Keluar Duit Dari Akaun 2 Bayar Rumah

Contoh Format Penyata Baki Pinjaman Bagi Pengeluaran Mengurang atau Menyelesaikan Baki Pinjaman Perumahan

Alang-alang cuti semalam, lepas bawa Khair pergi klinik aku terus ajak isteri untuk ke pejabat KWSP Jalan Reko, Kajang. Sebelum ini pun memang aku dah berniat kesana untuk membuat pengeluaran akaun 2 bagi mengurangkan baki pinjaman perumahan secara bulanan. Dan alhamdulillah, semalam semuanya berjalan dengan lancar. Bila buat kira-kira depan pegawai KWSP yang bertugas, aku […]

Pusat Borong Lampu Houses Lightings

Houses Lightings Puchong-beli lampu harga murah

Houses Lighting, actually dah selalu sangat aku kesini since dah ada rumah sendiri hari tu. Minggu lepas pun sama, aku pergi dengan isteri sekali lagi sebab ada ter-missed untuk beli satu lampu down-light dan satu lampu dapur. Bagi aku, harga lampu yang dijual disini harganya jauh lebih murah berbanding kedai lampu yang lain dan dalam […]

Minum Dan Menang Dengan Contest Yeo’s 80 Days Drink To Cash

Pemenang RM10000 Yeo's 80 days drink to cash contest

Minum dan menang. Fuh.. sangat simple syaratnya. Contest mana lagi kalau bukan contest Yeo’s 80 Days Drink To Cash. Beberapa hari yang lalu, aku bersama beberapa orang blogger sempat menghadirkan diri ke majlis penyampaian hadiah pemenang-pemenang contest ini yang dijalankan di Expresso Lab, Low Yatt Plaza Kuala Lumpur. Disana, 34 pemenang diraikan kemenangannya termasuklah seorang […]

Gaya Hidup Cergas Di Eclipse Residence Pan’gaea

Pangaea Cyberjaya

Eclipse Residence di Pan’gaea Cyberjaya, satu lagi projek perumahan yang sedang rancak dalam pembinaan. Dimajukan oleh OSK Property, merupakan service apartment berkonsepkan gaya hidup cergas dan dijangka siap sepenuhnya pada tahun 2017. Minggu lalu bersamaan dengan 12 April 2014, aku bersama beberapa rakan blogger sempat bertandang ke majlis pelancarannya di Show Village Pan’gaea. Disana kami […]

Hobi Yang Mahal

Transformers-figure

Robot transformer, sesiapa pun minat. Bukan kanak-kanak je, tapi orang tua pun join sekaki. Macam office-mate aku, sanggup keluarkan modal yang besar untuk beli robot-robot transformer ini untuk dijadikan koleksi. Isteri tanya, “Untuk anak-anak buat main”. Hahaha. Tapi yang ada dalam gambar ini bukanlah dia punya. Aku cuma ambil gambar masa pergi satu event minggu […]

Soft Shell Crab Di Restoran Horizon Garden Bangi

makan-makan horizon garden

Ini adalah kali pertama aku dan isteri menjejakkan kaki ke Restoran Horizon Garden di Bandar Baru Bangi. Terletak di Seksyen 8, ia mudah dicari kerana lokasinya yang berdekatan dengan Taman Tasik Cempaka. First impression ketika memasuki restoran ini, dapat aku rasakan suasana dalamannya yang agak eksklusif. Tempat duduknya yang teratur, udara penghawa dinginnya yang nyaman […]

Tukar Brake Pad Untuk Keselamatan

Brake pad vios

Beberapa hari lepas brake Vios aku tak berapa nak cengkam, whistling sound pun dah halus-halus kedengaran. Dalam hati aku terdetik, ini mesti brake pad punya hal. Dari last service di Toyota Service Center tempoh hari pun, Service Advisor dah bagitahu awal-awal bahawa brake pad aku memang dah sangat nipis. Perlu ditukarkan dengan segera bagi mengelakkan […]

Pemandu Biadap

Pemandu Myvi bodoh

Sama kes macam pemandu lori tak beradab dulu. Tapi kali ni lain skit sebab melibatkan kereta. Macam ni lah bila ada orang yang jenis tak fikir kesusahan orang lain. Nak senang diri sendiri je janji dia lepas. Masalahnya kereta ni parking kat tengah-tengah jalan bukan baru kejap tadi je. Tapi dah parking kat situ dari […]

Air Kotor Akibat Catuan

Catuan air selangor

Susulan kes air kena catu..masuk hari ni dah kali kedua rumah aku takde air. Kalau ada pun air dah macam air karat, kuning semacam je. Tapi nak buat macam mana, air memang dah keperluan asas semua orang. Terpaksa jugak guna walaupun nak minum rasa serba salah. Rumah aku mana ada water filter. Catuan air ni […]

Kedai Mamak Canggih

Al Fariz Maju Bangi

Korang ingat highway dalam Malaysia dah canggih sangat ke bila guna sistem Touch n Go? Ni haa. Kedai mamak dekat rumah gua lagi hebat. Dah la ambil order guna ipad mini je, nak bayar pun siap bagi kad Touch n Pay. Amacam? Boleh lawan ka? p/s: Dari umur belasan tahun gua lepak kedai mamak ni.