nak luahkan perasaan puas hati aku apabila dah berjaya […]

Mudahnya Guna Kad Prabayar Shell EasiGO American Express

Hafiz Rahim - Shell EasiGO American Express prepaid card

Wah.. mudahnya pengisian minyak kereta dengan kad prabayar Shell EasiGO American Express. Cuma perlu swipe kad, tunggu pengesahan kemudian terus boleh refill minyak sebanyak mana yang diperlukan. Jimat masa, jimat tenaga dan tak perlu lagi beratur panjang di kaunter bayaran. Hohoho. Kad prabayar Shell EasiGO American Express ini sememangnya direka khas bagi mempercepatkan proses pembayaran tanpa […]

Pengalaman Menarik Di The Sky, One City Mall

Sky Park The Sky Hafiz Rahim

Wah.. pertama kali datang The Sky, best rupanya. Ingatkan sekadar tempat makan biasa-biasa je. Tapi rupa-rupanya bukan, aku silap. The Sky adalah satu tempat yang menyediakan kawasan makan di atas bumbung bangunan yang terbesar di Malaysia. Restoran, lounge, live band semua ada. Yang paling seronok, ada ruang makan outdoor. Boleh duduk makan sambil layan perasaan melihat view-view […]

Legoland Water Park Tak Best Ke?

Legoland Water Park

Legoland Water Park, dengar je pun memang dah excited. Belum tengok orang main memang lagi, memang seronok habis. Masa aku jejak kaki ke Legoland tempoh hari, niat dihati memang nak pergi mandi manda kat sana. Even baju mandi Khair pun dah bawa siap-siap. Tapi.. Malangnya.. walaupun tempat itu super duper awesome, Khair tak nak mandi […]

Shell EasiGo American Express Pilihanku

Shell EasiGo Amex Prepaid Card

Selalunya kalau aku keluar ke mana-mana aku kurang gemar bawa cash yang banyak. Salah satu sebabnya, kerana aku malas nak tebalkan dompet aku. Yang kedua pula, aku jenis yang pantang kalau nampak cash yang banyak. Sebabnya, bila aku dah nampak cash yang banyak.. aku akan jadi boros berbelanja. Jalan penyelesaian? Untuk mengelakkan masalah diatas berlaku, jalan […]

Fakta Menarik Legoland Star Wars Miniland

Christophsis Crystal building under attack

Ya.. LEGO Star Wars Miniland. Sebuah tempat tertutup di Legoland Malaysia yang menempatkan ribuan model LEGO siri Star Wars. Bermula daripada siri yang pertama sehinggalah siri yang terakhir, kesemua model-model dipamerkan kepada umum didalam satu bangunan khas yang dibahagikan kepada 7 seksyen. Episod 1: The Phantom Menace – Naboo Episod 2: Attack of the Clones – […]

Cara Mudah Pengeluaran Akaun 2 KWSP

Pengeluaran Akaun 2 KWSP

Merujuk kepada artikel yang pernah aku tulis satu ketika dulu mengenai cara-cara pengeluaran akaun 2 KWSP bagi tujuan untuk pengurangan pembayaran ansuran bulanan pinjaman perumahan. Sabtu lalu sekali lagi aku menghadirkan diri ke pejabat KWSP Jalan Gasing untuk membuat pengeluaran yang sama tetapi berbeza jumlah pengeluarannya. Pengeluaran ini yang mana merupakan cara manual memerlukan aku selaku […]

Pengalaman Di Legoland Malaysia

LEGOLAND

Alhamdulillah. Sampai hajat aku untuk jejakkan kaki ke Legoland Malaysia. Dah lama plan nak ke sana sebenarnya, tapi baru minggu lepas ada masa terluang. Al-maklumlah, busy memanjang. Schedule pun penuh. Legoland Malaysia, rasanya semua orang dah kenal tempat ni. Iaitu sebuah taman tema popular yang dipenuhi dengan lego-lego kegilaan kanak-kanak. Okay, bercerita tentang trip ke […]

Makan-Makan Di Rumah Mat Gebu

Kelab Blogger Ben Ashaari

Kalau bercerita bab makan memang seronok. Lebih seronok lagi kalau makanan yang dihidangkan, sedap-sedap belaka. Kelmarin.. on the way balik dari Legoland, kitorang semua (Kelab Blogger Ben Asaari) sempat singgah di teratak Che Mat Gebu. Pemilik blog TiffinBiru.com. Ala.. blogger masakan yang popular tu. Kalau tak kenal, sila terjah blog dia sekarang. Actually, ini first […]

Nak Beli Rumah, Fikir 100 Kali

Tips beli rumah

Tahun 2015, had kelayakan pinjaman rumah dinaikkan. Kiranya, ini adalah satu berita gembira bagi semua orang untuk mendapatkan aset kekal yang lebih baik. Yalah, boleh buat pinjaman yang lebih tinggi. Rumah pun boleh pilih yang lebih selesa. Itu secara logik akal. Tapi, realitinya.. Harga rumah semakin mahal. Pilihan yang mampu milik pun masih juga terhad […]