Mee Udang D’Laila Memang Sedap

Mee Udang D'Laila Nilai

Masuk kali ni dah lebih 5 kali rasanya aku datang makan mee udang D’Laila. Dah semacam port wajib setiap kali rasa mengidam nak makan mee udang mesti aku akan datang kesini. Mee udang D’Laila memang sedap. Bukan aku je yang suka, tapi seisi keluarga aku pun suka. Buktinya.. nah. Tiap-tiap kali aku datang ke mari […]

Masuk Majalah Pa&Ma

Hafiz Rahim masuk majalah PaMa

Seingat aku, kali terakhir aku masuk majalah pada 10 tahun lepas. Tetapi itu pun setakat majalah sekolah. Kena buat 3 barisan, aku berdiri dibarisan paling belakang dan cikgu kelas pula duduk dikerusi tengah barisan paling hadapan. Paling kuat pun satu sekolah je budak-budak boleh kenal aku. Nak popular dikalangan awek-awek memang tinggal harapan, sebabnya.. sekolah […]

Buah Berangan

chestnuts

Buah berangan atau nama saintifiknya, Castanea sativa. Juga dikenali sebagai chestnut dalam bahasa inggeris, memang sedap untuk dimakan. Rasanya lemak-lemak manis, tidak rangup dan lebih besar berbanding jenis-jenis kacang yang lain. Buah berangan, berada didalam kategori yang sama dengan kacang gajus. Ia bukan jenis kacang yang tumbuh didalam tanah, tetapi tumbuh didahan-dahan pokok. Bercakap tentang […]

Breakfast Cara Barat

Khair-makan-cheese

Standard rutin bagi Khair, kalau hari cuti atau hari minggu.. mesti bangun tidur lambat. Yelah, daddy dengan ibu ada sekali di rumah. Selagi jam tak cecah pukul 9 pagi (at least), jangan harap dia nak bangun. Bila dah bangun pula, terus minta henfon ibu. Nak tengok video belajar ABC.. paling tidak pun, video Boboiboy. Sambil-sambil […]

Pemenang Central Region Shell FuelSave Challenge 2014

Shell FuelSave Challenge 2014-central region

Fuhh.. Sebak dan of course, rasa happy sangat-sangat. First time dapat menang contest. Actually, tak pernah aku mimpi pun untuk dapat rezeki macam semewah macam ni. Hadiah duit RM2,000. Banyak tu. Kebiasaanya kalau aku dapat menang apa-apa contest sebelum ini pun hanya setakat no.2 atau 3, itu pun dah terasa syukur sangat. Bangga rasanya.. contest […]

Magic Fest Putrajaya Program Mencabar Minda

Magic Fest @ Putrajaya-Magician Thailand

Magik? Silap mata? Wow.. teringat aku pada satu cerita, “Now You See Me”. Serius cerita ini sangat mencabar minda. Lebih-lebih lagi apabila sampai di adegan-adegan yang mempersembahkan trik yang super duper complicated, mesti aku akan tertanya-tanya bagaimanakah ahli silap mata tersebut melakukannya. Dan siang tadi, aku berpeluang untuk mendekati dunia magik dengan lebih dekat. Kali […]

Last Call Untuk Menang RM20000 Shell FuelSave Challenge

Shell FuelSave Challenge 2014

Ingat lagi contest Shell FuelSave Challenge 2014 yang aku war-warkan baru-baru ini? Jika ingat, bagus. Daya ingatan korang memang super power. Okay, merujuk kepada contest itu, disini aku ingin mengambil kesempatan yang ada untuk menyebarkan satu lagi info terkini berkenaan dengan kontes Shell FuelSave yang sedang dijalankan. Seperti yang telah dihebohkan melalui laman-laman media yang […]

Timbang Berat Badan

Berat badan ideal

Aku dah ingat-ingat lupa bila kali terakhir aku timbang berat badan dulu. Nak kata 2-3 bulan lepas rasanya macam lagi lama je. Hahaha. Hari ini semasa jalan-jalan di Warts Bangi, sempat singgah ke farmasi Guardian. Pada mulanya nak cari mata pisau cukur, malangnya tak ada. Dalam masa yang sama wife ternampak ada dijual penimbang berat. […]

Kenapa Charger Cepat Rosak?

Charger-pengecas-samsung

Hmm.. Termasuk yang baru beli ini, dah lebih daripada 5 biji charger telefon dah aku pakai. Kabel USB tak usah cerita, lagi lah banyak. Sekarang, charger memang cepat rosak. Kalau tak kerana kabel buat hal, mesti adapter yang rosak. Selama ini charger yang ada di rumah aku hanya tinggal satu je yang boleh guna. Itu […]

Cabaran 30 Hari Day 6 – Makanan Aku

tips diet-emping jagung

Okay, malas nak cerita banyak-banyak. Ini memang style makan malam aku bila dah rasa malas sangat nak pergi keluar makan. Kalau biasa, aku rajin juga terjah restoran-restoran baru seperti Big Brother, Old Malaya Kopitiam ataupun Pastamania.. tapi malam ini cukup dengan semangkuk emping jagung beserta susu penuh krim. Sedap woo! Kalau korang nak tahu satu […]