Renew Lesen Di UTC

UTC Sentul - Urban Transformation Centre

Nak renew lesen memandu sekarang dah makin mudah. Kalau dulu boleh pergi ke pejabat pos yang terdekat, tetapi terhad kepada hari bekerja dan hanya boleh berurusan disiang hari. Tetapi kini dengan adanya UTC, nak perbaharui lesen memandu atau apa-apa yang melibatkan urusan kerajaan, bila-bila masa pun boleh. Sabtu lepas, dek kerana baru terperasan lesen aku […]

LAMPU: Light And Motion Putrajaya

LAMPU Light Of Motion Putrajaya 2014

Tiada apa yang nak diceritakan sangat tentang event LAMPU ini. Cukup sekadar beberapa keping gambar yang sempat aku rakamkan. By the way jika ditanya personal opinion aku, event ini agak membosankan jika nak dibandingkan lampu-lampu di i-City. Rasanya disana lebih menarik. Cuma kelebihan yang ada pada event LAMPU ini adalah pada light demo yang dipancarkan […]

Perkara Penting Sebelum Ke IOI City Mall

Rhb Bank IOI City Mall West Wing

Ini dia RHB Bank IOI City Mall. Satu-satunya tempat yang menyediakan mesin atm dalam bangunan yang sebesar-besar alam ni. Tempat lain, sorry. Memang tak ada. Dah puas aku cari. Tanya security guard pun masing-masing bagi direction ke arah bank yang sama. Hmm.. susah-susah. Tempat besar, kedai best-best, orang ramai. Tapi mesin ATM terhad. Belum lagi campur […]

Blogger Kacak

Blogger kacak-Hafiz Rahim

Hensem tak? Kacak tak mamat ni? Kacak kan. Aku tahu mesti ramai yang berbulu je bila baca entri ni. Nak buat macam mana, kenyataan. Aku memang kacak. By the way, just nak up satu entri simple (gedik) untuk ucapkan terima kasih pada isteri tersayang sebab belanja Ray-Ban Carbon RB8301. Hadiah birthday katanya. Hik hik hik. […]

Pelat Mengira 1 hingga 10

Sukanya dia dapat main pasir pantai.

Seronok bila dapat lihat sendiri progress anak-anak membesar. Part paling seronok ketika mereka mula pandai bercakap. Walaupun pada mulanya agak susah nak faham apa yang dicakapkan oleh mereka. Tapi lama-kelamaan kita sebagai mak ayah dah mula dapat tangkap setiap pertuturan yang dikeluarkan. Ini merupakan rakaman audio dari Khair malam tadi. Mood mengira satu hingga sepuluh […]

Top 10 Affiliate Klikjer

klikjer logo

Hasil daripada ilmu yang dicedok daripada Teknik SEO Merah jambu, akhirnya aku terima satu lagi pencapaian yang tak disangka-sangka. Iaitu tersenarai di dalam kelompok top 10 affiliate Klikjer bagi bulan November 2014. Walaupun bukan berada di tangga yang teratas, tetapi dengan tersenarainya nama aku bersama mereka yang pakar dalam bidang affiliate ini, menjadikan ia satu pencapaian […]

Promosi Burger Bakar Abang Burn.. Murah!

Burger Bakar Abang Burn

Dah lama tak pekena burger bakar. Pertama kali makan dulu, ketika menjamu selera di food court Ramal Junction. Disitu ada sebuah kedai Burger Bakar Abang Burn. Nak dijadikan cerita, minggu lepas aku sempat bertandang ke restoran Burger Bakar Abang Burn di Seksyen 7 Shah Alam. Diajak datang oleh rakan blogger Shakiddo dek kerana terdengar khabar […]

Sirah Mee Udang Ketam.. Sedapnya!

Mee Ketam

Mee udang, memang kegemaran aku. Sebutlah mee udang mana sekalipun, kalau aku ada masa. Insha Allah aku akan jejakkan kaki. Yang terbaru, aku makan mee udang ketam. Dalam bandar baru bangi ni jugak kedainya, berdekatan dengan Stesen Petronas Sg. Ramal Dalam. Nama kedai ialah Sirah Mee Udang Ketam. Actually, kalau diikutkan memang selalu sangat aku […]

Bila Anak Makan Deodorant

Anak-makan-deodorant

Khair punya kerja. Tersilap hari tu pergi letak atas meja solek, habis digigitnya deodorant aku. Elok-elok daripada licin, terus jadi menggerutu macam tu. Ini bukan kali pertama, dah masuk kali kedua dah. Kali pertama masa dia umur setahun lebih. Pun lebih kurang macam ni jugak kejadiannya. Orang lain buat kerja, dia diam-diam masuk bilik. Sedar-sedar […]

Rentap – Filem Aksi Parkour Yang Mendebarkan

Poster filem rentap the movie

Filem Rentap bakal menemui penonton pada 4hb Disember ini. Filem ini yang bakal mempertontonkan aksi-aksi lagak ngeri parkour dilakonkan oleh Syafie Naswip, Zahiril Adzim dan juga Elfira Loy sebagai bintang utama. Parkour jika masih ada yang belum tahu, Ia adalah sejenis aktiviti sukan yang berasal dari negara Perancis. Ia merupakan satu seni pergerakan badan yang bertujuan […]